czy to choroba psychiczna???

• Autor
    Odp.
  • szynszyl
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 1
    • Pocz膮tkuj膮cy

Witam wszystkich 馃槈
    nie wiem jak sobie poradzic z tym. mianowicie problem polega na tym ze czuje ze powoli wariuje-dlokladnie za bardzo sie zloszcze-scislej np przed chwila wkur… sie na mojego chlopaka dlatego ze sie wyminelismy w drodze ja wyszlam po niego i sie nie spotkalismy bo kazde szlo inna droga efekt on jest na zajeciach a ja rycze bo zezloscilo mnie tez to ze kolezanka wkoncu zalatwila praktki chociaz do tej pory sie do tego nie kwapila 馃懣 czy ja szukam dziury w calym???zeby sie denerwwac i stawiac na swoim???ten stan ciagnie sie od ponad pol roku. najbardziej cierpi moj chlopak bo jemu sie obrywa 馃槼 strasznie sie z tym czuje i beznadzieja bo czuje sie jak chora psychicznie 馃槬 nie umiem powiedziec od czego sie zaczelo i jaki jest powod co to spowodowalo 馃槙 zawsze przyjaznilam sie z kolezanka z sasiedctwa Ewelina dzis sie nie odzywamy 馃槬 bo ?? bo ewelina jak dotad cicha woda nagle zabrala chlopaka innej przyjaciolcea ze na obu mi zalezalo bylam miedzy mlotem a kowadlem 馃檨 a zeby bylo malo sama mialam klopoty po przejsciach z chlopakami 馃檨 dlatego poczatki z moim obecnym byly ciezke tym bardziej ze on mnial podobnie(niedosc ze nie smialy to jeszcze 2 dziewczyny odeszpy do innych).no i wgruncie rzeczy przez mature przeszlam zdalam ladnie tyle ze psycha mi siadla, nie mialam oparcia bo przyjaciolki-raczej pseuo 馃懣 przescigaly sie by sobie nawzajem dokuczyc 馃檨
    mozliwe ze te nerwy odziedziczylam po mamie i babci. no ale dalej pozniej nastaly wakacje zamiast sie cieszyc to sie strasznie nudzilam i zaczelam zadreczac chlopaka i przyokazji siebie bo balam sie ze chlopak mnie zdradzi po tych przesciach z bylymi nie bylo mi latwo nie majac przy sobie bratniej duszy 馃槬 problem lezy tez w tym ze chlopak czy to z charakteru wynika czy ze mu zalezy jest starsznie ulegly i zamiast mnie usadzic to on mi pozwala na takie brykanie;/ a potem sa efekty ja sie wkurazm i rycze albo on ryczy a wyniku problem nie rozwiazany. najgorsze ze mieszkamy razem na stancji tyle ze zamiast cieszyc sie to coraz czesciej sie sprzeczamy 馃槬 i na dodatek Tomus stal sie drazliwszy 馃檨 to cudowny chlopak i tyle juz wytrzymal i nadal chce byc ze mna a ja wredna malpa sie na nim wyzywam;/bede mic za swoje jak sie nasz zwiazek skonczy 馃槬 czego nie chce 馃槬 chyba bym umarla 馃槬 no i co ja mam zrobic?? pomo偶cie plis tylko nie oceniajcie mnie zbyt ostro
    wiele rzeczy nie napisalam chetnie zas je wyjasnie
    prubowalam wiele razy rozmawialam z chlopakie nawet zaczelo przynosic korzyscie te zmiany bylo lepiej. mozliwe ze wyolbrzymiam wszystkie problemy stad to urast do takich rozmiarow aha jestem teraz na studiach i moja kolezanka sobie troche w kulki leci z zajeciami a ja to taki kujon(moze to tym jest problem ze daze za mocno do perfekcji??)ale jak jest to czuje ze musze tylko z nia chodzic wszedzie itd a najlepsze jest za mnie podwozi autem i mam z nia te praktyki a babka od praktyk to jej znajoma;/i tak jestem w glupiej sytuacji
    jak to mam wsxzystko uporzadkowac?? blagam pomozcie. czekam na odpowiedzi 馃槈 dzieki za wysluchanie 馃榾 pozdrawiam i sory za chaos w tym poscie pa

xyz
    Member
    • Temat贸w: 28
    • Odp.: 1190
    • Maniak

o RETY!
    jeste偶 po maturze, mieszkasz na stancji – czyli jeste偶 ju偶 du偶a. Natomiast z Twojej wypowiedzi wnioskuje 偶e masz ko艂o 15 lat – a przynajmniej problemy m艂odej panienki,

Przede wszystkim nie szukaj problem贸w tam gdzie ich nie ma.
    Musisz si臋 nauczy膰 偶e nie ma przyjaci贸艂ek. S膮 kole偶anki – te lepsze i te troch臋 mniej fajne – czyli te suki kt贸rych nie lubisz.

Znajd藕 sobie jakie偶 zaj臋cia – pasje, mo偶e taniec, gimnastyka, 偶piew, rysowanie. Zajmij si臋 nauk膮, prac膮, sob膮, mod膮, czy czym tam lubisz. Nie po偶wi臋caj swojego 偶ycia ch艂opakowi. Trzymaj go zawsze na dystans – wtedy rozstanie mniej boli!

Nie martw si臋, nie denerwuj, bo od tego b臋dziesz mia艂a problemy zdrowotne i zmarszczki.

Pe艂en luz – id藕 do kina, spowa偶niej!

Zielonooka
    Member
    • Temat贸w: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

[usuni臋to_link] wrote:

o RETY!
    jeste偶 po maturze, mieszkasz na stancji – czyli jeste偶 ju偶 du偶a. Natomiast z Twojej wypowiedzi wnioskuje 偶e masz ko艂o 15 lat – a przynajmniej problemy m艂odej panienki,

Musisz si臋 nauczy膰 偶e nie ma przyjaci贸艂ek. S膮 kole偶anki – te lepsze i te troch臋 mniej fajne – czyli te suki kt贸rych nie lubisz.

Znajd藕 sobie jakie偶 zaj臋cia – pasje, mo偶e taniec, gimnastyka, 偶piew, rysowanie. Zajmij si臋 nauk膮, prac膮, sob膮, mod膮, czy czym tam lubisz. Nie po偶wi臋caj swojego 偶ycia ch艂opakowi. Trzymaj go zawsze na dystans – wtedy rozstanie mniej boli!

Nie martw si臋, nie denerwuj, bo od tego b臋dziesz mia艂a problemy zdrowotne i zmarszczki.

Pe艂en luz – id藕 do kina, spowa偶niej!

Racja, do 偶ycia trzeba podchodzi膰 z wi臋kszym dystansem, bo nabawisz si臋 nerwicy w wieku 20 lat:)

szynszyl
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 1
    • Pocz膮tkuj膮cy

„z Twojej wypowiedzi wnioskuje 偶e masz ko艂o 15 lat – a przynajmniej problemy m艂odej panienki,

Musisz si臋 nauczy膰 偶e nie ma przyjaci贸艂ek. S膮 kole偶anki – te lepsze i te troch臋 mniej fajne – czyli te suki kt贸rych nie lubisz. „
    dzieki za odpowiedzi:)
    za偶 to odp mnie niezle kopla;/ze tak sie wyraze przysralas mi. ale moze i to potrzebne bylo.
    dokladnie te 15 lat nie wiem poczym tak wnioskujesz. opisalam tylko od kiedy to sie zaczelo i ze to pewnie wplynelo na moje dzisiejsze relacje do ludzi. mam w nosie kolezanki to nie jest problem.
    jesli chodzi o przywiazanie do chlopaka to masz racje rzeczywiscie powinnam sie czym zajac itd:)

Manora
    Member
    • Temat贸w: 20
    • Odp.: 1253
    • Maniak

Problem贸w b臋dzie coraz wi臋cej- niestety. Im szybciej si臋 do tego przyzwyczaisz, tym lepiej to zniesiesz.
    Masz cierpliwego ch艂opaka- mo偶na tylko pozazdro偶ci膰.

tygrysek
    Member
    • Temat贸w: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

na pocz膮tku zaznacz臋: nie czepiam si臋…

ale ci臋偶ko si臋 to czyta… ani interpunkcji, ani ortografii… sens akurat da si臋 zrozumie膰, ale metoda przekazu… je偶li w 偶yciu codziennym jeste偶 taka jak w pisaniu, to wyskocz raczej z gor膮cej k膮pieli, bo nie tylko ty si臋 poparzysz. zamiast tego proponuj臋, 偶eby偶 spr贸bowa艂a na spokojnie sama sobie wszystko przemy偶le膰 i troszk臋 si臋 wyciszy膰. Zielonooka ma racj臋. 20-latka z nerwic膮 to perspektywa niezbyt przyjemna…

Monika
    Member
    • Temat贸w: 25
    • Odp.: 897
    • Zas艂u偶ony

[usuni臋to_link] wrote:

Racja, do 偶ycia trzeba podchodzi膰 z wi臋kszym dystansem, bo nabawisz si臋 nerwicy w wieku 20 lat:)

Dokladnie. Ja wiem po sobie, bo nabawilam sie nerwicy w wieku 23lat
    To najgorsze co mnie spotkalo.

Zielonooka
    Member
    • Temat贸w: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

[usuni臋to_link] wrote:</em/

[usuni臋to_link] wrote:

Dokladnie. Ja wiem po sobie, bo nabawilam sie nerwicy w wieku 23lat
    To najgorsze co mnie spotkalo.

Dlaczego si臋 nabawi艂a偶 nerwicy?

Jovita
    Member
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 316
    • Pasjonat

pierwsza sprawa nie jestes chora psychicznie!! chorzy p[sychicznie twierdza ze sa zdrowi wiec u ciebie to wykluczone.

natomiast babko masz problemy z emocjami i ogolnie ze soba.. i to nie jest zadne chorobsko to tylko twoje nerwy i nieradzenie sobie z emocjami.Nie nazywalabym tego nerwica tylko bardziej zaburzeniami.

sama mam nerwice depresyjna i zaburzenia emocjona;lne i ty jestes zdrowa nie wmawiaj sobie zadnych chorob . powinnas zaczac sie uspokajac to trudne ale skutkuje, coz ci jeszcze powiem u ciebie sa jakies zaburzenia..

sama jestem taka jak ty i na razie probuje jakos z tym walczyc bo nie chce konczyc zwiazku z powodu klotni tym bardziej po 3 latach.
    czesto wybucham bez powodu szuykam jakis pierdolek do klotni , ciagle cos wynajde kloce sie codziennie ehh szkoda gadac.Czesto zaluje zawsze zalue..

czy masz jakies dolegliwosci fizyczne?? bo jesli nie to nie masz nerwicy.

Jesli nie zmienicie podejscia i zachowania zniszczycie siebie i ten zwiazek.

Piroman
    Member
    • Odp.: 67
    • Sta艂y bywalec

Mnie to wygl膮da na nerwic臋…

Mnie si臋 zdaje, 偶e… to Tw贸j ch艂opak ma na Ciebie od d艂u偶szego czasu taki wp艂yw. Pami臋tam tak膮 sytuacj臋, kilka lat temu m贸j przyjaciel (ugodowy i spokojny) zwi膮za艂 si臋 z kobiet膮, potem jako偶 ona go dra偶ni艂a swoj膮 osob膮 i by艂a strasznie ma艂ostkowa – M. zacz膮艂 by膰 strasznie nerwowy i czepia膰 si臋 p****贸艂…
    Jak si臋 rozstali to poma艂u odzyska艂 swoje dawne opanowanie i spok贸j ducha 馃檪

Szczeg贸lnie jak piszesz, 偶e nie dzia艂a na Ciebie tak jak tego potrzebujesz, tzn. zamiast da膰 kopa, ust臋puje… a Ciebie to za艂amuje, bo chcesz 偶eby zrozumia艂, albo zareagowa艂 podobnie…

Mnie wydaje si臋, 偶e problemem jest ten zwi膮zek – patrzysz na 偶wiat w po艂owie przez sw贸j pryzmat, w po艂owie przez jego. Jeste偶 silniejsza psychicznie, by艂a偶 mocniejsza wcze偶niej a teraz patrz膮c dodatkowo przez jego pryzmat wi臋cej rzeczy uznajesz za problemowe i masz tego dosy膰 – my偶la艂a偶 o tym? 馃槈 Mo偶e za du偶o wad was 艂膮czy?

Jovita
    Member
    • Odp.: 316
    • Pasjonat

newrica to za duze slowo wiec nie mowmy ze ma nerwice , moze niech napisze jak samopoczucie i czy ma jakies dolegliwosci fizyczne badz psychiczne, bo czesto ludzie mysla ze jak ktos jest nerwowy czy klotliwy to ma nerwice a to nie prawda bo nerwica to choroba ktora sie leczy u psychitry badz terapeutow w poczatkowym stadium i towarzysza jej fizyczne dolegliwosci!!

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " czy to choroba psychiczna???"

Przewi艅 na g贸r臋