Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 62 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    ineska
    Uczestnik
    • Tematów: 4
    • Odp.: 327
    • Pasjonat

Miętę to ja dodaję do wody, ostatnio kupiłam Białowieski Zdrój, dodatkowo z plastrem cytryny schłodzona w te upały super chłodzi i orzeźwia 🙂

mery
    Członek
    • Tematów: 6
    • Odp.: 169
    • Zapaleniec

@ineska wrote:

Miętę to ja dodaję do wody, ostatnio kupiłam Białowieski Zdrój, dodatkowo z plastrem cytryny schłodzona w te upały super chłodzi i orzeźwia 🙂

A widziałam w metrze zdjęcie, ładna butelka:)

ineska
    Uczestnik
    • Pasjonat

Mi też się podoba 🙂 A widziałaż tą smakową? Butelka różowa o smaku melisy i rumianku. Obie smaczne.

mery
    Członek
    • Zapaleniec

Za różem nie przepadam;) Ale faktycznie całkiem ładna butelka

Barba_123
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Ja też piję min. 2 litry dziennie plus inne napoje typu herbata, kawa, soki. Nie wyobrażam sobie dnia bez mineralnej, zwłaszcza w takie upały jak ostatnio;)

czerwone.szpilki
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 15
    • Bywalec

Ja piję 1,5 litra dziennie a jak się okazuje to za mało. Ostatnio w te największe upały miałam problemy z drogami moczowymi i jak się okazało winą było to, że jestem odwodniona! Nerki całą wodę zatrzymywały dla siebie.

jenna
    Członek
    • Odp.: 13
    • Bywalec

1,5 L to minimum, jeżli jest upalnie trzeba pić więcej

ineska
    Uczestnik
    • Pasjonat

W takie gorące dni trzeba pamiętać o wypijaniu dużej ilożci wody, ja piję schłodzoną źródlana ostatnio Białowieski Zdrój z miętą i cytryną. Super orzeźwia.

Kasztan
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 223
    • Zapaleniec

Powinno się pić 2-3 litry wszystko jednak zależy od nawyków żywieniowych jak i sprawnożciowych w ciągu dnia. Przy wysiłku fizycznym należy uzupełniać płyny i elektrolity w większej ilożci. Jak jemy owies trzeba też uzupełniać płyny, bo owies działa bardzo dobrze na układ pokarmowy jednak spożywany w większych ilożciach może zapchać nam układ pokarmowy, dlatego wszystko z rozsądkiem. 🙂

mery
    Członek
    • Zapaleniec

Dobrze że nie jem owsa, nic mi nie zapcha:) A do zapchania żołądka najlepsza jest woda

Neutralizatory
    Członek
    • Odp.: 15
    • Bywalec

W sumie zimą nie pije prawie wcale wody, ale latem wciągam w siebie nawet 3-4l wody, jeżli jest bardzo gorąco. Poza tym non stop jeżdzę na rowerze, nie chcę się odwodnić dlatego pochłaniam mnóżtwo wody 🙂

Kowal2
    Członek
    • Tematów: 17
    • Odp.: 673
    • Zasłużony

@Neutralizatory wrote:

W sumie zimą nie pije prawie wcale wody,

Zapotrzebowanie podczas mrozów jest podobne.

@Neutralizatory wrote:

ale latem wciągam w siebie nawet 3-4l wody, jeżli jest bardzo gorąco. Poza tym non stop jeżdzę na rowerze, nie chcę się odwodnić dlatego pochłaniam mnóżtwo wody 🙂

A to może być najszybsza droga do odwodnienia.

Kasztan
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 223
    • Zapaleniec

@mery wrote:

Dobrze że nie jem owsa, nic mi nie zapcha:) A do zapchania żołądka najlepsza jest woda

Nie zgodziłabym się… czy woda zapycha.. nawet jeżli to na krótko, jest potrzebna organizmowi, ale brakuje jej składników odzywczych, co owies posiada, odżywia, może być substytutem I , II żniadania albo kolacji i jest zdrowy bo działa ochronnie na układ pokarmowy. Ma duzo zalet. Skoro pijesz wodę to tym bardziej powinienes pomyżlec o wdrożeniu go do diety.

Marika250
    Uczestnik
    • Odp.: 187
    • Zapaleniec

@jenna wrote:

1,5 L to minimum, jeżli jest upalnie trzeba pić więcej

Dokładanie. Ja wypijam dziennie 2,5 litra wody niegazowanej.

Kowal2
    Członek
    • Tematów: 17
    • Odp.: 673
    • Zasłużony

Nie ma takiej potrzeby…

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 62 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę