jaka najlepsza depilacja?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 192 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    madgus
    Członek
    • Tematów: 4
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Mam taki problem.Chodzi o depilacje okolic bikini. Golę maszynką jednorazowa.Zawsze w tym miejscu,po goleniu pojawiaja sie nieestetycznie wygladajace krostki. nie mam pojecia laczego?

gosiaczekk85
    Członek
    • Tematów: 5
    • Odp.: 18
    • Bywalec

Ja tak miałam na początku, teraz po paru latach już nie, skóra musi sie przyzwyczić. Pamiętaj by zawsze po goleniu nawilzyć skórę, mi najlepiej pasuje krem nivea, ten granatowy.

basia23
    Członek
    • Odp.: 132
    • Zapaleniec

też tak miałam, zresztą chyba każda to ma na początku…trzeba faktycznie używać kremu nawilżającego..

kredka
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 67
    • Stały bywalec

już gdzież tu pojawiał się ten temat o ile dobrze pamiętam… w każdym razie ja nie uważam że każda musi p****żc przez etap krostek, swędzeń i podrażnień..spróbuj kremu do depilacji np z Kolastyny. Mi pomogło, bez podrażnień i bólu 🙂

pokahontaz1
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

Moja skórka się już przyzwyczaiła, i krostki nie występują 😀 jednak krem : obowiązkowo : )

bejbi21
    Członek
    • Odp.: 71
    • Stały bywalec

Ja też goliłam maszynką, ale mi się skóra nie przyzwyczaiła;/ próbowałam kremem, ale było jeszcze gorzej, a teraz je po prstu wyrywm depilatorem…boli strasznie (znaczy sie na początku, teraz już tak nie), mam z głowy na dłużej, podrażneinie jest tylko dzień po depilacji, tyle że niektóre włoski wrastają, ale jakos sobie radze 🙂

abi
    Członek
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

Golę maszynką, czasem jak mam czas to bawię sie pensetą 8) to tego robię peeling, tym samym kosmetykiem co do twarzy. No i oczywiżcie krem. Zwykły Nivea lub Bambino. To załatwia sprawę, czasem jakaż krostka wyskoczy ale rzadko. Myżlę, żeby zainwestowac sobie w depilator, więc tam pewnie też będę go używac 😀 bólu sie tak bardzo nie boje więc…

xyz
    Członek
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1190
    • Maniak

Dziewczyny podziwiam was. Ja mam depilator. Nogi głownie depiluję. Ból – myżlałam że będzie gorzej.
    Owszem próbowałam wydepilować okolice bikini ale gdy przystawiłam włączony depilator do owłosienia to pupa jakoż sama uciekła i uderzyłam w drzwi. Nie potrafię przystawić depilatora… moja ręka zachowuję się wtedy tak jakbym nie ja nią kierowała. Cholernie boli, więcej prób było, maszynka poszła w ruch

magdalarine1989
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 11
    • Bywalec

A czy zawsze po maszynce jednorazowej wyskocza takie krostki??? mozna temu jakos zapobiec…depilator troche kosztuje…jak myslicie???

kosmka
    Członek
    • Tematów: 6
    • Odp.: 75
    • Stały bywalec

A czy któraż z was używa do tych okolic trymera?? widziałam ostatnio w sklepie taki do okolic bikini włażnie, kosztuje coż 50zl – może to by była niezła opcja bo golenia maszynkami nienawidzę!

vanilka125
    Członek
    • Tematów: 5
    • Odp.: 422
    • Pasjonat

trymer tylko skraca włoski nigdy nie goli do zera

malgosia23
    Członek
    • Tematów: 3
    • Odp.: 54
    • Stały bywalec

ja mam trymer brauna, dalam cos wlasnie kolo 50zl na agito – super sie sprawdza, ale jesli masz jasne owlosienie, bo inaczej zostana czarne kropki.

Adusia
    Członek
    • Odp.: 215
    • Zapaleniec

a probowala ktoras z was wosku??

Julia23
    Członek
    • Tematów: 7
    • Odp.: 345
    • Pasjonat

Ja tez jestem ciekawa jak działa wosk ?? czy mogę też użyć go na miejsca intymne ??? czy lepiej iżć do kosmetyczki ?? 🙂

Adusia
    Członek
    • Odp.: 215
    • Zapaleniec

Ja kupilam sobie wosk probowalm „zabieg” wykonac sama w domu.
    Robilam wszystko wedle instrukcji i nic,ani jeden wlosek nie poszedl.
    Lepilam sie tylko jak klej 😆

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 192 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę