- AutorOdp.
- 12 kwietnia 2007 at 14:21
Najlepsze są soki jednodniowe,niezawierają konserwantów dlatego mają tylko jednodniowy okres ważnożci.Sok jest naturalnie mętny, niebarwiony, niepasteryzowany, niesłodzony. Wartożć energetyczna 27kcal/100g.
16 kwietnia 2007 at 14:59Moim zdaniem są najlepsze wyciskane z owoców, ja np. lubię wygniatać cytrynę, pomarańcza i grejpfruta do tego troszkę wody mineralnej albo coli no i pychotaïŠ
16 kwietnia 2007 at 14:59Moim zdaniem są najlepsze wyciskane z owoców, ja np. lubię wygniatać cytrynę, pomarańcza i grejpfruta do tego troszkę wody mineralnej albo coli no i pychotaïŠ
17 kwietnia 2007 at 10:08wyciskane soki podobno nie są takie dobre, ponieważ owoce po 30 minutach od wyciżnięcia tracą swoje cenne składniki. Ja nie mam czasu na wyciskanie dlatego kupuje soki w kartonach. Nie wiem czy wszystkie są tak dobre jak zapewniają producenci , ale są na pewno lepsze od napojów gazowanych. Wydaje mi się, ze obecnie soki są coraz zdrowsze i zawierają coraz mnie ulepszaczy.
18 kwietnia 2007 at 15:18ja zawsze wybieram soki w kartonach po pierwsze dlatego, że butelkowe jak dla mnie są za słodkie, po drugie nie mam koło domu pojemników na szkło, a po trzecie nie wyobrażam sobie picia drinków z czymż innym niż sok grejpfrutowy lub pomarańczowy.
19 kwietnia 2007 at 08:57Ale grejpfrutowe i pomarańczowe też są w butelkach 🙂 Nie widziałaż? A jakie te drinki robisz??
19 kwietnia 2007 at 12:57jak nie mam nic innego tylko wódkę to piję ją z sokiem i lodem. No chyba że mam akurat gin to pije go z tonikiem , lub rum albo whisky i to z colą. Ale i tak nie popieram picia napojów gazowanych i w innych okolicznożciach ich nie pijam. Ale wyżej wymienione to są wyjątkowe okazje i inaczej się nie da, nie wyobrażam sobie picia ginu z sokiem pomarańczowym.
20 kwietnia 2007 at 13:45hihihi albo z herbatą zieloną:D obciach totalny masz rację, imprezy to wyjątek od nazego zdrowego stylu życia, prawda?
24 kwietnia 2007 at 10:40oczywiżcie, że impreza jest wyjątkiem tylko tam pozwalam sobie na napoje gazowane do drinków. Chyba mało kto pamięta o zdrowym odżywianiu podczas imprez ,na nich z reguły nie ma nic zdrowego.
24 kwietnia 2007 at 10:40oczywiżcie, że impreza jest wyjątkiem tylko tam pozwalam sobie na napoje gazowane do drinków. Chyba mało kto pamięta o zdrowym odżywianiu podczas imprez ,na nich z reguły nie ma nic zdrowego.
25 kwietnia 2007 at 15:24Pamiętaj też o witaminkach i mikroelementach no i o ugaszeniu pragnienia:D
26 kwietnia 2007 at 14:59nie wiedziałam , że soki mają aż tak dużo kwasu foliowego. Ja go łykam w tabletkach.
27 kwietnia 2007 at 11:00Ja nie lubie tabletek:D Wole witamy z owoców i mi wystarczają;-)
30 kwietnia 2007 at 10:22a o sporcie pamiętasz? Czy tylko przed TV i kompem przesiadujesz tak jak Ja?
30 kwietnia 2007 at 11:26ja też nie zapominam o owocach i warzywach, naturalne witaminy są najbardziej wartożciowe. a co do sportu to często chodzę na basen,a włażciwie na aqva aerobik.
- AutorOdp.