- AutorOdp.
- 11 maja 2013 at 16:05
to fajnie, że są takie produkty zwłaszcza dla osób które nie umieją bez nich żyć:)ja osobiżcie mogę sobie odmówić, ale jestem ciekawa co to za produkt, z jakiej firmy ?
15 maja 2013 at 19:11fajna sprawa, choć tania nie jest;/
16 maja 2013 at 09:45[usunięto_link] wrote:
fajna sprawa, choć tania nie jest;/
Niezła cena. Nie wiem, czy nie wolałabym już wypić Inki czy też Anatola. I zdecydowanie polecam skonsultować się z ginekologiem. Jedna kawa to nie zbrodnia 🙂
17 maja 2013 at 08:39Anatola? w sumie Inka też dobry pomysł, ja osobiżcie lubię na mleku ;]
19 maja 2013 at 17:55Kawa zbożowa Anatol 🙂 Osobiżcie nie gustuję w kawach zbożowych. Lepszym rozwiązaniem jest ograniczenie picia kawy lub zrezygnowanie z niej. Wąchanie również pobudza 😀
21 maja 2013 at 13:36z wąchaniem to ja tak mam że mnie pobudza:)nigdy nie zwracałam uwagi na firmę Inki
21 maja 2013 at 13:39ostatnio byłam zaskoczona bo znajoma pije dwie kawy w ciąży na dzień i podobno lekarz pozwolił, wczeżniej piła 4 dziennie
23 maja 2013 at 15:54Ginekolog nie jest lekarzem ,który ma kompetencje wydawania takich sądów.
29 maja 2013 at 10:59Kowal2 to kto Twoim zdaniem udzieli kobiecie w ciąży takich informacji?
29 maja 2013 at 11:00znajoma pije dwie czarne kawy, dlatego zastanawiałam się czy nie za mocne
29 maja 2013 at 14:15@Zosienka
Lekarz medycyny żywieniowej, dietetyk, żywieniowiec.
Kawa generalnie jest odradzana,a już na pewno zakazana jest mocna. „Zawsze można sobie poeksperymentować na dziecku”. Już najgorsze opinie są typu „piłam wódke i nic się nie stało więc jest nieszkodliwa”. Oczywiżcie są lekarze znający okreżlone zasady,ale spotkałem też wielu niekompetentych, jeżli chodzi o spożycie okreżłonych produktów. Niestety, na medycynie przedmiot żywienia człowieka nie jest jakoż specjalnie rozbudowany. Wiedza zależna jest w dużej mierze od samego lekarza, lecz na pewno nie jest on specjalistą w zakresie żywienia z wykształcenia. Dobrym źródłem są też książki dotyczące podstaw dietetyki lub samego żywienia w ciąży. Najlepiej aktualne. Można tam znaleźć informacje co do samej diety jak i produktów , których należy unikać czy nie spożywać wcale.4 czerwca 2013 at 19:40dokładnie każdy bierze za siebie i dziecko odpowiedzialnożć, niestety nie zawsze rozsądnie do tego podchodzą, w sumie ja nie pomyżłałam o dietetyku bo ja wolę nie pić, jeżć czegoż co moze zaszkodzić, jednak zaciekawiło mnie zachowanie znajomej, dorosłej i odpowiedzialnej kobiety
29 września 2015 at 11:14Mnie przy pierwszej [usunięto_link] całkowicie odrzuciło od picia kawy, za to lubiłam napić się inki. 😀
Natomiast przy 2 ciąży miałam strasznego smaka na kawę, jednak twierdzę że nie należy jej nadużywać w tym stanie. Jak na jakiż czas robiłam sobie taka słabiutką w maleńkiej filiżance dosłownie łyczek i to było to:)29 września 2015 at 14:22są kawy zbożowe, bezkofeinowe, myżlę, że łatwo zastąpić tym sobie zwykłą kawę i nie ryzykować zdrowia dzieciątka, jeżeli to ma byc tylko dla smaku, bo na „obudzenie” są rózne inne sposoby,
nie rozumiem takich kobiet, tak samo tych które będąc w ciąży palą papierosy….7 października 2015 at 18:48kawa jest możliwa do picia, podobnie jak herbata.
Istotne by nie przekroczyć dawki kofeiny - AutorOdp.