szukam dobrego kremu na zmarszczki!

• Autor
    Odp.
  • somsiadka
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 83
    • Zapaleniec

możecie polecić mi jakiż dobry i skuteczny krem przeciwzmarszczkowy? najlepiej, gdyby była to kuracja na dzień i na noc.

dziewucha
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 181
    • Zapaleniec

niestety z kremami do twarzy jest tak ze trzeba sobie dobrać odpowiedni do siebie i to co poleci ci kilka osób, tobie wcale nie musi pasować. Ja w ten sposób czytając dużo pozytywnych opinii kupiłam dwa kremy La Roche Posay które są naprawdę dobrej jakożci i wszędzie gdzie czytałam wszystkie dziewczyny bardzo je chwaliły, kupiłam redermic i active c xl oba rewelacyjne no i cenowo też nie najtańsze, niestety okazało się że zawarta w nich aktywna witamina c mi osobiżcie bardzo nie służy, kremy oddałam mojej mamie która sobie bardzo je chwali, tak że moja rada to taka zanim coż kupisz poproż o 2-3 próbki tego kremu i wypróbuj czy nie masz uczulenia
    nie chcę zniechęcać do LRP wręcz odwrotnie bo wiem że są to dobre kosmetyki, ale akurat mi nie służą, mi służy ziaja która jest znowu bardzo tania, tak że po cenie też nie ma się co kierować
    😀

zoska samoska
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 87
    • Stały bywalec

Dokładnie. ale na to wszystko jest metoda. Ja regularnie chodze do apteki i wyłudzam próbki kremów. Juz po paru zastosowaniach mam pewna orientację. W ten sposób wykluczyłam LPR i pare innych „magicznych” specyfików.
    U mnie sprawdza się za to vichy. To chyba największy ekspert w walce ze zmarszczkami. Mają pare serii liftactive, myokine.
    Poluj na próbki.

filizanka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 5
    • Początkujący

zalezy ile masz lat, polaem produkty z apteki
    np. aluage firmy avene i kosmetyki firmy roc, np. multi-correction
    do tego obowiązkowo nawilżacz(np. hydraphase lrp lub physiogel) oraz filtry!

somsiadka
    Member
    • Odp.: 83
    • Zapaleniec

szczerze mówiąc to też myżlałam o Vichy – chyba się przejdę do apteki po próbki i trochę cenowo rozejrzę 🙂

Wiera
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 62
    • Stały bywalec

Vichy jak najbardziej!
    Powodzenia 😉

macabra
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 17
    • Bywalec

Ja byłam u dermatologa i on mi doradzil jaki krem dla mnie bedzie najlepszy. I tak chyba najlepiej zrobic, bo kazda z nas ma inna cerę.Na razie mam tylko zmarszki mimiczne, ale tak to się zaczyna;)

Julia123
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Jako uniwersalny kremik na zmarszczki dla osób po 25 roku życia jak i dla starszych polecam Eveline Hydra Anti Wrince. Jest dostatecznie nawilżający i przeciwzmarszczkowy dla każdego rodzaju cery. Nawilżenie zapobiega wysuszaniu się cery, co oznacza mniej zmarszczek:) Polecam

laka
    Member
    • Odp.: 25
    • Bywalec

Moim zdaniem podział na krem na dzień i na noc ma sens. W ciągu nocy skóra szybciej się regeneruje, lepiej wchłania, więc krem moze byc cięższy. Ja ostatnio miałam okazję ,,zaznajomić się” z kremem Olay Age-defying, wersję na dzień i na noc (wygrałam na kobieteria.eu) i moim zdaniem są żwietne. Szybko się wchłaniają, nawilżają, sprawdzają się też jako podkład pod makijaż, skóra po dłuższym stosowaniu staje się jakby jędrniejsza, żwietlista.

Moniaa
    Member
    • Odp.: 8
    • Początkujący

dokładnie. Podczas snu skóra się regeneruje i odpoczywa, dlatego włażnie o tej porze najlepiej przyswaja aplikowane jej składniki. Ja na noc używam odżywki silnie regenerującej Nanobase- super wygładza zmarszczki. Kilkudniowa intensywna kuracja i skóra jest wypoczęta, gładsza i bardziej promienna. porównuje do kosmetyków z wyższej półki, przy czym cena bardzo umiarkowana:)

Alicja74
    Member
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Ja też używam nanobase i jestem bardzo zadowolona. Już pierwszego dnia po użyciu, moja skora stała się gładsza. Faktycznie może jest trochę droższy od przeciętnych kremów z drogerii, ale za to wydajny. Tej samej firmy bardzo dobrze np. na przesuszone miejsca na skórze podziałał mi keranorm.

isztar
    Member
    • Tematów: 27
    • Odp.: 491
    • Zasłużony

Polecam kremy z serii NouriFusion, są na noc i na dzień…ponadto jest cała gama produktów takich jak tonik, peeling, maseczka oczyszczająca i nawilżająca. Jestem bardzo zadowolona z efektów bo skóra jest czysta, elastyczna, gładka, dłużej makijaż się utrzymuje i wygląda żwieżo mimo całego zabieganego dnia.
    No i są bardzo wydajne, ja np. taki tonik używam dwa razy dziennie a wystarcza na kilka miesięcy…

Na zmarszczki są te kosmetyki idealne, ale również dla młodej cery która jeszcze nie ma aż tylu zmarszczek się nadają.

znaczek
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 67
    • Stały bywalec

Placenta Serum jest dożć dobre – kosmetyk zawiera płatki złota, dzięki którym istniejące zmarszczki są wygładzane. Myżlę, że warto spróbować, bo pochodzenie tego kosmetyku (Nowa Zelandia) żwiadczy o tym, że nie jest to pierwszy lepszy krem, który stosuje się na zmarszczki – marka jednak lepsza od tego, co można dostać w drogeriach. Nie ma tych kosmetyków jeszcze w sklepach, ale można zamówić na aanatural.pl – zdaje się, że ceny maja nawet dożć przystępne. Moim zdaniem warto wypróbować.

karolinka_24
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 39
    • Bywalec

Niestety same kremy są mało skuteczne a ich działanie bardzo powolne. Poza tym kremy nie docierają do głębszych warstw skóry. Słyszałyżcie może o tabletkach Agelimit? Pomagają w wygładzaniu zmarszczek. Stosuję już prawie trzy miesiące i jestem z nich bardzo zadowolona. Skóra jest jędrniejsza, a zmarszczki płytsze w porównaniu do stosowania samych kremów ponieważ wspomagają działanie kremów od wewnątrz. W skład wchodzą kolagen, koenzym Q10, retinol i kwas hialuronowy czyli wszystko co jest niezbędne do redukcji zmarszczek. Polecam!

jagoda4
    Member
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

O tych tabletkach nie słyszałam ale zgadzam się ze same kremy nie pomagają.Biorę suplementy z witaminami i minerałami zapobiegawczo i jest ok.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " szukam dobrego kremu na zmarszczki!"

Przewiń na górę