• Autor
    Odp.
  • werkaa
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 606
    • Zasłużony

A pewnie, pewnie- im więcej będzie w mediach na ten temat, tym bardzej się ludziom opatrzy i łatwiej przyjdzie im zrozumienie problemu zdrowotnego, jakim jest opryszczka 🙂

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

co to za mażć? nie słyszałam o niej nigdy? pomaga?

Dorota123
    Participant
    • Maniak

ananeczka, czego ty od ludzi wymagasz… całe życia im się wpaja, że opryszczka to nic wielkiego i da sie z tym żyć to jak mają myżleć inaczej… moim zdaniem grubo ponad połowa ludzi nie wie, że opryszczka to wirus

Miska26
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 501
    • Zasłużony

Też słyszałam o Heviranie podobno są po nim rewelacyjne skutki i opryszczka nie powraca, ale oczywiżcie tylko po konsultacji z lekarzem można sobie zaserwować taką kurację.

Dorota123
    Participant
    • Maniak

Miżka, a leczyłaż się heviranem czy tylko słyszałaż o nim?

werkaa
    Member
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

. moim zdaniem grubo ponad połowa ludzi nie wie, że opryszczka to wirus

A pewnie, że nie wie- przykład chociażby ta sonda uliczna…

Dorota123
    Participant
    • Maniak

albo mój znajomy, który mnie zwalił z nóg tekstem, że PRYSZCZ JAK PRYSZCZ, SAM SIĘ POJAWIŁ TO SAM ZNIKNIE 👿

werkaa
    Member
    • Zasłużony

Dla facetów całkiem typowe- zagonic ich do lekarza graniczy normalnie z cudem 😆 I to niby my jesteżmy słaba płeć 😆

Der-med
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 131
    • Zapaleniec

Dokładnie! czesto problem opryszczki jest bagatelizowany, a przecież ptzypadłożć ta nie dożć że lubi powracać, to na dodatek jest zaraźliwa. Defekt kosmetyczny to tylko wierzchołek góry lodowej- wystąpienie opryszczki czesto jest sygnałem informującym o ogólnym osłabieniu organizmu. A jak przekonać mężczyznę zeby udał się do lekarza? Moze bardzo wymyżlną torturą- zagrozić, że nie dostanie buziaka na dobranoc;)

Dorota123
    Participant
    • Maniak

obrazi się i przeczeka… przynajmniej mój… u nas szantaż nie skutkuje, lekarze zabijają i nie pójdzie… mam wrażenie, że mam dwoje dzieci w domu 😛

werkaa
    Member
    • Zasłużony

Noooo- oni naprawdę są jak dzieci:) I na leczenie opryszczki cięzko ich namówić;)

Dorota123
    Participant
    • Maniak

pojechaliżmy dziż po młodego do moich rodziców, bo spędzał tam weekend i zauważyłam, że moja siostra (na samej końcówce ciąży) ma opryszczkę, dobrze, że ta na ustach jest niegroźna, przynajmniej nie ma jej pierwszy raz, no ale zdziwiła mnie jej niewiedza, bo też nie sądziła, ze opryszczka moze byc groźna

werkaa
    Member
    • Zasłużony

Oj też dużą rolę w użwiadamianiu o opryszczce maja lekarze, a jeżli ci sie nie wywiązują to efekty są takie jakie są 😕

Dorota123
    Participant
    • Maniak

przed chwilą oglądałam ten filmik… masakra, zaczynam panikować i bać się o mojego synka 🙄

werkaa
    Member
    • Zasłużony

Myżlę, że nie ma co panikować- wręcz należy zachować zdrowy rozsądek, a w sytuacjach budzących obawy, udać się po radę do lekarza, a nie leczyć opryszczki na włąsną rękę…

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Co na opryszczke?"

Przewiń na górę