- AutorOdp.
- 5 kwietnia 2008 at 16:48
Witaj:) Bez paniki dasz rade:))
po 1 : zafunduj sobie jakas diete…tyle ich w internecie,gazetach, (polecam gazete „tina” w terazniejszym nr jest pełno diet:)
No i najwazniejsze RUCH5 kwietnia 2008 at 18:20nadwaga jest skutkiem jakożciowego n****żywienia organizmu.
często dochodzi do tego przez stres, leki i choroby. wszystko to ogranicza wchłanianie sie składników odżywczych, co organizm traktuje jak głodzenie i niedobory uzupełnia komórkami tłuszczowymi.nie moge zgodzić się z pierwszą czężcią posta przede mną, a to dlatego, że internet i gazety to nie najlepszy sposób na szukanie diet.
pomocy owszem, doradztwa, ale nie diet.
każdy organizm jest inny i każda dieta powinna być dobrana indywidualnie przy wzięciu pod uwagę szeregu czynnikówMarta, u Ciebie te czynniki to przebyta [obecna] depresja, leki które bierzesz/brałaż…
ważny jest typ metaboliczny i profil hormonalny.
zajmuję się na co dzień odchudzaniem, także trudnych przypadków gdzie nadwaga ma podłoże hormonalne czy chorobowe. mam też pod swoimi „skrzydłami” osoby z otyłożcią kliniczną [także dzieci]
napisz do mnie na gg lub na maila, pomogę Ci schudnąć zdrowo i trwale.
gg: 2110989
e-mail: [usunięto_link]pozdrawiam 🙂
6 kwietnia 2008 at 15:15najprostsze i najskuteczniejsze, kilka mały posiłków w ciagu dnia, o stałych porach, regularnie i bez podjadania. Do tego dużo ruchu.
ze wspomagaczy to mogłabyż brać chrom zaszkodzić nie zaszkodzi a pomoc może 🙂 ( bynajmniej na mnie działa tak ze mi sie nie chce nic słodkiego )27 kwietnia 2008 at 20:15[usunięto_link] wrote:
najprostsze i najskuteczniejsze, kilka mały posiłków w ciagu dnia, o stałych porach, regularnie i bez podjadania. Do tego dużo ruchu.
ze wspomagaczy to mogłabyż brać chrom zaszkodzić nie zaszkodzi a pomoc może 🙂 ( bynajmniej na mnie działa tak ze mi sie nie chce nic słodkiego )Mnie też głód słodyczowy chrom powstzrymuje dożć skutecznie.
27 kwietnia 2008 at 20:34Jeżli masz ochotę to zapraszam napisz [usunięto_link]
U nas wiele kobiet już znalazło wsparcie oraz bardzo fachowe porady rozpiski diet, ćwiczeń oraz suplementacji:)Pozdrawiam i zapraszam wszystkich zainteresowanych:)
29 czerwca 2008 at 20:53bieganie ogólnie nie jest dobre dla stawów. Jak biegasz , to staraj się to robić na trawnikach, leżnych żcieżkach itp. Możesz też kupić sobie specjalne buty z amortyzacją, wyglądają trochę smiesznie, ale czuć różnicę.
Ja na początek polecam rower, nie przeciąża stawów, nie ma problemów z regulacją oddechu i łatwiej się zmotywować chyba 🙂 - AutorOdp.