Magdalena83

Twoje odp. na forum:

  • Autor
    Odp.
  • W odpowiedzi: Co macie dziż na obiad?
    Magdalena83
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 31
    • Bywalec

    Kotleciki mielone, brokuł i fasolka szparagowa, ziemniaczki 🙂

    W odpowiedzi: Co macie dziż na obiad?
    Magdalena83
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 31
    • Bywalec

    Moja mama robi czasem zapiekane parówki, ale te cienkie i tylko z żółtym serem. Są pycha, więc Twoje na pewno też.

    W odpowiedzi: Krem z mleka skondensowanego w puszce :)
    Magdalena83
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 31
    • Bywalec

    Ale w ciągu dnia jest jeszcze jakiż cień (zwykle niestety tylko cień, w moim przypadku 😉 ) szansy, że się jakoż skonsumuje ruchowo te kalorie. A wieczorem to już tylko w zad może pójżć 🙂

    W odpowiedzi: Krem z mleka skondensowanego w puszce :)
    Magdalena83
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 31
    • Bywalec

    No tak, nie należy czytać takich postów wieczorem 😉


    [usunięto_link]

    W odpowiedzi: Krem z mleka skondensowanego w puszce :)
    Magdalena83
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 31
    • Bywalec

    Potwierdzam to, co napisała mia1980 – po 3-4 godzinach gotowania puszki ze słodzonym mlekiem skondensowanym powstanie pyszna kajmakowa masa. Myżlę, że z powodzeniem możesz smarować wafle tylko tą masą. Nie sądzę, aby trzeba było cokolwiek dodawać. Jest bardzo słodka. I pyszna. Ach… Mniam!

    W odpowiedzi: Co macie dziż na obiad?
    Magdalena83
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 31
    • Bywalec

    Wielki pieróg – ja go tak nazywam – wg Nigelli Lawson 🙂

    W odpowiedzi: Co macie dziż na obiad?
    Magdalena83
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 31
    • Bywalec

    A dziż na obiad – by tradycji forumowej stało się zadożć 😉 – tak zwane gołąbki, czyli kapusta faszerowana + ziemniaki.

    W odpowiedzi: Co macie dziż na obiad?
    Magdalena83
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 31
    • Bywalec

    Ja też jestem kulinarnym zbieraczem 😉 Zwykle lubię też pokombinować z przepisami, coż dodać nowego, coż innego pominąć i wychodzą całkiem niezłe rzeczy. Zresztą potem wiele z nich opisuję na swojej stronie kulinarnej ([usunięto_link]) i pracuję też nad drugą stroną, która będzie bazą przepisów kulinarnych – włażnie takich z maminych zeszytów, receptur od koleżanek, a także tych znalezionych w prasie i zasłyszanych w różnych dziwnych miejscach.[/url]

    W odpowiedzi: Co macie dziż na obiad?
    Magdalena83
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 31
    • Bywalec

    [usunięto_link] wrote:

    proszę bardzo:

    około 0,5kg fasolki namoczyć dzień wczeżniej …

    O! Bardzo dziękuję, już sobie zapisałam. Porównam czym się różni Twój przepis od przepisu np. mojej mamy. Ciekawią mnie te różnice i podobieństwa w kulinarnych zbiorach.

    W odpowiedzi: Co macie dziż na obiad?
    Magdalena83
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 31
    • Bywalec

    Ja mam dziż grochówkę. Uwielbiam tę zupę!

    W odpowiedzi: Co macie dziż na obiad?
    Magdalena83
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 31
    • Bywalec

    Możesz chociaż wziąć przepis od swojej Mamy, to go w przypływie natchnienia wykorzystam! 🙂

    Ja dziż na obiad do swojej Mamy, więc menu pozostaje słodką niespodzianką! 🙂

    W odpowiedzi: Co macie dziż na obiad?
    Magdalena83
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 31
    • Bywalec

    O, dawno nie jadłam fasolki po bretońsku! Pyszota..

    W odpowiedzi: Co macie dziż na obiad?
    Magdalena83
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 31
    • Bywalec

    Pieczone mięsko, ziemniaczki i fasolka szparagowa 🙂

    W odpowiedzi: Co macie dziż na obiad?
    Magdalena83
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 31
    • Bywalec

    Jak się dowiesz jak to się robi i z jakich warzyw to chętnie przeczytam przepis 🙂

    W odpowiedzi: Co macie dziż na obiad?
    Magdalena83
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 31
    • Bywalec

    [usunięto_link] wrote:

    moja siostra chce dziż zrobić rybe z warzywami.. hmm.. tylko czy ja mam na to ochotę? 😛

    Rybę z warzywami czyli rybę po grecku? Bo uwielbiam 🙂

Przewiń na górę