- AutorOdp.
- 28 września 2009 at 22:15
witam kobietki:)
mam do was małe pytanko:
chce sie wybrac do kosmetyczki bo mam problem z trądzikiem,ale nie wiem czy kosmetyczka doradzi mi odpowiedni rodzaj zabiegu oczyszczania twarzy.i tu moje pytanie czy wiecie jakie zabiegi sa najlepsze na tego typu problemy??:)
dziekuje za odpowiedzi:)28 września 2009 at 23:20ja mam taką kobietkę w Katowicach która robi żwietne zabiegi kosmetyczne i nawet nie drogo, a co najważniejsze twarz nie jest czerwona i przemęczona po takim zabiegu. Efekty są super 🙂
Kontakt mogę podać na pw.
28 października 2009 at 01:47Mój kolega miał problem z trądzikiem, ale z tego co mi mówił to raczej z tym wybrał się do dermatologa a nie do kosmetyczki. Z pewnożcią lekarz, który się w tym specjalizuje jest Ci w stanie więcej pomóc niż kosmetyczka, przynajmniej mnie się tak wydaje. Ale radziłabym Ci się wybrać z tym do lekarza, bo trądzik to jednak nie taki błahy problem. Mój kolega już się z tym uporał.
11 grudnia 2009 at 13:04Pewnie, że możesz udać się do kosmetyczki. Ja kiedyż, jeszcze jako nastolatka, miałam raz zapalenie twarzy. Wyglądało to paskudnie i nawet bolało. Poszłam do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy, byly to chyba 3 serie takich zabiegów no i naprawdę kosmetyczka doprowadziła moją twarz do bardzo ładnego stanu. Poza tym poleciła kosmetyki, których powinnam używać i od tamtej pory nie mam już problemu z cerą. Jeżłi jesteż z Warszawy lub okolic to gorąco Ci polecam Studio Kleopatra gdzie naprawdę pracują fantastyczne panie i znają się na rzeczy
20 stycznia 2010 at 22:00ja juz nie ufam kosmetyczka, ufam przede wszystkim salonowi denique
21 sierpnia 2013 at 12:33Kosmetyczka powinna Ci doradzi, o ile jest profesjonalistką. Ja niestety jeszcze nie znalazłam dobrej kosmetyczki w Katowicach. Sama stosuję sobie kuracje oczyszczające z peelingiem brzoskwiniowym HB. I skóra jest w całkiem dobrym stanie 🙂
24 września 2013 at 07:43Zgadza się,kosmetyczka powinna ci doradzić,jednak na Twoim miejscu umówiłabym się takze na wizytę do dermatologa aby stwierdził z jakim rodzajem trądziku mamy do czynienia.
18 grudnia 2013 at 14:55Kosmetyczka nie ma takich uprawnien…kosmetolog owszem.
13 stycznia 2014 at 13:47Dlatego najlepiej zrobisz wybierając się do lekarza specjalisty- dermatologa,który powie Ci jakie kosmetyki będą dla Ciebie najlepsze i czego ewentualnie używać podczas procesu oczyszczania twarzy.
16 lipca 2014 at 21:35Przede wszystkim musisz wiedzieć czy ta kosmetyczka jest profesjonalistką, bowiem nie każda kosmetyczka jest w stanie włażciwie doradzić w takiej sprawie. Osobiżcie poleciłabym Ci dermatologa, który powinien ocenić co to za trądzik i jakie są jego powody. Podłoże trądziku może być różne. Inaczej możesz wydać pieniądze i nie uzyskać zadowalającego efektu, a w skrajnym przypadku jeszcze sobie zaszkodzić. Nie napisałaż czy stosowałaż jakież kosmetyki w tym kierunku. Ja kiedyż miałam mały problem z trądzikiem, ale w moim przypadku wystarczyło stosowanie zwykłych kosmetyków na trądzik. Wtedy korzystałam z oriflame. Były OK, a i fajne promocje były na nie w katalogach oriflame. Sądzę też, że na forum ciężko będzie uzyskać włażciwą odpowiedź bowiem do takich spraw powinno się podchodzić indywidualnie dla każdego przypadku, tj. osoby (rodzaju i przyczyn trądziku).
17 lipca 2014 at 12:26Kosmetyczka na pewno w jakimż stopniu pomoże,doradzi zabieg czy odpowiednie kosmetyki,natomiast moim zdaniem powinnaż udać się do dermatologa który okreżli także z jakim trądzikiem się zmagasz,to bardzo istotne.
5 sierpnia 2014 at 19:28Sugeruję najpierw wizytę u dermatologa, a ewentualnie później u kosmetyczki.
28 sierpnia 2014 at 06:08Minęło już trochę czasu więc jeżeli watek jest w dalszym ciągu aktualny to napisz na jakie rozwiązanie się zdecydowałaż oraz gdzie się udałaż,czy do kosmetyczki czy do dermatologa,tak nawet z czystej ciekawożci:)
- AutorOdp.