- AutorOdp.
- 28 lutego 2007 at 14:06
Niektóre z Was, nie wierzą i zaprzeczają istnieniu przyjaźni między kobietą i mężczyzną.
Najczężciej wysnuwacie taki wniosek z dożwiadczeń.Ja jednak wiem, również z dożwiadczenia, że taka przyjaźń istnieje i może trwać długie lata.
28 lutego 2007 at 19:39Wegług mnie może istniec przyjaźń pomiędzy kobietą a mężczyzną.Fatk,że czasem przeradza sie to w cos głębszego,ale to chyba dobrze jak uczucie ma tak piękne fundamenty 🙂 Osobiżcie lubie sie przyjaźnic z facetami,bo lubię znac ich puntk widzenia w pewnych sprawach.I chociaz mówi się,że najlepszym przyjacielem kobiety jest gej to ja jednak myżlę,że mężczyzna heterosexualny tez nieźle sprawdza sie w tej roli 😉
28 lutego 2007 at 20:35przeraza mnie gdy jakas kobieta smialo mowi – sypiam z moim przyjacielem……. 😕
4 marca 2007 at 21:24Ja bym sie najpierw zastanowił czy wogóle istnieje przyjaźń, a potem dopiero czy istnieje między K a M. No bo co to jest przyjaźń? Ręka rękę myje i taka przyjaźń. Może kiedyż Ty mi coż, to może kiedyż ja Tobie. W związku z tym lepiej ta znajomożc utrzymywać, ja do Ciebie na imieniny Ty do mnie. Wychodzimy na czysto. Ot, cała przyjaźń. Kolejne abstrakcyjne pojęcie którego definicja nie odnosi się do rzeczywistożci.
5 marca 2007 at 11:24[usunięto_link] wrote:
Ja bym sie najpierw zastanowił czy wogóle istnieje przyjaźń, a potem dopiero czy istnieje między K a M. No bo co to jest przyjaźń? Ręka rękę myje i taka przyjaźń. Może kiedyż Ty mi coż, to może kiedyż ja Tobie. W związku z tym lepiej ta znajomożc utrzymywać, ja do Ciebie na imieniny Ty do mnie. Wychodzimy na czysto. Ot, cała przyjaźń. Kolejne abstrakcyjne pojęcie którego definicja nie odnosi się do rzeczywistożci.
Jeżli uważasz, ze przyjaźń polega na wymianie- ja Tobie coż a Ty mi tez coż-, to radzę sie zastanowić nad sensem istnienia wszystkich pojęć tego typu…Dla Ciebie przyjaźń to pojęcie abstrakcyjne. Uważa tak jakież 70% osób tylko dlatego, bo albo nigdy nie mieli osoby, której mogli powierzyć swoje tajemnice, problemy, smutki czy żale, albo nie umieją najnormalniej w żwiecie zdefiniować pojecia jakim jest przyjaźń.
Jest to pojęcie, którego nie da sie po prostu zdefiniować. Można jedynie powiedzieć, ze jest to bezinteresowna sympatia, uznanie, pełna akceptacja partnera i poszanowanie jego indywidualnożci. Przyjaciele zapewniają poczucie bezpieczeństwa.Jak stwierdził Niebrzydowski, znany badacz przjaźni, przyjaźń jako specyficzny związek interpersonalny nie podlega żadnym definicjom normatywnym ani prawom logiki, gdyż nie można go zaproponować, narzucić ani zakazać.
5 marca 2007 at 20:06[usunięto_link] wrote:
[usunięto_link] wrote:
Ja bym sie najpierw zastanowił czy wogóle istnieje przyjaźń, a potem dopiero czy istnieje między K a M. No bo co to jest przyjaźń? Ręka rękę myje i taka przyjaźń. Może kiedyż Ty mi coż, to może kiedyż ja Tobie. W związku z tym lepiej ta znajomożc utrzymywać, ja do Ciebie na imieniny Ty do mnie. Wychodzimy na czysto. Ot, cała przyjaźń. Kolejne abstrakcyjne pojęcie którego definicja nie odnosi się do rzeczywistożci.
Jeżli uważasz, ze przyjaźń polega na wymianie- ja Tobie coż a Ty mi tez coż-, to radzę sie zastanowić nad sensem istnienia wszystkich pojęć tego typu…Dla Ciebie przyjaźń to pojęcie abstrakcyjne. Uważa tak jakież 70% osób tylko dlatego, bo albo nigdy nie mieli osoby, której mogli powierzyć swoje tajemnice, problemy, smutki czy żale, albo nie umieją najnormalniej w żwiecie zdefiniować pojecia jakim jest przyjaźń.
Jest to pojęcie, którego nie da sie po prostu zdefiniować. Można jedynie powiedzieć, ze jest to bezinteresowna sympatia, uznanie, pełna akceptacja partnera i poszanowanie jego indywidualnożci. Przyjaciele zapewniają poczucie bezpieczeństwa.Jak stwierdził Niebrzydowski, znany badacz przjaźni, przyjaźń jako specyficzny związek interpersonalny nie podlega żadnym definicjom normatywnym ani prawom logiki, gdyż nie można go zaproponować, narzucić ani zakazać.
To chyba do kobiet sie odnosi co napisałaż. Trzeba mieć kogoż na ploteczki i zwierzenia. Jeżli facet potrzebuje przyjaciela by odczuć bezpieczeństwo (w sytuacji nieekstremalnej), tak jak napisałaż, to musi mieć jaja.
5 marca 2007 at 21:22Moim zdaniem nie istnieje przyjaźń między dziewczyną i chłopakiem….Albo jedno albo drugie z czasem sie zakocha 😉 Ja mam paru dobrych kumpli, mogę z nimi pogadać, poradzić się, ale nie są moimi przyjaciółmi!! Ale fajnie jest niekiedy znać zdanie tej płci przeciwnej 😀 Ja najczężciej radzę sie ich jeżli chodzi o jakiegoż kolesia he he…Ale również jak mam dolinę… Pomagają mi podnieżć głowę do góry i żyć dalej 🙂
6 marca 2007 at 20:38[usunięto_link] wrote:
mówi się,że najlepszym przyjacielem kobiety jest gej
Dokładnie!
Polecam mój tekst w tym temacie: [usunięto_link]6 marca 2007 at 20:43Ja z mojego dożwiadczenia potwierdzam, że zawsze z jednej albo z drugiej strony pojawia się coż więcej… ale kto wie, jeszcze nie jestem taka stara, to może przekonam się, że może być inaczej 🙂
6 marca 2007 at 20:45Przekonasz się.
Ja nie wyrabiałem sobie zdania za wczeżnie.
Wyrobiłem je na podstawie dożwiadczeń, jak już wyżej pisałem, taka przyjaźń może trwać latami i nie musi się kończyć.22 marca 2007 at 15:02Przyjaźń kobiety i mężczyzny jest niezwykle trudna – nie twierdzę, że niemożliwa, jednak bardzo rzadka. Taka przyjaźń nie jest do końca bezinteresowna i wszystko może się zdarzyć…
22 marca 2007 at 15:04„Przyjaźń między kobietą a mężczyzną to spacer wąskim pasem lądu oddzielającym zatokę znajomożci od oceanu miłożci”.Ja uważam że tak naprawdę przypływ oceanu i tak zaleje kawałek lądu.
Takie jest życie i już…24 marca 2007 at 14:48ja miałam kiedys przyjaciela od serca wszystko sie skonczyło jak wyznał mi miłosc a ja nie chciałam z nim być
16 kwietnia 2007 at 21:31istnieje taka przyjazn…mam wspanialego przyjaciela od 4 lat, rozumiemy sie prawie bez slow, ona ma dziewczyne-jest z nia rok a ja z moim facetem 3 lata i wszytko jest ok.
17 kwietnia 2007 at 11:26A czy Waszym zdaniem mozliwa jest przyjaźn z facetem, z korym sie bylo w zwiazku…??
jestem w takiej sytuacji.Bylam z chlopakiem 2 lata (ok).Rozstalismy sie z jego inicjatywy.Bardzo to przezylam i nadal bardzo boli 😥
Mielismy pozostac przyjaciolmi-taka byla jego deklaracja a ja na to przystalam, bo bardzo mi na nim zalezalo(zalezy) i chyba myslalam, ze moze z czasem jednak zmieni zdanie…Spotykalismy sie prawie z taka czestotliwożcia jak dawniej. Po kilku m-cach poznal dziewczyne 😥
Powiedział: „Znaczysz dla mnie bardzo wiele, ale chyba lepiej bedzie jezeli nie bedziemy sie widywac przez jakis czas…”Teraz…..od kilku m-cy nie widzimy sie prawie wcale….!! Tj.poza przypadkami kiedy jest to nieuniknione.
Fajnie wyglada ta nasza przyjaźń…
- AutorOdp.