- AutorOdp.
- 11 września 2007 at 19:59
Witam wszystkich. Mam takie pytanie co możecie polecić jako żrodki antykoncepcyjne bez recepty. Chodzi mi o to bym była pewna i nie musiała isć do ginekologa. Są jakież pigułki bez recepty. Słyszałam o pigułkach po stosunku się je zażywa gdy prezerwatywa pęknie. One są bez recepty i ile kosztują. Pozdrawiam.
11 września 2007 at 20:04hmm z tego co wiem to tabletki „po” są tylko na receptę.. ale nie wiem może się mylę.. i podobno nie można ich stosować po każdym stosunku tylko w razie pilnego „wypadku” a bez recepty to chyba prezerwatywy, globulki i jakież żele plemnikobójcze… nie wiem jeżli coż źle piszę niech mnie ktoż poprawi 😛
11 września 2007 at 22:59z tym sie zgadzam Myszka19:) a tak do tego to zeby taka recepte dostac to trzeba sie niezle nabiegac i miec znajomosci,moja kolezanka kiedys caly dzien po lekarzach biegala i nikt jej niechcial dac i ktos jej wkacu zalatwil..
12 września 2007 at 07:36Hmmmm… byłam kiedyż w takiej sytuacji, gdyż potrzebowałam recepty na tabletke „po” (Postinor)… i nieźle sie musiałam nabiegać. Gdyż tabletki te (są 2 w opakowaniu) są tylko i wyłącznie na receptę.
Lekarz ginekolog wziął ode mnie za wizytę 50 zł… a dodatkowo za tabletki trzeba zapłacić gdzies w granicach 70-80 zł.
Tabletki te można prawdopodobnie przyjmować 2 razy w ciągu jednego cyklu…choć nie jest to wskazane, ponieważ zawierają bardzo dużą ilożć hormonów.
I własnie po tej sytuacji… z takiem bieganiem, płaceniem, niepewnożcią… zdecydowałam się pójżć w końcu do lekarza i zacząć brac tabletki hormonalne 🙂
To prawdziwa wygoda 😆
12 września 2007 at 08:24Sama prezerwatywa nie daje w 100% pewnożci dlatego szukam alternatywnych, pomocnych źródeł 😉 Do ginekologa mam daleko więc może lekarz rodzinny mi w czymż pomoże?? A Plasterki też są na receptę ?
12 września 2007 at 08:35Lekarz rodzinny Ci tu nie pomoże.. A co do 100% pewnożci.. to nic nie daje 100% nawet tabletki 🙂 a i plastry też są napewno na receptę 😛
12 września 2007 at 10:29Prezerwatywa + globulka.
12 września 2007 at 11:08w aptece jest dostepny srodek o nazwie patentex oval (nie wiem czy dokładnie tak sie to pisze) i on w połączeniu z prezerwatywą daje o wiele wiekszą skutecznosc . Sa to globulki ktore stosuje sie na 15 minut przed stosunkiem są one plemnikobójcze a za razem daja pożadne nawilzenie cena 6 szt. to ok11 zł.
ja od 2 lat urzywam takiego zabezpieczenia i nigdy nic sie nie zdarzyło wiec polecam, 🙄 😛12 września 2007 at 13:10Te globulki bardzo sie pienia i nie wiem czy tak do konca sa skuteczne, ale na pewno to wieksze zabezpieczenie niz sama prezerwatywa bo zawieraja srodek plemnikobojczy.
12 września 2007 at 14:13Dzięki. To jest wyjżcie prezerwatywy i tak się nie pozbędę chodzi mi o dodatkowy żrodek który by powiększył szanse na bezstresową i bezpieczną miłożć 😀 Jakbyżcie miały jakież jeszcze pomysły to bym prosił, bo dopiero raczkuje w tych sprawach 🙂
12 września 2007 at 14:21A 2 prezerwatywy.? Wiem, ze moze niezbyt dobry pomysł, bo słyszałam ze zwiększone tarcie i nie taka sama przyjemnożć.
12 września 2007 at 14:45No co ty! 😯 1 Durex wystarczy, sa najlepsze 😉
12 września 2007 at 15:02[usunięto_link] wrote:
No co ty! 😯 1 Durex wystarczy, sa najlepsze 😉
lub unimil..
12 września 2007 at 15:30Jesli moge coż doradzic to odradzam wszystkie prezerwatywy typu. unimil itd
dureks to jest naprawde porzadna rzecz spróbój sobie kiedyż tak na próbe porównać durex z czymż innym poprzez rozciagnięcie gwarantuje ze dużo bardziej jest wytrzymały na takie rewolucje co daje większom skutecznożc.
💡12 września 2007 at 15:53Będę wiedziałą co kupować A jakby 2 założyć czy nie ma co przesadzać ?? 🙂
- AutorOdp.