Wrażliwożć pęcherza

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 98 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    angela1
    Członek
    • Tematów: 20
    • Odp.: 5
    • Bywalec

…co bierzecie na problemy z pęcherzem??
    nie chodzi mi tylko przeziębienie klasyczne ale o jakież mocniejsze infekcje!

Jeniffer
    Członek
    • Tematów: 3
    • Odp.: 78
    • Stały bywalec

mnie jak dopada uh pęcherz to aplikuje sobie furagin i buscopan , jedno na bakterie a drugie rozkurczowo, zeby się z bólu nie zwijać

zozolka
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 73
    • Stały bywalec

Ja też uważam że najskuteczniejszy jest furagin, tylko trzeba udać sie do lekarza po receptę. Buscopanu jednak na takie dolegliwożci nie używałam, raczej przy bólach miesiączkowych itp. Najlepiej iżć z infekcją do lekarza, skieruje na badania i jak wiadomo z jaką bakterią walczyć nie trzeba działąć w ciemno.

jagoda4
    Członek
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Problemy z pęcherzem mogą mieć różne podłoże bakteryjne. Trzeba sprawdzić badaniami jak długo nie przechodzi bo może się ciągnąć latami.

mella
    Członek
    • Odp.: 10
    • Bywalec

oj, ja miałam nie raz problem z pęcherzem i do tego kamicę nerkową. jak miałam atak to lekarz konieczny… zawsze się kończyło na furaginie, no spa rozkurczowo, kąpiele w ciepłej wodzie i picie wody jana. od dłuższego czasu nauczyłam się pić regularnie apiurin (preparat żurawinowy, oczyszcza drogi moczowe). i raczej problemów nie mam. polecam profilaktycznie, ale przy już istniejącej infekcji pędem do lekarza

werkaa
    Członek
    • Tematów: 10
    • Odp.: 606
    • Zasłużony

Dobre efekty daje też stosowanie urinalu, bo zawiera żurawinę, któa pozwala oczyżcić układ z bakterii, ale jednoczeżnie nie wchodzi w interakcje z innymi lekami.

tucci
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 300
    • Pasjonat

Ostatnio brałam urosept, ale regularnie warto łykać coż z żurawiną.

nadia83
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

Na pewno wspomniana żurawina, urosept, urosan i dużo się wygrzewać. Staram się dbać o drogi moczowe, nerki – jak jest zimno nie chodzę w krótkich bluzkach, odsłaniających dolną czężć pleców, bo wtedy łatwo o różne choroby.

somsiadka
    Członek
    • Tematów: 21
    • Odp.: 83
    • Zapaleniec

dziewczyny mają racje z tą żurawiną. też ostatnio miałam infekcję pęcherza i lekarz prócz antybiotyku przepisał mi preparat z żurawiną i wit.C Prouro. no i pomogło, ale mam to Prouro łykać dłużej, żeby osłaniać pęcherz przed szkodliwymi bakteriami.

xenia8290
    Członek
    • Odp.: 25
    • Bywalec

żurawina to już mój stały suplement diety, a jak mi się zdarzały jakież silne infekcje to furagin od lekarza przepisany miałam

werkaa
    Członek
    • Zasłużony

ananeczka- ile dni ten akut brałaż?

maszka
    Członek
    • Odp.: 18
    • Bywalec

Ja też biorę regularnie żuravit i wit. C. Jednak czasem to nawet to mi nie pomaga i zdarza się, że bez furaginum sie nie obędzie. Jedna jeżli juz mnie dopadnie to dużo szybciej przechodzi i infekcja łagodniejsza jest.

werkaa
    Członek
    • Zasłużony

No włażnie na tym polega profilaktyka, ze pomaga w walce z zapalniem w przyszłożci;) no ale fakt, że żurawina jest niezastąpiona na problemy z pęcherzem;)

znaczek
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 67
    • Stały bywalec

Nie wiem czy wiecie, ale podobno jak raz przeziębi się pęcherz, to potem należy o niego bardzo uważnie dbać, bo infekcje mogą pojawiać się czężciej, a ich przyczyna może być najmniejsza błahostka. Warto o siebie dbać, zgadzam się, że profilaktyka jest bardzo ważna i nie radziłabym jej bagatelizować, bo może się to źle skończyć.

maciejowa
    Członek
    • Odp.: 8
    • Początkujący

też tak słyszałam. i włażnie przeziębiłam sobie pęcherz;/

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 98 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę