Wyświetlanie 15 wpisów - od 61 do 75 (z 77 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    milkajolka
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 70
    • Stały bywalec

ja bralam lacibios femina i moze troche to pomaga

ale najlepiej brac prysznic 2 razy dziennie wtedy bakterie tak sie nie rozwijaja

i nie uzywac za czesto wkladek
    no i bielizna z bawelny
    unikanie stringow!

ola57777
    Członek
    • Tematów: 25
    • Odp.: 612
    • Zasłużony

Jesli chodzi o mnie to ja ostatnio przyjmuje Enterol.To probiotyk,który dziala według mnie troszke lepiej niz inne,poniewaz dziala znacznie szybciej jesli pojawi sie niespodziewanie biegunka.

werkaa
    Członek
    • Tematów: 10
    • Odp.: 606
    • Zasłużony

Tak jak już dziewczyny pisały wyżej- infekcje układu rozrodczego lubią pojawiać się w towarzystwie infekcji ukł. moczowego, zatem warto wziąć taka możliwosć pod uwage… My kobietki jesteżmy szczególnie predysponowane do tego typu infekcji poprzez taką a nie inną budowę układu moczowego… Dlatego warto pomysleć o jakiejż żurawince w herbatce bądź w tabletkach (np.urinalu)

Zuzanna25
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 18
    • Bywalec

Ja mam prosty sposób, może starożwiecki, ale.. u mnie sprawdziło się szare mydło. Tak polecił mi ginekolog podczas kolejnej wizyty gdy przyszłam do niego z tym samym, odwiecznym problemem. Ostatnio brałam antybiotyk i odpukać nic mi nie jest i tak od dwóch lat odkąd rzuciłam kąt płyny.

nie-bo
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 93
    • Stały bywalec

z tym myciem się częstym to tez bez przesady, bo wymywamy naturalna florę bakteryjną
    trzeba wiedzieć co jest przyczyną nawracających infekcji i leczyć przyczynę, nie same objawy
    infekcje grzybicze miałam po używaniu do podmywania mydła (zasadowe, więc niedziwne) i jakichż 90% płynów, pojedyncze mnie nie „uczulają” – zatem profilaktyka u mnie to używanie tych odpowiednich dla mnie (te tańsze z mniejsza ilożcią dziwnożci w sobie)

kosmo79
    Członek
    • Tematów: 8
    • Odp.: 291
    • Zapaleniec

Nie wiem czy znacie globulki Hexagyn duo. Dla mnie to mistrzostwo jesli chodzi o idealny „lek” przy infekcjach intymnych. Naprawde dla mnie nie ma nic lepszego i skuteczniejszego. Przy swędzeniu, pieczeniu zawsze 1 globulka już sprawia że objawy ustępują.

loreen
    Członek
    • Tematów: 6
    • Odp.: 53
    • Stały bywalec

Co jest w składzie globulki? Możesz podać?

ola57777
    Członek
    • Zasłużony

Jesli chodzi o Hexagyn Duo to mnie jeden z lepszych takich żrodków jesli chodzi o wszelki dyskomfort, pieczenie. Sprawdzony od dawna, i zresztą dowiedziałam sie o nim od mojego ginekologa.

belissima20
    Członek
    • Odp.: 1
    • Początkujący

eh te kobiece problemy, ja to znowu mam problem ze stawami i moczem no i ogólnie podejrzenie dny moczanowej, zobaczymy co się okazję. Sporo ostatnio o tym czytam, choćby tu http://leczeniednymoczanowej.pl/, ale to i tak niewiele zmienia, trzeba czekać i próbować coż zadziałać… liczyć, że lekarz będzie fachowcem…

ola57777
    Członek
    • Zasłużony

No niestety, i to kazda z nas własnei szuka tego najlepszego srodka który okaze sie dal nas byc zdecydowanie najskuteczniejszym.

kosmo79
    Członek
    • Tematów: 8
    • Odp.: 291
    • Zapaleniec

Idz do lekarza. To moim zdaniem najlepsze rozwiązanie. A na pewno zastosowanie wspomnianego żelu hexatiab też Tobie nei zaszkodzi a na pewno może pomóc.

ola57777
    Członek
    • Zasłużony

A ile razy własnie jest tez tak ze po prostu nie chce sie nam iżc do lekarza, albo czas oczekiwania jest zbyt długi. Wiec trzeba własnie próbować leczyć sie takimi sposobami.

kingaarej
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 26
    • Bywalec

Na wszelkie infekcje pomogą globulki z propolisem.

Korrata
    Członek
    • Odp.: 8
    • Początkujący

Miałam podobne kłopoty, leki pomagały doraźnie, u doktor Andziak w MedicHouse znalazłam bardziej konkretne wskazówki.

heaven0nearth
    Członek
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Z tym propolisem to nie byłabym taka pewna.. moja siostra miała podobne problemy i on jej tylko podrażnił te okolice. Warto udać się do lekarza i dobrać leki.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 61 do 75 (z 77 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę