• Autor
    Odp.
  • ani23
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 34
    • Bywalec

mi bratowa jaks specyfik z usa przyslala, i dziala niby na wszystko, maly nie mial strasznej kolki, tylko bardziej problrmy ze zrobieniem kupki, i jak mu sie dalo to za godzinke zrobil kupke, i mozna podawac to jeszcze na czkawke i zabkowanie, bo dziala uspokajajaco, to jest gripp water czyli taka woda koperkowa… ja u nas takiej nie znalazlam niestety

zielonyslonik
    Member
    • Odp.: 19
    • Bywalec

to pewnie zaparzony koperek bedzie mial takie samo dzialanie

julietta
    Participant
    • Tematów: 2
    • Odp.: 105
    • Zapaleniec

wlasnie kiedys slyszalam ze zaparzona woda z koperkiem pomaga 🙂

KoloroweKredki
    Member
    • Odp.: 29
    • Bywalec

ja jeszcze polecam noszenie na ręku tak jak małpki na ręku, brzuszek na przedramieniu leży, buźka na dłoni a rączki i nóżki zwisają swobodnie 🙂 wtedy brzusio przyciżnięty i dużo mniej dokucza 🙂

Ewelajna
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 58
    • Stały bywalec

z doswiadczenia wiem, ze nic nie pomoze od razu, trzeba po prtu cierpliwosci i konsekwencji, za kazdym razem brac dziecko do odbeknięcia, masowac brzuszek, ja przepajalam koperkiem i dawałam espumisan, czasem suszarka pomagala, lekarz mowil, ze sa tez dzieci, ktorym nic nie pomaga i trzeba po prostu przetrwac

buszajka
    Member
    • Odp.: 62
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

z doswiadczenia wiem, ze nic nie pomoze od razu, trzeba po prtu cierpliwosci i konsekwencji, za kazdym razem brac dziecko do odbeknięcia, masowac brzuszek, ja przepajalam koperkiem i dawałam espumisan, czasem suszarka pomagala, lekarz mowil, ze sa tez dzieci, ktorym nic nie pomaga i trzeba po prostu przetrwac

po prostu taki maluszek ma niedojrzały układ pokarmowy i dziecko ma problemy z szybkim trawieniem. I tak jak mówisz trzeba przeczekać.
    Przyczyną kolki moze byc też niedojrzały układ nerwowy “ kolka może być odreagowaniem niezrozumiałych dla dziecka nowych fizycznych bodźców.

Miska26
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 501
    • Zasłużony

a czy jesteżcie za tym, aby podawać maluchom jakież farmaceutyki na kolki, które zwalczą cierpienie.

buszajka
    Member
    • Stały bywalec

[usunięto_link]żka26 wrote:

a czy jesteżcie za tym, aby podawać maluchom jakież farmaceutyki na kolki, które zwalczą cierpienie.

jesli mają na celu pomoc w ulzeniu cierpienia to na pewno podałabym dziecku

Monika
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 897
    • Zasłużony

Infacol był skuteczny u mojego synka, Espunisan tez pomagal. Po trzech miesiacch kolki ustaly.

Miska26
    Member
    • Zasłużony

rozumiem, że espumisan przetestowałyżcie na własnych maluchach i rekomendujecie jego skutecznożć oraz bezpieczeństwo?

Monika
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 897
    • Zasłużony

[usunięto_link]żka26 wrote:

rozumiem, że espumisan przetestowałyżcie na własnych maluchach i rekomendujecie jego skutecznożć oraz bezpieczeństwo?

tak.

buszajka
    Member
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:</em/

Po trzech miesiacch kolki ustaly.

Kolka niemowlęca to przypadłożć, którą należy, niestety, po prostu przeczekać. Dlatego też od rodziców zależy,jak łagodnie dziecko przejdzie przez ten bolesny okres. W tej sytuacji warto sięgnąć po sprawdzone i polecane żrodki, jak np. espumisanw kroplach.

Miska26
    Member
    • Zasłużony

też go stosowałam w trakcie kolek u mojego malucha, to jedyny lek jaki polecił mi lekarz na kolki u maluchów, nie znam innego.

buszajka
    Member
    • Stały bywalec

u nas to jeszcze stosowałam relaksującą kapiel dla maluszka, która wpływała kojaco. Warto pamietac, ze nie każdy maluszek lubi samą w sobie kąpiel 🙂

Miska26
    Member
    • Zasłużony

ale trzeba próbować wszystkich sposobów żeby maluchowi użyć jak masaż, czy kąpiel nie pomogą to można sięgać po farmaceutyki.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Co na kolkę?"

Przewiń na górę