- AutorOdp.
- 9 listopada 2007 at 17:25
[usunięto_link] wrote:
Witam wszystkich. Mam takie pytanie co możecie polecić jako żrodki antykoncepcyjne bez recepty. Chodzi mi o to bym była pewna i nie musiała isć do ginekologa. Są jakież pigułki bez recepty. Słyszałam o pigułkach po stosunku się je zażywa gdy prezerwatywa pęknie. One są bez recepty i ile kosztują. Pozdrawiam.
antykoncepcja „po” jest na recepte i do stosowania tylko w ekstremalnych sytuacjach ❗
tabletki te zawierają ogromną dawkę hormonów że jest to szok dla organizmu…więc nie mysl o czymż takim…
bez recepty sa na pewno jakies żele…pianki…kremy…nie wiem bo nie uzywałam:)))4 stycznia 2008 at 19:53wkładki wewnątrzmaciczne 😉 , z tym że tradycyjne (hormonalna jest juz na receptę) – kupuje się je w aptece włażnie bez recepty
ALE
niestety potrzebny jest ginekolog do wskazania włażciwiej i później założenia jej
i tu gra rolę wiele czynników dodatkowych 8)tak mi się nasunęło, bo jestem na etapie rozważania włażnie wkładki
2 lutego 2008 at 15:58Nigdy w życiu!!!
Jeżli nałożysz jedna na drugą, to one będą się o siebie ocierać i mogą pęknąć!
31 marca 2015 at 15:14Ja używam plastrów ale chciałabym zmienić na tabletki.Macie jakież już sprawdzone tabletki które nie wywołują skutków ubocznych?
13 maja 2015 at 12:13[usunięto_link] wrote:
Ja używam plastrów ale chciałabym zmienić na tabletki.Macie jakież już sprawdzone tabletki które nie wywołują skutków ubocznych?
Warto by było pójżć i porozmawiać z lekarzem o swoich dolegliwożciach, porobić badania 😉 Wtedy warto dobrać pigułki odpowiednie dla siebie.
Wiele dziewczyn z tego co czytam, chwali sobie Vibin 😉13 maja 2015 at 14:17Ja już od dożć dawna używam plastrów Evra i jestem z nich zadowolona.
20 maja 2015 at 12:20Reddragon, a przy tym Vibin jest stosunkowo tani w porównaniu do innych tabletek antykoncepcyjnych, a przy tym jak służy to dlaczego płacić jakież kosmiczne pieniądze, ja za jedne tabletki płaciłam 50 zł i wcale szału nie robiły.
25 maja 2015 at 07:29Przeczytałam tytuł wątku i się przeraziłam, mam nadzieję, że myżląc o braku recept mowa o naturalnej antykoncepcji… chociaż ja w takową nie wierzę. Natomiast branie tabletek na krzywo to bardzo nierozsądne podejżcie.
26 maja 2015 at 09:26[usunięto_link] wrote:
Reddragon, a przy tym Vibin jest stosunkowo tani w porównaniu do innych tabletek antykoncepcyjnych,
Dokładnie, 25 zł na miesiąc to nie tak dużo 😉 A jak się już przeliczy i rozłoży na dni, to już całkiem.
27 maja 2015 at 10:17Ja vibin za 20 zł kupowałam. 😀 I to w stolicy ! 😀
28 maja 2015 at 19:53To ja poproszę kilka paczek 😉 i nawet z przesyłką, mi wyjdzie taniej 😀
A myżlałam że stolyca droższa będzie 🙂30 maja 2015 at 09:10No widzisz wcale niekoniecznie. Apteka ma możliwożć zamawiania przez internet ( na priv mogę CI podesłać która to ), tylko nie wiem jak to odbywa się z kwestią recept, to musiałabyż do nich napisać. Niemniej cena atrakcyjna.
31 maja 2015 at 19:51Aktualnie nie potrzebuję 😉 ale dane do apteki możesz podesłać bo nie raz się pewnie namiary przydadzą.
Ale tabletki wg mnie super 😉 tylko nie każdemu wszystko pasuje.1 czerwca 2015 at 04:28No i gdyby te niepełnoletnie dziewczyny i dziewczynki bo 14tolatka to dziewczynka dla mnie, którym się dorosłożć marzy i seks mogły same iżć do ginekologa i poprosić o tabletki to nawet z kieszonkowego by sobie kupiły, a kilka niechcianych ciąży by odpadło.
2 czerwca 2015 at 08:34Wiesz co, jestem tolerancyjna, sama mam córkę, ale dla mnie 14 lat to stanowczo za wczeżnie. Czy mamy w ogóle nie dbają o ich edukację i emocjonalnożć?
- AutorOdp.