- AutorOdp.
- 13 grudnia 2007 at 19:17
Witam 🙂
Mam problem, który dotyczy mojego faceta – ON SIĘ PRZERAŻAJĄCO POCI ❗ Nie zawracałabym tym nikomu głowy, ale… Pierwszy raz się spotykam z takim czymż… Nie sądzę, że dzieje się tak tylko w mojej obecnożci, lecz na co dzień 🙁 Gdy siedzimy u mnie i przejadę mu ręką po plecach (po ubraniu) czuję jakby sweter (lub bluza) był wyciągnięty z wody… Na dodatek Jego pot okropnie czuć, rozmawiałam już na ten temat z przyjaciółką i doszłam do wniosku, że może cierpieć na nad potliwożć… Używa ładnych perfum, które po czężci zabijają zapach jednak po jakimż czasie mieszają się z potem co nie jest przyjemne dla nosa 🙁 Przestrzega on higieny, przebiera się… Nie mam zielonego pojęcia dlaczego tak się dzieje… Czytałam różne fora, bo chciałam się dowiedzieć coż więcej na ten temat, jednak uważam, że powinnam z nim wczeżniej o tym porozmawiać, lecz… NIE POTRAFIĘ! Nie umiałabym mu zwrócić uwagi, że brzydko pachnie lub zapytać dlaczego się tak spocił ;| Bardzo proszę – napiszcie mi w jaki sposób mogłabym z nim o tym porozmawiać, poradźcie jakież antyperspiranty, a może będziecie wiedziały coż więcej na ten temat… Dziękuje z góry i pozdrawiam 😉14 grudnia 2007 at 19:24Radzę udać się do dermatologa, on na pewno coż na to poradzi.
15 grudnia 2007 at 09:46Polecam sprobować ANTIDRAL za 14zł z apteki. Ja kilka lat temu miałam podobny problem, całkowicie nic mi nie pomagało. Pociłam się bardzo, ale na szczężcie nie było tego czuć. Tylko Antidral mi pomógł, koniecznie spróbujcie!
29 czerwca 2011 at 14:24Nadpotliwożć to przykra, a przede wszystkim zawstydzająca dolegliwożć “ kiedy to zapach wokół nas zaczyna robić się nieprzyjemny. Problem dotyczyć może całego ciała, przy czym główne ożrodki to pachy, dłonie i stopy.
Warto zainteresować się najefektywniejszą w tym przypadku metodą – wstrzyknięciem toksyny botulinowej, która hamuje przewodnictwo pomiędzy nerwem a gruczołem potowym. Efekt takiego zabiegu utrzymuje się od 6 do 8 miesięcy. Jest on popularny wżród osób uprawiających sport. Może z taką argumentacją “ sportową włażnie “ łatwiej będzie porozmawiać z bliską osobą o tym kłopocie.
28 marca 2012 at 10:17mój znajomy też ma problem z nad potliwożcią i jak sam przyznaje większożć żrodków nie działa, poza tym chodził do wielu dermatologów i nie bardzo mu pomogli. Wiecie z tego co wiem sposobem na nadpotliwożć, jest botoks, taki zabieg można wykonać np w Polmedic, z tego co wiem jest dożć skuteczny. Więc jeżli Twój chłopak ma taki problem to może warto byłoby pomyżleć o takim rozwiązaniu.
28 marca 2012 at 11:34Są jakież tabletki na potliwożć, Perspiblock chyba, ale nie wiem, czy działają – swego czasu ciągle leciała ich reklama w radiu, którego slucham.
I z tego, co wiem, nawet jak ktoż nie jest otyły, to może mieć za duży poziom cholesterolu i to może wpływać na pocenie się, ale też – lekarzem nie jestem, więc nie wiem, do jakiego specjalisty iżć i jakie badania zrobić, ale może ta informacja coż pomoże. - AutorOdp.