• Autor
    Odp.
  • kiti1980
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 13
    • Bywalec

A długo trwa taka kuracja tabletkami?

misia120
    Member
    • Odp.: 24
    • Bywalec

od 5 do 7 dni, to zależy od przyjmowanej dawki tabletek, im są większe tym kuracja jest krótsza – ale to ustala lekarza

kiti1980
    Member
    • Bywalec

Te tabletki to voltrex? Drogie są?

misia120
    Member
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Te tabletki to voltrex? Drogie są?

mi lekarz przepisał tabletki heviran, cena jest przystępna. Dla mnie najważniejsze jest to, że pomogły 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

kiti1980
    Member
    • Bywalec

W sumie czasem mam opryszczkę, tabletek jednak nie stosowałam, tylko mażci, ale maja one ta wadę ze trzeba często smarować żeby dały rezultat. Jak pojawi mi sie, to spróbuję tym razem tabletki.

misia120
    Member
    • Bywalec

spróbować warto, ja jestem z nich bardzo zadowolona. Poza tym są wygodniejsze w użyciu. Jedyna wada to, że są na receptę… ale to chyba nie problem

kiti1980
    Member
    • Bywalec

W sumie może nawet i lepiej że skontaktuję się ze specjalistą, pewnie nie bez potrzeby te tabletki są na receptę

misia120
    Member
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

W sumie może nawet i lepiej że skontaktuję się ze specjalistą, pewnie nie bez potrzeby te tabletki są na receptę

na pewno taka konsultacja nie zaszkodzi, a może lekarz poleci coż bardziej skutecznego dla Ciebie 😀 😀 😀

kiti1980
    Member
    • Bywalec

Dzięki za pomoc 😀

Weronika1985
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 25
    • Bywalec

A ja na opryszczkę przemywam w roztworze wody z solą oczyszczoną. i łykam wit. C 🙂

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

podpisuje się pod ananeczką 😉 nic nie zastąpi konkretnego leku przeciwwirusowego, ja polecam heviran, nie mogę o nim złego słowa powiedzieć….

werkaa
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 606
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

A ja na opryszczkę przemywam w roztworze wody z solą oczyszczoną. i łykam wit. C 🙂

Tak, ale to jest leczenie miejscowe, a przy wirusie HSV (to ten, który wywołuje opryszczkę) ważne jest leczenie przyczyn, czyli stosowanie leku przeciwwirusowego 🙂

Dorota123
    Participant
    • Maniak

ananeczka te tabletki są tylko na receptę, więc trzeba pójżć do lekarza, można je brać profilaktycznie nawet przez rok, a zaleca się jak najszybsze rozpoczęcie leczenia tuż po pojawieniu się pierwszych objawów, dawkę ustala lekarz, leczenie trwa od 5 do 10 dni (podpieram się tu ulotką z leku ;))[/b]

hostessa
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 653
    • Zasłużony

tak czy siak najważniejsze to nie leczyć opryszczki na własną rękę bo można sobie tylko krzywdę zrobić.
    jakie znacie najbardziej absurdalne pomysły leczenia zimna na własną rękę ? ku przestrodze

Dorota123
    Participant
    • Maniak

@ananeczka wrote:

jakie znacie najbardziej absurdalne pomysły leczenia zimna na własną rękę ? ku przestrodze

chyba nie chcesz słyszeć 🙂
    uwaga.. ostatni hit walki z opryszczką o jakim słyszałam to woskowina z ucha 😆 o moczu już nie będę wspominać 🙂

o jezu… też słyszałam 😆 myżlałam, ze zwymiotuje…

inny (może nie najbardziej absurdalny) to psikanie dezodorantem… przeraziło mnie to, bo czasem jak przypadkiem dostanie mi sie do nosa czy ust to nie mogę się tego posmaku przez cały dzień pozbyć…

aaaaaaa…. przypomniało mi się jeszcze, że gdzież ktoż pisał o kocich odchodach, mam cichą nadzieję, że ów „ktoż” po prostu sobie jaja robił 😉

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Co na opryszczke?"

Przewiń na górę