- Ten temat ma 14 odpowiedzi, 1 głos, a ostatnio został zaktualizowany 1 rok, 9 miesięcy temu przez
alinka9389303.
- AutorWpisy
- 20 października 2009 o 13:54 #5895
witajcie
interesuje mnie jakie zabiegi stosować aby zapobiec wczesnemu starzeniu się skóry( bardziej chodzi mi o takie domowe)
– może jakież maseczki
co Wy robicie aby opuźnić proces starzenia się skórypiszcie żmiało co robicie albo co warto robić w tym kierunku
Pozdrawiam:)
20 października 2009 o 16:10 #161898ja nie stosuje zadnych domowych zabiegow.
dobra pielegnacja plus dobre geny wystarcza.
3 listopada 2009 o 11:57 #161899dobra pielęgnacja tz jaka? jakich kremów używasz? jakie maseczki
pochwal się zachecam:)
21 listopada 2009 o 10:35 #161900Podstawą pielęgnacji skóry jest dobre nawilżenie i duuuuża ilożć wypitych płynów:) Ja osobiżcie często stosuję peelingi, do tego balsam SVR, często korzystam też z kosmetyków naturalnych. Polecam także zrezygnować ze słodyczy, makaronów, białego pieczywa – możecie wierzyć bądź nie,ale naprawdę mają ogromny, negatywny wpływ na skórę:/
29 grudnia 2009 o 13:03 #161901Ja również w domu robię sobie peelingi, zarówno takie kupowane jak i domowej roboty (na przykład z kawy), do tego oczywiżcie staram się dwa razy dziennie porządnie nawilżyć skórę, szczególnie w zimie, kiedy wysycha bardziej.
Oprócz tego mimo wszystko chodzę raz na jakiż czas do kosmetyczki na zabiegi odżywcze, nawilżające i głęboko dotleniające. Po pierwsze jest to dla mnie super relaks i przyjemnożć no i dbam przy okazji o swoją skórę. A moja pani kosmetyczka ze Studia Kleopatra (w Warszawie, kochane polecam Wam gorąco) dba o fantastyczny nastrój.
Ale niestety żadne zabiegi nie zapobiegna starzeniu się skóry, trzeba przyjąć ta brutalna prawdę i się z tmp ogodzić 🙂30 grudnia 2009 o 14:26 #161902Można wykonywać wiele zabiegów. które opóźniają starzenie się skóry. Ja najczężciej robię sobie peelingi, najbardziej lubię peelingi z mydlarni u Franciszka, chyba się zakochałam w cukrowym peelingu do ciała z kawą. Nie tylko pięknie wygładza skórę, ale też cudownie pachnie, a potem jakiż balsam albo olejek. Staram się używać kosmetyków, które zawierają witaminę E, która jak wiadomo opóźnia procesy starzenia się skóry;)
2 czerwca 2010 o 17:09 #161903Na własnej skórze przekonałam się ,że minimum słodyczy,maksimum warzyw,jak najmniej cukru,duże ilożci wody mineralnej i …dużo snu, dużo wypoczynku….na żwieżym powietrzu,mogą zdziałać cuda.
Jeżeli dodamy do tego dobre kosmetyki i nawyk zmywania makijażu przed pójżciem spać i optymizm i użmiech na codzień….to….powinno być o.k. 😀
14 października 2010 o 14:48 #161904Jeżli chodzi o domowe sposoby, to faktycznie peelingi są dobre. Sama często „zamawiam” sobie u rodziny na prezenty:) Jasne, że to odmłodzi w pewien sposób skórę, ale jednak ostatnio mimo wszystko zrobiłam sobie zabieg usunięcia zmarszczek za pomocą kwasu hialuronowego. Akurat byłam na borowaniu w gabinecie Tarabuła i od słowa do słowa doszłam z dentystką do wniosku, że taki zabieg byłby dla mnie całkiem przydatny. Niestety nie jest to tani zabieg, ale jestem bardzo zadowolona z efektów:)
Natomiast jeżli chodzi o maseczki… Wiem, że to oklepane i na wszystkich filmach to jest pokazane, ale ja je bardzo lubię: ogórki na oczy i taki relaks:) Jakież efekty to także przynosi:)
4 listopada 2010 o 23:21 #161905Dużo dają też dobre nawyki – skrupulatnie stosowane latami dają naprawdę wiele:
➡ każdorazowe dokładne zmywanie makijażu przed snem
➡ delikatne wklepywanie kremów pielęgnacyjnych, zamiast ich intensywne wsmarowywanie, z naciąganiem skóry
➡ stosowanie kosmetyków z filtrami UV, zapobiegającymi fotostarzeniu
➡ stosowanie odpowiednich kosmetyków zawierających substancje pomocne w dbaniu przeciwzmarszczkowym o skórę: retinol, witaminy A, C, E, koenzym Q10, kwas hialuronowy i wiele innych. W wybieraniu odpowiednich kosmetyków bardzo pomocna jest znajomożć składów tych preparatów – bezsensowne jest kierowanie się tylko piękną reklamą i kolorowym pudełkiem z zapewnieniami o skutecznożci i mnóstwie wspaniałych składników, gdy po zajrzeniu w listę składników wszystkie te dobroczynne substancje są gdzież na szarym końcu w składzie – czyli jest ich tam po prostu mało. Jeżli nie potrafimy samodzielnie dobrać sobie linii kosmetycznej to warto zasięgnąć porady kosmetyczki, która doradzi odpowiednią serię, bogatą w wartożciowe składniki.Ponadto:
➡ gdy skóra jest już na tym etapie, że potrzebuje nie tylko pielęgnacji ze słoiczka, ale także czegoż bardziej specjalnego, warto ponownie skierować swe kroki do salonu, gdzie można skorzystać z profesjonalnych zabiegów odmładzających i przeciwzmarszczkowych, jak chociażby mikrodermabrazja diamentowa, mezoterapia bezigłowa, fale radiowe RF, żelazko przeciwzmarszczkowe – z pewnożcią kosmetyczka doradzi coż odpowiedniego do cery klientki.2 kwietnia 2012 o 16:45 #161907A ja polecam gorąco zabieg Accent Your Body. Nie boli i jest zupełnie bezpieczny. Stosuje się go na różnorakie partie ciała- twarz, talia, brzuch, pożladki, uda. Daje bardzo dobre rezultaty, oczywiżcie im większej liczbie zabiegów się poddacie, tym lepiej i tym bardziej efekty są widoczne:) Ja przeszłam przez trzy serie i po tej ostatniej zauważyłam już bardzo dużą różnicę. Generalnie istota zabiegu odnosi się do terapii ciepłem w tym sensie, że jest się poddawanym poprzez odpowiednie sprzęty działaniom energii i ona powoduje, że cząsteczki wody, które macie w skórze, zaczynają się poruszać i to ich tarcie wytwarza ciepło, no a ono z kolei odbudowuje kolagen, ujędrnia skórę, powoduje, że się robi taka ,,ujednolicona” i ładna. Zmarszczki się gubią i możemy poczuć się młodziej i dużo bardziej żwieżo. Wypróbujcie.
5 kwietnia 2012 o 12:18 #161908Jaka cena zabiegu?
2 października 2012 o 12:51 #161906Generalnie rzecz biorąc jest wiele zabiegów mających na celu poprawienie jakożci naszej cery,likwidację zmarszczek. Nie potrafię podać jednego najbardziej skutecznego,bo często jest to indywidualna kwestia naszego organizmu.
27 grudnia 2014 o 21:09 #161910Polecam odżywczą maseczkę z marchewki! Wymieszaj marchewkę z żółtkiem jaja i łyżką oliwy. Zmiksuj składniki i wsmaruj miksturę w twarz. Po 20 minutach zmyj resztki letnią wodą.
6 stycznia 2015 o 09:19 #161909Maseczka z dodatkiem kolagenu jest ponoć bardzo skuteczna,wiec można spróbować. Poza tym też jakożć naszego życia,to czy przebywamy na żwieżym powietrzu,czy jesteżmy aktywni- również ma wpływ na starzejącą się skórę.
14 sierpnia 2024 o 15:16 #236195Najważniejsza jest dobrze dobrana pielęgnacja! Sprawdź ofertę skin 79, słyszałam, że mają dobre produkty
- AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.