• Autor
    Odp.
  • Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

no co się żmiejesz 😛 poważnie… jeszcze kilka miesięcy temu może ludzie oglądali jego zdjęcia, bo często są w magazynach, ale nazwisko nie kojarzyli, był znany w branży, że tak powiem 😉

Dorota123
    Participant
    • Maniak

no no… „moje” panie w sklepie to już się nawet nie mylą i nie szukają plusssz up’a wżród tabletek, jak to miało miejsce jeszcze niedawno 😉

patunia28
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

hihi 😆 w sumie nie ma co się dziwić 🙂 w końcu Plusssz do tej pory był i nadal jest najbardziej popularnym suplementem włażnie w postaci tabletek musujących 🙂 trzeba trochę czasu, żeby ludzie się przyzwyczaili 🙂

Dorota123
    Participant
    • Maniak

no ale ja już nadzieje traciłam, kiedy mówię „plusssz up poprosze”, a ona po przeszukaniu wszystkich tabletek mówi, ze takiego nie ma 😉 a kiedy mowię, że w butelce to: „pierwsze słyszę”…
    no ale już jest spokój, bo nie trzeba nikogo użwiadamiać 😉

patunia28
    Member
    • Zasłużony

no tak 😀 wierzę, że można zwątpić 😉 ale tak to już chyba jest z nowinkami 🙂 mnie się kiedyż żmiać chciało, jak po poproszeniu Plusssza, babeczka mi podała witaminy jakiejż innej firmy 😛 „A bo my na to wszystko mówimy plusze” 😛

Fenris
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 753
    • Zasłużony

Tak się utarło chyba…kiedyż na wszystkie takie napoje mówiło się Plusssz, potem takich tabletek się narobiło na rynku, a nazwa została:P Jednak ja nie miałem takich przygód:P

patunia28
    Member
    • Zasłużony

szczężciarz 😛
    ale masz rację, że się utarło… w sumie to i tak chyba jedne z najpopularniejszych witamin na rynku, więc też nie ma co się dziwić… tak samo na buty sportowe mówimy adidasy 😛

Dorota123
    Participant
    • Maniak

czytałam o tym w pulsie biznesu… a co do tego czy wiem co piję to ja zwracam uwagę na etykietki… im więcej składników nie znam tym trudniej mi się przekonać do takiego napoju, bo wydaje mi się, że moze być niezdrowy, a czasem wrecz szkodliwy.. w plusssz up’ie nie mam takich niespodzianek, więc z całą pewnożcią mogę powiedzieć, że wiem co piję

patunia28
    Member
    • Zasłużony

oczywiżcie, czytanie etykietek to podstawa. zwłaszcza dawkowania.
    na serio szokują mnie wypowiedzi niektórych użytkowników na innych forach, że ich znajomi łykają np. całe opakowanie witamin i trafiają do szpitala w rezultacie – zaskakujące 😕 i nie wiadomo czy płakać czy się żmiać z tej głupoty…

Fenris
    Member
    • Zasłużony

Czasami wolę nie znać składu xD W przypadku Plusssza active nie znałem jednego składnika, ale google rozwiało wątpliwożci 🙂 . Kiedyż na gg był bot, którego można było zapytać, co znaczą te skróty E… . Ale teraz nie mogę znaleźć tego 😛

patunia28
    Member
    • Zasłużony

no tak, coż w tym jest 🙂 a czego w Plussszu nie znałeż? 🙂
    ten bocik to w sumie fajna sprawa by była, bo przecież nie wszystkie E-coż tam są złe 🙂

Dorota123
    Participant
    • Maniak

a sprawdzacie jaki jest wskaźnik osmolarnożci napoju, który pijecie? czytałam, że niektóre napoje mogą wręcz odwadniać organizm, zamiast go nawadniać, wszystko zależy od tego jak sa przyswajalne przez organizm… a przyswajalnożć zalezy własnie od tego wskaźnika osmolarnożci, czyli stężenia składników zawartych w płynie. Najlepiej, żeby było ono zblizone do stężenia w komórkach organizmu. Najlepsza jest oczywiżcie woda, ale czytałam, ze też hydrowitaminy mają steżenie zbliżone do tego w komórkach

Fenris
    Member
    • Zasłużony

W „Housie” ostatnio oglądałem o tym, że chłopak się odwodnił pijąc izotoniki :P. A nie wiedziałem, że hydrowitaminy są aż tak dobre na upały…dobrze wiedzieć:)

patunia28
    Member
    • Zasłużony

nom, cenna rada 🙂 a o izotonikach – łooo, kto by pomyżlał… seriale też potrafią uczyć, hmm? 🙂 dobrze, że ani odwodnienie, ani inne problemy nam nie grożą 🙂

Dorota123
    Participant
    • Maniak

takie odwodnienie to na prawdę potrafi być groźne… pamiętam jak na początku ciąży strasznie wymiotowałam, nawet po łyku wody, po 2-3 takich dniach byłam tak odwodniona, że nie miałam siły się ruszyć (dosłownie), leżałam w łóżku jak kłoda… nie chciałabym czegoż takiego dożwiadczyć np. na wakacjach, za długo na nie czekam 🙄
    dobrze wiedzieć, że dzięki hydrowitaminom się nie doprowadzę do takiego stanu, a dodatkowo uzupełnię minerały, które stracę chociażby z potem

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Czy wiemy co pijemy?"

Przewiń na górę