• Autor
    Odp.
  • aga33
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 309
    • Pasjonat

😀 Kowal2 brawo za cieta ripostę
    zabawne, jak co chwilę ktoż nagle okrutnie zainteresowany się staje, komercha i tyle

asiek
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

a ja tam jak mam do wyboru np. mleko ryżowe z wapniem lub bez dodatku wapnia to wybieram to z wapniem 😀
    znaczy się łykam jak pelikan takie rzeczy? 😉

aga33
    Member
    • Pasjonat

A nie lepiej zjeżć porządny plaster żółtego sera, który ma ogromną zawartożć wapnia niż jakież dziwnego pochodzenia mleko UZDATNIONE wapniem? Przecież to jest mega przetworzone a potem włażnie te chorujące jelita…

Agata3111
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Witam
    A czy ktos z Was próbował suplementów firmy [usunięto_link] bo słyszałam ze sa bardzo dobre i bez sztucznych dodatków. Ja miałam jedynie kosmetyki i muszę przyznać ze są rewelacyjne ale nie wiem jak z suplementami.

Madzilla
    Member
    • Odp.: 76
    • Stały bywalec

Tak czytam i czytam i… Powiem co ja o tym myżlę i co ja stosuję. Jeżli mam w sklepie do wyboru produkty, które są tańsze, ale wykonane w taki sposób, że zawierają dużo chemii (tej, której w produkcie naturalnym nie ma), a obok mam droższy produkt, ale naturalny – to wybiorę ten drugi. Nauczyłam się jeżć produkty zbożowe (np. płatki owsiane czy musli), lubię wszelkiego rodzaju kasze, suszone owoce. Ale nie oznacza to, że rezygnuje np. z czekolady – bo jest kaloryczna. Wg mnie należy jeżć wszystko, ale z umiarem. Nie nastawiać się jeden produkt, tylko ciągle dodawać do swojej diety kolejne składniki. Wtedy nie będziemy jeżć nudno, a tym samym nie będą nam potrzebne suplementy diety (które, nie oszukujmy się – są chemią). Zdaję sobie sprawę, że w obecnych czasach łatwiej jest kupić półprodukt i szybko przygotować posiłek, ale kurcze – zdrowie jest jedno, łatwo jest zaburzyć, ale już gorzej przywrócić do prawidłowego funkcjonowania!
    Możecie się ze mną nie zgadzać, ale to moje podejżcie do tematu!

aga33
    Member
    • Pasjonat

No i ja się z Tobą zgodzę w 100%. Nagonka producentów na półżrodki jest przerażająca. jakbyżmy mieszkali w USA to nie pozbieraliby się od odszkodowań z pozwów o utratę zdrowia. Z punktu onkologicznego począwszy, przez alergologię, niepłodnożć itp. KATASTROFA

Madzilla
    Member
    • Stały bywalec

Czy to nie jest przerażające??? Ja dopiero niedawno sobie pewne sprawy użwiadomiłam. Przyznaję się bez bicia – jadałam tego typu produkty, teraz też mi się czasem zdarzy, brak czasu, ciągły pożpiech. Na szczężcie bardzo rzadko mi się to zdarza. A swoją drogą, bardzo mi się spodobała ostatnio kolorowa dieta, podaję linka, bo warto przeczytać: [usunięto_link]

kolorove
    Member
    • Odp.: 38
    • Bywalec

Zdecydowana większożć chorób bierze się albo z psychiki albo jest wynikiem nieprawidłowego odżywiania. Stosując odpowiednią dietę jest się w lepszej kondycji fizycznej i podżwiadomie eliminuje się też choroby. Jeżeli ktoż „nie wierzy” w żywnożć funkcjonalną to zmuszanie go do zmiany nawyków żywieniowych niewiele da

Madzilla
    Member
    • Stały bywalec

Zgadza się, przede wszystkim trzeba chcieć zmienić, a potem można próbować różnych rzeczy, szukać informacji, pogłębiać wiedzę. Ja zaczęłam od kombinowania w kuchni, mam siedzącą pracę i w pewnym momencie zrozumiałam dlaczego ciągle czuje się „źle”, jest mi ciężko itp. Po 2 latach ciągłej zmiany nawyków żywieniowych widzę efekty. Co chwila próbuję nowych rzeczy – czy to ksylitol czy quinoa, owoce goji i inne wspaniałe rzeczy, które możemy czerpać od natury 🙂

Kasztan
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 223
    • Zapaleniec

Jednak smutne jest to że produkty włażnie takie jak wymieniłaż są wg mnie ciężko dostępne w sklepach, trzeba się mocno postarać żeby kupić rzeczy z listy którą się zrobiło. 🙁

Mirabelka
    Member
    • Tematów: 32
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

Jednak smutne jest to że produkty włażnie takie jak wymieniłaż są wg mnie ciężko dostępne w sklepach, trzeba się mocno postarać żeby kupić rzeczy z listy którą się zrobiło. 🙁

Żyjemy w XXI wieku, to że czegoż nie ma w sklepie osiedlowym czy w markecie, nie znaczy, że jest trudno dostępne. Sklepy ze zdrową żywnożcią i producenci mają swoje sklepy w internecie i poszczególne produkty można zamawiać on line z dostawą do domu. Skoro na forum się logujecie, to tym bardziej do sklepu on-line. Dla chcącego nic trudnego, mam wrażenie, że to gadanie o trudno dostępnych produktach to takie bicie piany dla bicia piany.

Faktycznie zainteresowanych odsyłam do sklepu [usunięto_link]

Madzilla
    Member
    • Stały bywalec

Tak apropo sklepu Sante, przez jakiż czas nie miałam potrzeby zaglądania, bo zrobiłam u nich większe zakupy…A pojawiły się nowe płatki żniadaniowe. Po wypłacie muszę je zamówić!!

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " żywnożć funkcjonalna?"

Przewiń na górę