- AutorOdp.
- 23 czerwca 2008 at 09:12
A długo trwa taka kuracja tabletkami?
23 czerwca 2008 at 13:31od 5 do 7 dni, to zależy od przyjmowanej dawki tabletek, im są większe tym kuracja jest krótsza – ale to ustala lekarza
26 czerwca 2008 at 14:17Te tabletki to voltrex? Drogie są?
27 czerwca 2008 at 21:15[usunięto_link] wrote:
Te tabletki to voltrex? Drogie są?
mi lekarz przepisał tabletki heviran, cena jest przystępna. Dla mnie najważniejsze jest to, że pomogły 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
28 czerwca 2008 at 08:55W sumie czasem mam opryszczkę, tabletek jednak nie stosowałam, tylko mażci, ale maja one ta wadę ze trzeba często smarować żeby dały rezultat. Jak pojawi mi sie, to spróbuję tym razem tabletki.
29 czerwca 2008 at 10:39spróbować warto, ja jestem z nich bardzo zadowolona. Poza tym są wygodniejsze w użyciu. Jedyna wada to, że są na receptę… ale to chyba nie problem
29 czerwca 2008 at 11:07W sumie może nawet i lepiej że skontaktuję się ze specjalistą, pewnie nie bez potrzeby te tabletki są na receptę
29 czerwca 2008 at 20:23[usunięto_link] wrote:
W sumie może nawet i lepiej że skontaktuję się ze specjalistą, pewnie nie bez potrzeby te tabletki są na receptę
na pewno taka konsultacja nie zaszkodzi, a może lekarz poleci coż bardziej skutecznego dla Ciebie 😀 😀 😀
30 czerwca 2008 at 09:20Dzięki za pomoc 😀
24 lutego 2009 at 12:00A ja na opryszczkę przemywam w roztworze wody z solą oczyszczoną. i łykam wit. C 🙂
24 lutego 2009 at 19:23podpisuje się pod ananeczką 😉 nic nie zastąpi konkretnego leku przeciwwirusowego, ja polecam heviran, nie mogę o nim złego słowa powiedzieć….
24 lutego 2009 at 23:38[usunięto_link] wrote:
A ja na opryszczkę przemywam w roztworze wody z solą oczyszczoną. i łykam wit. C 🙂
Tak, ale to jest leczenie miejscowe, a przy wirusie HSV (to ten, który wywołuje opryszczkę) ważne jest leczenie przyczyn, czyli stosowanie leku przeciwwirusowego 🙂
25 lutego 2009 at 19:02ananeczka te tabletki są tylko na receptę, więc trzeba pójżć do lekarza, można je brać profilaktycznie nawet przez rok, a zaleca się jak najszybsze rozpoczęcie leczenia tuż po pojawieniu się pierwszych objawów, dawkę ustala lekarz, leczenie trwa od 5 do 10 dni (podpieram się tu ulotką z leku ;))[/b]
26 lutego 2009 at 19:36tak czy siak najważniejsze to nie leczyć opryszczki na własną rękę bo można sobie tylko krzywdę zrobić.
jakie znacie najbardziej absurdalne pomysły leczenia zimna na własną rękę ? ku przestrodze27 lutego 2009 at 14:38@ananeczka wrote:
jakie znacie najbardziej absurdalne pomysły leczenia zimna na własną rękę ? ku przestrodze
chyba nie chcesz słyszeć 🙂
uwaga.. ostatni hit walki z opryszczką o jakim słyszałam to woskowina z ucha 😆 o moczu już nie będę wspominać 🙂o jezu… też słyszałam 😆 myżlałam, ze zwymiotuje…
inny (może nie najbardziej absurdalny) to psikanie dezodorantem… przeraziło mnie to, bo czasem jak przypadkiem dostanie mi sie do nosa czy ust to nie mogę się tego posmaku przez cały dzień pozbyć…
aaaaaaa…. przypomniało mi się jeszcze, że gdzież ktoż pisał o kocich odchodach, mam cichą nadzieję, że ów „ktoż” po prostu sobie jaja robił 😉
- AutorOdp.