Antykoncepcja hormonalna a obfite okresy

Wyświetlanie 2 wpisów - od 1 do 2 (z 2 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    rossa
    Uczestnik
    • Tematów: 26
    • Odp.: 79
    • Zapaleniec

Szukam porady… jestem już ponad rok po porodzie, szybko dostałam miesiączkę, bo nie mogłam karmić. Aktualnie moje miesiączki są tak obfite, że nie nadążam ze zmienianiem tamponów.. jak zaczyna mi się okres to od razu tak, że jak nie miałabym „zabezpieczenia „ to dramat gwarantowany. Byłam u ginekologa prywatnie, mówiłam o tym problemie i ginekolog doradziła mi wkładkę domaciczną (jej celem jest antykoncepcja ale mówiła, że zmniejsza obfitość okresu) Czy ktoś miał taki problem i udało się to jakoś zahamować ? Czy wkładka może komuś pomogła ?
    Przed porodem nie miałam takiego problemu.. jest to mocno uciążliwe

odessa
    Uczestnik
    • Tematów: 18
    • Odp.: 22
    • Bywalec

Tak, po ciąży zrobiły mi się bardzo długie i obfite miesiączki. Na tabletkach antykoncepcyjnych było lepiej, ale jak nie krwawiłam to plamiłam przez resztę miesiąca. Lekarz zaproponował mi wkładkę hormonalną. Mam Mirenę i jest dużo lepiej niż było. Po pół roku miesiączki nie mam wcale, plamienia jeszcze mi się zdarzają się są dużo słabsze niż były i nie mam ich non stop, często mam śluz podbarwiony na różowo ale nie przeszkadza mi to. Więceji nformacji na stronie

Wyświetlanie 2 wpisów - od 1 do 2 (z 2 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę