- AutorOdp.
- 17 kwietnia 2007 at 16:27
krótko i na temat, to raczej niemożliwe, chyba, że nazywać tak osobę, z która sie dużo rozmawia, ale nie przebywa w jej towarzystwie bezpożrednio, wczeżniej czy później i tak ktoż „wpadnie” 🙂
6 lipca 2007 at 10:42z mojego doswiadczenia wynika ze taka przyjazn nie ma szans predzej czy pozniej ktoras ze stron zaangazuje sie bardziej i juz nie bedzie to tylko przyjazn
7 lipca 2007 at 10:40Oczywiżcie, że przyjaźń między kobietą i mężczyzną jest możliwa jeżli obie strony tego chcą. Tyle, że najczężciej nie chcą. Ciekawie zaczyna się robić wtedy, gdy jedna ze stron chce czegoż więcej. Nie satysfakcjonuje Cię bycie męską przyjaciółką, Ty masz ochotę ją pocałować, a robi to jakiż inny typ… Faceci robią częsty błąd, gdy istnieje już pewna więź emocjonalna, oparta na przyjaźni, że ni stąd ni zowąd facet wyskakuje z jakimż tekstem, 'kocham cie’ (jak filip z konopi) 🙂 Kończy sie to zimnym prysznicem i ogólnym niesmakiem obu stron. To ona musi zrozumieć, że chce czegoż więcej niż przyjaźni. Dobrze jest wtedy odwrócić role i powiedzieć nie chce z Tobą być, chce żebyżmy zostali tylko przyjaciółmi. Ona pomyżli hmm ale jak to… nie podobam mu sie.. po prostu odwrócić sytuacje. Często kobiety mówią, lubię cie, zostańmy przyjaciółmi… a co się stanie jeżli powie to facet? Koniecznie spotykać się z innymi kobietami i jej o tym opowiadać jak przyjaciółce. Przeżywać z nią silne emocjonalne przygody i… być pewnym siebie, lekko aroganckim z poczuciem humoru i nie bać się tematów około łóżkowych. W końcu z każdą dobrą przyjaciółką można rozmawiać o wszystkim 🙂
7 lipca 2007 at 11:16Oczywiscie,że istnieje! Moim przyjacielem jest moj kochany chlopak
Mam tez drugiego przyjaciela,z ktorym czasem rozumiemy sie bez slow.
8 lipca 2007 at 17:17wieże w to że włażnie tak jest . Facet moze być lepszym przyjacielem od niejednej kobiety.chore jest tylko to ze njlepszym przyjacielem jest zazwyczaj facet z którym nie łączą nas stosunki seksualne.
Mam męża i musze go 10 razy prosić o jedną rzecz zanim coż dla mnie zrobi. A przyjaciel , zawsze pomoże i to szybko.
facet który dostaje to czego chciał przesaje sie wysilac.
A przwdziwy przyjaciel jest zdolny pożwięcić swój wolny czas ałkiem bezinteresownie.I tym sie różni przyjaciel od zwykłego zapładniacza. 😈8 lipca 2007 at 17:48Również wierzę w przyjaźń między kobietą i mężczyzną bo sama mam takiego przyjaciela. Znamy sie przeszło 5 lat i wiem że szybciej czasami w niektórych sprawach mogę na niego liczyć niż na mojego faceta.
8 lipca 2007 at 18:47Jesli z kims się było i nadal czuje się sentyment do tego kogoż,to przyjaźń w takim wypadku jest niemożliwa.On kogoż pozna i będzie chciał się zwierzac jak bardzo jest zauroczony nowo poznaną kobietą,a my co?Nic tylko się rozpłakac.Dlatego lepiej sie w cos takiego nie pakowac.Oszczędzajmy sobie niepotrzebnych stresów 🙂
8 lipca 2007 at 19:07Moim przyjacielem jest facet z którym nigdy nie byłam i wiem że nie będę i tego jestem pewna.
8 lipca 2007 at 19:59Mój J. zostawił mnie jakoż w lutym. I też obiecywaliżmy sobie, że będziemy przyjaciółmi. I co ciekawsze, chyba naprwdę każde z nas bardzo tego chciało. Tylko niestety… zaraz po rozstaniu nasza przyjaźń wcale przyjaźni nie przypominala – zachowywaliżmy się tak, jakbyżmy nadal byli razem. Potem przyszły chwile kiedy zerwaliżmy kontakt prawie całkowicie. A teraz wiemy, że żadna przyjaźń nie wchodzi w grę. Już wiemy, ze my się poprostu strasznie kochamy! 🙂
8 lipca 2007 at 20:02Uwazam ze o przyjazni kobiety z mezczyzna nie ma co marzyc, ale kolezenstwo jak najbardziej bywa i to na bardzo zdrowych stosunkach 🙂
10 lipca 2007 at 21:24ja przyajznie sie z facetem , , zktorym bylam 8 miesiecy. zna mnie bardzo dobrze i swietnie sie dogadujemy . sprawdzilismy ze zwiazek osob ktorzy mysla tak samo jest nudny i nic z tego nie bedzie . jako para nie bylo miedzy nami tej chemii, pozadania .. teraz ten uklad jest znacznie lepszy przyjaznie sie tak znim jakies 3 lata:)
11 lipca 2007 at 06:33Wierzyłam w taką możliwożc spory s**** czasu, ale życie pokazuje, że prędzej czy później któraż ze stron zaczyna dostrzegać w przyjacielu coż więcej… wtedy są niestety tylko dwie opcje, albo skończy sie w tym przysłowiowym łóżku, albo… relacje się poluźnią.
11 lipca 2007 at 08:02Ja tez wierze w taką przyjaźń. Ja może takich przyjaciół nie mam,ale mam wielu bardzo dobrych kumpli,Za których i ja w ogień i oni za mnie równiez.
Jednak trzeba to zauważyc,ze zadziej prawdziwa przyjazn pojawia sie medzy koebieta i mezczyzna a dwiema kobietmi.11 lipca 2007 at 09:00no wlasnie ja tez bardziej wierze w mesko-damską przyjazn niz w damsko – damską bo juz nie raz sie „przejechalam” na przyjazni z dziewczyna..( moze to nie byla prawdziwwa przyjazn?!moze nie) ale czesciej zawiodzilam sie na kobietach niz na moim przyjacielu facecie 🙂
11 lipca 2007 at 09:24Macie racje…
Ja mam przyjaciela na dobre i na złe. Takiego od zawsze i na zawsze. I nic tego nie zmieniło przez wiele, chociaż oboje popełniliżmy wobec siebie parę błędów.
A przyjaźń między kobietami hmm… wierzę, że jest, ale z moich damskich przyjaźni niestety za wiele nie zostało… i też przejechałam sie wielokrotnie.
Ale pamiętajmy też, że temat postu dotyczył tego, czy można przyjaźnić się z facetem, z którym się było, a to zupełnie inna sprawa 😉ściskam mocno :*
- AutorOdp.