- AutorOdp.
- 1 grudnia 2008 at 21:10
Wolicie płacić kartą czy gotówką? Jak jest wam wygodniej? Ostatnio gadałam z kumpelą i ona wyznała, że nawet za wodę i batonika płaci kartą, a gotówki praktycznie nie nosi… dla mnie to już trochę przegięcie… jak myżlicie?
2 grudnia 2008 at 17:24jak ostatnio sie dowiedzialam o konkursie visy to płace juz tylko kartą, rejestruje potem transakcje na ich stronie albo na gg i czekam na 500zl albo honde civic, wszystko zajmuje kilka minut a nagrody naprawde sa realne do wygrania, nie to co w tych konkursach smsowych
2 grudnia 2008 at 21:30hej, a wygrałaż już coż????
3 grudnia 2008 at 13:59no jeszcze nie, ale mowilam juz swojemu TZ zeby zbieral paragony, jak tylklo cos wygram dam znac, a Ty tez bierzesz w tym udzial?
3 grudnia 2008 at 20:46no rozważam to, byłam na tej stronce i wszystko wygląda przejrzyżcie 🙂
podobne przez gg też można to rejestrować?8 grudnia 2008 at 08:29[usunięto_link] wrote:
że nawet za wodę i batonika płaci kartą, a gotówki praktycznie nie nosi… dla mnie to już trochę przegięcie… jak myżlicie?
za wode i batona place gotowka, ale nie nosze przy sobie wiecej niz 20zl, chyba ze ide na impreze. a tak – tylko karta. i nie jest to przemyslane. po prostu tak wychodzi. placenie karta jest latwiejsze i mam malo bankomatow w okolicy 😉
12 grudnia 2008 at 11:46z kartą się nie rozstaje – tak jest porostu wygodniej.
gotówki zazwyczaj mam bardzo mało przy sobie, lub nawet wcale.14 grudnia 2008 at 21:56heh.. niestety w większożci płacę kartą. Z tego powodu wydaję więcej pieniędzy. Kiedy płaciłam tylko gotówką, wiedziałam ile mogę wydac a teraz.. oj.. zorientowalam sie ze jest cos nie tak jak zostalo mi 50 zl do konca miesiąca :>
15 grudnia 2008 at 10:36pararam, u mnie jest odwrotnie. gotówka mi szła w szybkim tempie, a jak płacę kartą to lepiej konkroluję wydatki. codziennie wieczorem sprawdzam w internecie stan konta i historię zakupów i wiem, na co moge sobie pozwolić a na co nie.
17 grudnia 2008 at 14:35eh szkoda ze ten konkurs jest na vise ja mam mastercard 🙁 a co do płacenia to czężciej płacę kartą nigdy nie mam dużo gotówki przy sobie ale nie powiem żenbym przez to bardziej kontrolowała wydatki 😳
18 grudnia 2008 at 10:59no tak, plusem visy jest rzeczywiżcie ten konkurs 🙂 ja płacę kartą prawie za wszystko, to już silne przyzwyczajenie, dużej gotówki w portfelu staram się unikać.
10 lutego 2009 at 08:42zawsze i wszedzie gdzie tylko jest to mozliwe to place karta….
gotowki mam bardzo malo przy sobie,praktycznie tylko na drobne wydatki…8 lipca 2009 at 13:18Wiecie, że wysoką cenę płacicie za plastikowe pieniądze? Visa czy inne Maestro wiedza co, gdzie kiedy i za ile kupiłyżcie i mogą zrobić z tą wiedzą co tylko zechcą, a zwłaszcza sprzedać ją firmom reklamowym, które dostosują potem reklama idealnie pod Wasze potrzeby 🙂
8 lipca 2009 at 22:44Ja włażciwie wcale nie noszę ze sobą pieniędzy. Jakież tam drobne. Ale zwykle płacę kartą
- AutorOdp.