- Ten temat ma 7 odpowiedzi, 5 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 16 lat, 1 miesiąc temu przez
jagoda4.
- AutorWpisy
- 2 kwietnia 2010 o 10:48 #6458
Używacie, lubicie? Co sądzicie o kosmetykach naturalnych? Myżlicie, że zapanuje u nas moda na ich używanie? Jeżli używacie to jakich, co o nich sądzicie i gdzie kupujecie? Zachęcam do dyskusji.
6 kwietnia 2010 o 11:18 #169640Tak używam, i tak bardzo je lubię. Bo nie tylko doskonale pomagają pielęgnować moją urodę, czasem walczą z moimi drobnymi niedoskonałożciami. Ale też dzięki temu, że są naturalne nie martwię się o to, że mogą mi zaszkodzić.
Chyba wiecie o czym mówię, bo pewnie nie jednej z was zdarzyło się, że jakiż kosmetyk ją uczulił i zamiast jej pomóc to zaszkodził.
Jeżli chodzi o kosmetyki naturalne, których ja używam to jest ich kilka m.in. Glinka GHASSOUL, Olej Arganowy BIO. To są moje ulubione kosmetyki. A możesz je dostać w Mydlarni u Franciszka,
A ty używasz naturalnych kosmetyków??
Jeżli tak to jakich??6 kwietnia 2010 o 13:31 #169641Tak, lubię bardzo kosmetyki naturalne i żałuję, że w Polsce jeszcze nie są one aż tak bardzo popularne jak na zachodzie, chociaż sądzę, że na pewno jest duże grono sympatyków takich kosmetyków. Szczególnie wżród osób z alergiami i uczuleniami na niektóre składniki występujące w tych kosmetykach produkowanych na masową skalę. Ja sobie bardzo cenię również wszelkiego rodzaju glinki i wody kwiatowe z których mogę robić swoje własne domowe spa. Ostatnio zachwyciłam się też olejem do włosów, który odbudowuje strukturę włosa i pielęgnuje skórę głowy, mam na myżli ten: http://www.mydlarnia.info.pl/7-olej-243w—receptura-kr-243lewska-cat-215-id-648.aspx
Któraż jeszcze ceni sobie kosmetyki naturalne?6 kwietnia 2010 o 14:54 #169642Dzięki za ten link, szczególnie zainteresował mnie woda różana. czy używałaż jej?możesz polecić do suchej skóry?
12 kwietnia 2010 o 20:53 #169643Kosmetyki naturalne wprowadzają nową jakożć na rynek ale z wypowiedzi ekspertów wynika, że ilożć żrodków pochodzenia nienaturalnego nie szkodzi. Troszkę mamy teraz modę na takie kosmetyki. Osobiżcie po kąpieli nawilżam ciało olejkiem do masażu. Uwierzcie mi pobudza zmysły, szczególnie nakładany męską dłonią ;-)…
12 kwietnia 2010 o 21:40 #169644Rozumiem że nawilżenie jest intensywniejsze jak masuje mężczyzna;)
13 kwietnia 2010 o 11:05 #169645Woda różana może byc także używana do suchej skóry,sama kiedyż próbowałam i jestem z niej zadowolona.
Często stosuje kosmetyki naturalne,pomagają mi walczyc z niedoskonałożciami.13 kwietnia 2010 o 15:32 #169646Kiedyż słyszałam że jakaż polska aktorka stosowała
- AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.