Wyświetlanie 15 wpisów - od 226 do 240 (z 372 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    WarnGirl
    Członek
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

yyy…włażnie sobie użwiadomiłam,że nie jadłam obiadu…jestem tylko o późnym sniadaniu w mcdonald’s 😆

Mesalka
    Członek
    • Tematów: 3
    • Odp.: 86
    • Stały bywalec

flaczki 🙂

majka26
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 21
    • Bywalec

U nas dzisiaj wszystko kupne: cordon blue z frytkami i surówka z białej kapusty ale jutro zrobię mortadelę tez jej dawno nie jedliżmy.
    Macie jakież pomysły co tu zrobić na obiady na te postne dni szczególnie dla dzieciaków?

tygrysek
    Członek
    • Tematów: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

postne jak postne… umówmy się, że bezmięsne 😉

ja kocham placki z cukinii… robi się tak jak ziemniaczane, tylko cukini nie trze się na najdrobniejszych oczkach. raczej na najgrubszych. trzeba osolić i poczekać aż pużci sok. osączyć, zmieszać z jajkiem, trochę mąki, sól i pieprz. i smażymy.

albo: pure ziemniaczane, jajko sadzone i szpinak duszony z czosneczkiem… mrau… (hm, czy to prawda że dzieci nie znoszą szpinaku? mnie nim za młodu nie karmiono, a jak go odkryłam to pożeram na kilogramy…)

kopytka… w wersji postnej zamiast skwarami polewamy masełkiem…

Mesalka
    Członek
    • Tematów: 3
    • Odp.: 86
    • Stały bywalec

u mnie dziż chińszczyzna od chińczyka na rogu 😉

ale jutro już własne postne danie. i to nieprawda że dzieci nie lubią szpinaku. moja córa wsuwa aż miło szczególnie jak kupię taki z sosem żmietanowym i zrobię faszerowane cannelloni zapiekane w sosie beszamelowym. i to mi od razu podsunęło pomysł na jutrzejszy bezmięsny obiad 🙂

majka26
    Członek
    • Odp.: 21
    • Bywalec

Placki odpadają miałam tydzień temu , jajka będziemy jedli całe żwięta ( to ich urok ) ale to canellonii to super pomysł dawno już nie było, tylko trochę z tym roboty, pójdę na łatwiznę i kupię szpinak z sosem serowym i zrobię po prostu z czosnkiem i makaronem taki smazony na patelni.

zakochana
    Członek
    • Odp.: 25
    • Bywalec

dzisiaj były krewetki tygrysie ze żwieżymi bułeczkami i masełkiem czosnkowym…a jutro to chyba jakaż rybka…tylko nie taka standardowa, poszukam przepisu i zrobię coż dobrego:)))

Myszka19
    Członek
    • Tematów: 29
    • Odp.: 2108
    • Ekspert

hmm.. ja dziż w ranach postu chyba nie mam nic 😛

tygrysek
    Członek
    • Maniak

barszczyk biały… co prawda na żwięta taki wypasiony z kiełbachami, boczkiem, itp… micha barszczu została zdefraudowana… 😉

Myszka19
    Członek
    • Tematów: 29
    • Odp.: 2108
    • Ekspert

ja dziż miałam tak postowo 😀 pierożki z truskawkami 😛

motylek1007
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 34
    • Bywalec

makaron z sosem pomidorowym z ziołami 😉

mery
    Członek
    • Tematów: 6
    • Odp.: 169
    • Zapaleniec

Obiadu nie było, za to kolacja – już wielkanocna. Barszczyk biały ze swojską kiełbaską, klopsik.. Mniam:)

zakochana
    Członek
    • Odp.: 25
    • Bywalec

a ja wszystko juz zamroziłam! miałam dosyć jedzonka Wielkanocnego, jak minie trochę czasu to będziemy zjadać ze smakiem::))))a dzisiaj to była rybka włażnie dla odmiany ..łosoż po francusku do tego ziemniaczki w mundurkach i mizeria…jednym słowem smaczne danie:)

Wild_Angel
    Członek
    • Odp.: 61
    • Stały bywalec

zupa jarzynowa i warzywa na patelnię.

tygrysek
    Członek
    • Maniak

pomidorówka 😀

Wyświetlanie 15 wpisów - od 226 do 240 (z 372 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę