• Autor
    Odp.
  • Zauroczona
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 464
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

Skad np. (podam prosty przyklad) wiedzialabys, ze jestes ladna, gdyby nikt Ci tego nie powiedzial?

i własnie o to chodzi. Mnie nikt nie musi mówic, że jestem ładna, bo mam na tyle pewnożci siebie, że nie musze pytac o zdanie innych.
    A jakby Ci ktos powiedział, ze jestes brzydka to co? Potniesz się? 😀

Napisałam to co napisałam wczesniej z moich obserwacji. Strasznie smiesza mnie niedowartożciowane laski, które całe swoje zycie uzależniaja od posiadania faceta. 😉
    A jak się rozstają to jest czarna rozpacz, zostaja takie bidne owieczki na lodzie, bez „silnego ramienia”, bez którego nie potrafia same wyjżć z domu.

Czersi
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 622
    • Zasłużony

Mam lustro i oczy więc widzę,że jestem ładna 😛 A jak facet się zakocha to nawet największa brzydula jest dla niego piękna więc to żaden wyznacznik.

Assha
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 1318
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

A jak się rozstają to jest czarna rozpacz, zostaja takie bidne owieczki na lodzie, bez „silnego ramienia”, bez którego nie potrafia same wyjżć z domu.

To jest już popadanie w skrajnożć, bez przesady! 🙂

Wiec skoro rozmowa zeszła na takie tory, to i ja napisze skrajnie- gdybys żyła na bezludnej wyspie i nie wiedziala nic o innych ludziach, nie wiedzialabys, czy jestes ladna, czy nie, bo nie mialabys porownania :] Poza tym ciezko byc wartosciowym stojac przed lustrem i mowiac sobie, ze jest sie super. Bo nawet jest, to co z tego?

Moja skrajnożć, Twoja skrajnożć… i mamy dwa bezsensowne typy ludzi (chyba sie zgodzisz?)

Wiadomo, ze niezaleznożć jest wspaniała, a pewnożć siebie potrzebna. I nie trzeba mieć „chłopaka” 😆 by sie o tym przekonać. Ale współistnienie z INNYMI ludzmi, wspolne budowanie CZEGOS (zwiazku, przyjazni…) daje SENS czemus takiemu jak WARTOSC.

Bo czy cokolwiek znaczyliby dla żwiata ludzie, którzy są wartożciowi, ale żyją sami i nie mają nikogo? (NIKOGO- nie koniecznie chodzi o partnera, ale generalnie). Co z tego, ze ktos taki bylby wartosciowy, skoro „żwiat” (patetycznie mówiąc) nic by z tego nie miał?

Zauroczona
    Member
    • Pasjonat

Po pierwsze, jak bym była na bezludnej wyspie to moja uroda by mnie najmniej interesowała. Na codzień tez mam wiele ważniejszych spraw, niż rozmyżlanie kto jest ładny, a kto brzydki.

Wiesz, nie napisałam nigdzie, że ludzie nie powinni łączyć się w pary. Alez przeciwnie, powinni! Tylko wazne jest, by wczesniej nauczyć się życia, niezależnożci. Mam kilka kolezanek, które żmieszą mnie totalnie. Stare, wykształcone baby – a uzależnione całkowicie od chłopów. Sama nie wyjdzie, sama nic nie załatwi, sama nie podejmie decyzji…. nie mają własnego zdania, a swoich „misiów” traktują jak wyrocznie. żenada.

Assha
    Member
    • Maniak

Wiem doskonale, co masz na myżli 🙂
    Niektóre kobiety po prostu potrzebują kogoż, kto będzie za nie myżlał 😆

Pablo_Escobar
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Tylko wazne jest, by wczesniej nauczyć się życia,

Wydaje mi się że nie jest możliwe wczeżniejsze nauczenie się życia-gdyż ono jest w ciągłym ruchu który się zmienia,to nauka gry na pianinie gdzie zagrania sa stale.Możesz przyjąć jedynie zasady jak będziesz postępowała w życiu w sytuacji jakiegokolwiek wyboru.

Zauroczona
    Member
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

Niektóre kobiety po prostu potrzebują kogoż, kto będzie za nie myżlał 😆

Niestety…. 😆

Emilia Flores
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 212
    • Zapaleniec

ale co w koncu z tą decyzją? kiedy pojawia się myżl, że to już ten na całe życie? Skąd to wiedzieć?

AniolStroz
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 38
    • Bywalec

@Emilia Flores wrote:

ale co w koncu z tą decyzją? kiedy pojawia się myżl, że to już ten na całe życie? Skąd to wiedzieć?

Jeżeli Ci się podoba fizycznie i przede wszystkim czujesz się dobrze w jego towarzystwie, jesteż bezpieczna i nie przychodzi Ci do głowy, żeby sprawdzić jeszcze raz jak to może być z kimż innym (nie chodzi o seks), wtedy można myżleć o byciu z kimż 'na zawsze’.

To jest mój punkt widzenia.

NiEtYkAlNa
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 366
    • Pasjonat

ja nie wierze, ze mozna byc ze soba na zawsze z milosci – taki jest moj punkt widzenia.

Emilia Flores
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 212
    • Zapaleniec

nie wiem, sama nie wiem… nurtuje mnie mocno to pytanie. jestem szczesliwa,ale czasami czuje, ze za malo sie dzieje w tym zwiazku. za bardzo jestesmy juz codzienni, malo spontaniczni

Assha
    Member
    • Maniak

To tym bardziej żwiadczy o tym, że związek staje się poważny i dojrzały. U niektórych tylko entuzjazm i wieczne zaskakiwanie się nie przemija. Na ogól para zderza się z codziennożcią, ze swoimi słabożciami, nudą i rutyną. Prędzej, bądź później.

NiEtYkAlNa
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 366
    • Pasjonat

czyli jest to juz pozniej przyzwyczajenie, bo uczucue sie wypala..

Assha
    Member
    • Maniak

Uczucie to się dopiero zaczyna 🙂 kiedys slyszalam takie stwierdzenie „Tam, gdzie kończy się pożądanie, zaczyna się miłożć”

miszczu
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

sranie w banie a nie uczucie sie wypala
    jak jestem wolny to ciezko mi znalesc dziewczyne ktora bylaby dla mnie atrakcyjna fizycznie i jednoczesnie w miare bystra i madra, szukac takiej ze swieczka, a co dopiero rzucac potem taka dla byle d*** ktora akurat rzuci mi sie w oczy
    sęk w tym zeby jeszcze przed zwiazkiem dobrac sobie partnera takiego ktory mnie zadowala a nie byle jakiego byle tylko miec jakiegos bo czuje sie wtedy dowartosciowany

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Być z sobą na zawsze???"

Przewiń na górę