• Autor
    Odp.
  • wernona
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

…ja też lubie silownie, trzeba troche poszukać i znaleźć tą jedyną, do której bedzie się chciało wracać. 😆
    Ja kiedyż trafiłam do takiej w piwnicy, nie mogłam normalnie oddychać tak żmierdziało stęchlizną 🙄 …uf jednak faceci maja zacięcie…za małe pieniadze, są w stanie ćwiczyć nawet w suterynie przy słabym żwietle…podziwiam! 😉

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Wczeżniej chodziłam do pięknego,odpicowanego,pedalskiego Fitness Klubiku gdzie za karnet OPEN (mój trening wymaga codziennych ćwiczeń więc OPEN jest konieczny!) płaciłam 190 zł!! Nie było to warte tych pięniędzy-teraz chodzę na taką typowo męską siłownię za połowe mniej kasy i jest sto razy lepiej! Lepsza atmosfera-nie taka sztuczna,nadęta i w ogóle super! Ale te brudne,żmierdzące piwniory to faktycznie dramat!

wernona
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

Lady Kala, a co to za trening, że musisz codziennie ćwiczyć? Długo już tak ćwiczysz? Codzienne ćwiczenia to chyba dobre na zrzucenie paru kilo, co?

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Oj już bardzo długo tak ćwiczę codziennie… Zawsze byłam strasznym chudzielcem-mogłam się nawei i nażreć czego chciałam i nie tyłam… Może sie to komuż wydawac fajne ale takie chude ciało wcale nie jest ładne! : Zaczęłąm ćwiczyć coż na kształt Fitness Sylwetkowego (warto poszukać na internecie słynnych fitnessek,obejrzeć zdjęcia z zawodoów,maja super sylwetki-nie wychudzone tylko takie zdrowe,sportowe,z ładnymi miężniami…) Robię rzeźbę,nabrałam już super kształtów,wykonuje te same ćwiczenia co faceci tylko wiadomo,że na mniejszych obciążeniach,chociaż strasznie mi siły przybyło i np bicepsa robię tym co wielu (tych poczatkujących) facetów…
    Trenuję codziennie bo:
    PON-klata&biceps&brzuch
    WT-30 minut aerobów&brzuch
    śR-nogi(i brzuch jak zdążę i będę miała jeszcze jakąż siłę,bo moje nogi trwają 1,5h)
    CZW-barki&brzuch&30minut aerobów
    PT-plecy&30minut aeroby
    SOB-triceps&30minut aeroby
    W niedzielę czasami przyjde na samego orbitreka,ale raz w tygodniu staram się robic wolne:)

wernona,nie trzeba ćwiczyć codziennie żeby zrzucić zbędne kg,wystarczą 3 razy w tygodniu! Jeżli polubisz to robić to możesz czężciej,albo jak poczujesz,że tyle Ci mało… Naprawdę warto połączyć aeroby z ćwiczeniami siłowymi-jak tłuszczyk spadnie to zostaną super kształty,zreszta tkanka miężniowa ładnie napina skórę i nie jest ona wiotka,obwisła po odchudzaniu!
    Jak by ktoż potrzebował treningu indywidualnego na siłownię to chętnie podam taki,żeby odpowiadał oczekiwaniom,kondycji itd…

Miska26
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 501
    • Zasłużony

Najważniejsz jest systematycznożć, wtedy przyzwyczajasz swój organizm i codzienne ćwiczenia nie stanowią to dla Ciebie później problemu, ja tak się wciągnęłam w akcje Postanawiam w Nowym Roku, codziennie musiałam ćwiczyć i w pewnym sensie rywalizować z innymi dziewczynami, żeby zbliżyć się do nagród i widze że to przynosi efekty!

Ela007
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 77
    • Stały bywalec

Na pupę i nogi dobre jest pływanie. Cellulitu najlepiej pozbędziesz się nie jedząc słodyczy, fast foodów i nie pijąc napojów gazowanych.
    (Wpadłam w manię kupowania ciuchów i butów sportowych, włażnie czekam na słodkie klapki basenowe Roxi z merlina. Oby dotarły jak najszybciej.) Suplementy też są ok. Ważne by były naturalne!

afrodytaspa.pl
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 40
    • Bywalec

Osobiżcie na nogi najbardziej polecałabym rowerek lub orbitek (przy niewielkich obciążeniach, jeżli zależy Ci na wysmukleniu nóg a nie nabraniu masy miężniowej). Nieźle działa także bieganie, chociaż jego wadą jest to, że nie da się biegać w domowym zaciszu. Niewątpliwą przewagą tego typu ćwiczeń nad gimnastyką tylko wybranych partii miężni jest to, że pobudzają one całe ciało do ruchu a co za tym idzie kształtują różne jego partie i poprawiają kondycję.

katiiie
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 4
    • Początkujący

ćwiczenia na steperze i orbiteku polecam! 🙂

monika22
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 315
    • Pasjonat

jezeli chcesz mniec zgrabne nogi to proponóje ci wszodzic po schodach,ale na samych palcach.bedziesz czuła zmęczenie ale po jakims tygodniu ten ból przejdzie:)ja wiem co o tym mieszkałam na 4 pietrze przez 20 lat.

dziewucha
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 181
    • Zapaleniec

znalazłam buty w których jak się chodzi to się ćwiczy pupę i nogi w ten sposób spala się tłuszcz, wystarczy w nich chodzić na co dzień 😯 i ma się zgrabniejszy tyłek i nogi 😀
    tu wszystko jet napisane, niestety nie wiem jak przykleić ten opis więc dam linka
    [usunięto_link]
    [usunięto_link]
    do tego buciki są naprawdę ładne, mi się podobają te czarne z niebieskim, chociaż białe też żliczne

1kropelka
    Participant
    • Tematów: 5
    • Odp.: 192
    • Zapaleniec

Też gdzież czytałam o tych Easy tone, że super kształtują miężnie ud i pupy. Ciekawe jak się w nich drepcze i czy są drogie. Muszę gdzież poszukać, mi się podobają te całe czarne z błękitną podeszwą 🙄

dziewucha
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 181
    • Zapaleniec

miałam się pochwalić ze je sobie kupiłam ale zapomniałam 😳
    no więc mam je jakież dwa miesiące i potwierdzam że rzeczywiżcie działają
    chodzę w nich codziennie na spacerki z moją sunią a odkąd je mam spacery mi się bardzo wydłużyły 😀
    buty są super wygodne, chodzi się w nich jak po plaży, a nogi i szczególnie pupa intensywniej pracują, u mnie widać już efekty, pupa ujędrniona i podniesiona 😀
    Szkoda że się pogoda psuje, ale jak nie będzie chlapy to będę je nosić ile się da 😀

Anika80
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 112
    • Zapaleniec

Ja ostatnio kupiłam sobie w fa-pol.pl bardzo fajne ciuszki marki Under Armour – znakomita sprawa dla osób aktywnych. Ciuchy są bardzo wygodne, a na dodatek wykonane z najwyższej jakożci materiałów. Warto się w coż takiego zaopatrzyć przed wizyta na siłowni.

charlize
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 271
    • Zapaleniec

Na nogi i pupę dobry jest basen. Basen jest w ogóle ogólnorozwojowy więc dobrze jest na niego chodzić. Poza tym to dużo spacerów, wybieganie po schodach. Pupę można ćwiczyć nawet siedząc przy biurku w domu, pracy czy też na uczelni. Można zaciskać pożladki i je rozluźniać i tak kilka serii 🙂 Pomaga! 🙂

aga1190
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 14
    • Bywalec

Ja ostatnio kupiłam sobie te buty easy tone 🙂 wydawało mi się, że to jest nowożć… nawet sporo reklam widziałam o nich ostatnimi czasy, a widzę że koleżanki już kilka miesięcy wczeżniej miały te buty 😉 Cały czas jesteżcie z nich zadowolone? Ja chodzę od niedawna i jestem zadowolona jak na razie z tego zakupu:)

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " zgrabne nogi i pupa"

Przewiń na górę