- AutorOdp.
- 21 grudnia 2011 at 15:37
Niestety póki co korzystając z portali randkowych czy forum nie ujawniamy swojej tożsamożci w pełni. Są też tacy, co podają wszystko, są tacy co podszywają się za kogoż kim nie są… Nigdy nie wiadomo na kogo się trafi. Czy takie portale są złe? Myżlę, że nie, bo wtedy byłoby trzeba uznać, że i forum i chaty są złe. Uważam, że wszystko z umiarem i przede wszystkim z rozsądkiem. Trzeba zachować pewien dystans i nie dać się oszukać. 🙂
Czy sama korzystam? Nie i nigdy nie czułam takiej potrzeby i nie przewiduję by się to miało zmienić 🙂
23 grudnia 2011 at 03:28Czy to jest akt desperacji? Nie uważam. I zgadzam się z Julią, czasem ludzie po prostu nie mają czasu albo możliwożci poznania kogoż nowego, a internet daje ogromne możliwożci. Przecież w jednym miejscu można „spotkać” naprawdę wiele osób, które też są singlami i szukają swojej drugiej połówki. Ja korzystam z takiego portalu i zdecydowanie nie uważam się za zdesperowaną kobietę. Po prostu praca zabiera mi naprawdę dużo czasu, wżród znajomych większożć dziewczyn, więc po prostu mam małe możliwożci poznawania nowych facetów. A portal daje mi nowe możliwożci. Jasne, że nie traktuję tego jako JEDYNEJ możliwożci poznania kogoż i jestem pewna, że tam mi się uda, ale skoro jest taka możliwożć, to czemu miałabym nie skorzystać? Natomiast co do obaw kogo tam poznamy. Tak jak napisała Julia, czy jak poznamy kogoż na mieżcie czy imprezie, od razu wiemy kim on jest? Włażnie jednym z powodów, dlaczego jestem na mydwoje jest to, że tam jest weryfikacja osób na podstawie skanu dowodu osobistego, więc jednak jakież podstawowe pojęcie o drugiej osobie już mam. A poza tym tak jak już pisałam, w jednym miejscu są osoby, które szukają tego co ja, mogę sobie dobrać takie kryteria wyszukiwania ofert, że pojawią mi się oferty facetów, którzy będą do mnie dopasowani pod najważniejszymi dla mnie kryteriami i później z tych propozycji wybierać. Uważam, że to jest dobra opcja i polecam taką metodę. Tak naprawdę nie ma nic do stracenia, a szanse na poznanie kogoż ciekawe się zwiększają:)
28 grudnia 2011 at 12:58Brak czasu powoduje takie 😀 akty desperacji ludzie nie mają gdzie się poznać pogadać a tu masz forum piszesz piszesz i ludzi poznajesz 😀
28 grudnia 2011 at 15:06Nie żyjemy w XV wieku, żwiat się rozwija jak i metody komunikacji. Nie widzę problemu by w ten sposób nawiązywać znajomożci. Dzięki temu można poznać kogoż z odległych miejsc, ze wsi czy z miasta, gdzie nie byłoby takiej możliwożci bez użycia techniki. Na pewno przed wprowadzeniem telefonów każdy narzekał ,że nie jest to prawdziwa rozmowa 😈
7 stycznia 2012 at 16:00Skoro ludzie tak chętnie korzystają z forów i tu szukają odpowiedzi na swoje pytania to nie rozumiem dlaczego nie mieliby szukać przyjazni, miłożci na serwisach randkowych. To jest wybór każdego z nas, więc ja nie widzę problemu.
13 kwietnia 2012 at 13:46A czy ktoż z Was, pytanie głównie skierowane do kobiet, poznałyżcie na takim serwisie randkowym mężczyznę, ale obcokrajowca ? Ostatnio moja koleżanka opowiadała mi że poznała w taki sposób swojego obecnego chłopaka-austriaka. Tak się zastanawiałam czy rzeczywiżcie jest to możliwe …
17 maja 2012 at 11:25Zgadzam się z tym,że takie portale tylko do znajomożci internetowych są okey,ale do spotkań,ja bym się nie odważyła.Wiadomo na jakiego żwira się trafi?. Tyle teraz o tym się mówi w TV.
6 czerwca 2012 at 19:54Ja z kolei uważam że te portale na których coż tam trzeba zapłacić są o wiele lepsze, pod kątem doboru partnerów, tego że nie przychodzą tam przypadkowi ludzie i że na poważnie można poznac bratnią duszę. Pozostałe to takie gierki i zabawy. Może dobre dla młodzieży
20 czerwca 2012 at 18:52Ma takie samo zdanie, zresztą to również dotyczy i biur matrymonialnych. Na takich już dosyć szczegółowo i pod kątem okreżlonych kryteriów możemy znalezć tą włażciwą osobę.
27 czerwca 2012 at 18:31owszem, to jest jakież rozwiązanie.. szczególnie dla tych nieżmiałych, którzy wstydzą się/boją bezpożrednio zagaić do drugiej osoby. Osobiżcie mam paru zajomych, którzy są w związkach z osobami włążnie poznanymi w ten sposób i są już ze sobą długo.. czyli jakoż można 😀
28 czerwca 2012 at 12:20Ja posiadałam kiedyż konto i wcale nie byłam w desperacji. 🙂 Ale w związku z tym, że nie odpowiada mi taka forma kontaktów społecznych a do tego pisali do mnie sami idioci i sponsorzy (!!) usunęłam konto i uważam, że jest to strasznie głupie. 😀
Ale np. mój znajomy poznał na sympatii swoją żonę. 😀29 czerwca 2012 at 11:20Nie. To tylko wyszukiwarka do seksu.. Nie znajdziesz tam miłosci…
29 czerwca 2012 at 11:37[usunięto_link] wrote:
Nie. To tylko wyszukiwarka do seksu.. Nie znajdziesz tam miłosci…
No nie do końca, jak wspomniałam mój kolega poznał tam aktualną żonę. 🙂
Ale ja jestem mimo wszystko przeciwko. 🙂
14 lipca 2012 at 18:56Ja w ogóle na sympatię to bym nie zaglądała. Tam uważam że już teraz nie ma jakiż poważnych ofert i ludzie wrzucają swoje zdjęcia wraz z opisami dla zabawy. Jednak raport kupidyna pokazuje moim zdaniem najlepiej które z portali są teraz najbardziej popularne.
15 lipca 2012 at 06:11Ogólnie uważam, że portale randkowe to super sprawa zwłaszcza dla ludzi zapracowanych, którzy inaczej nie poznają ludzi. Można niestety spotkać tam różnych ludzi wieć trzeba ostrożnie wybierać 🙂 Ale z tego co wiem poznało się w ten sposób wiele szczężliwych dzisiaj par 🙂
Moja znajoma bez przerwy korzysta z portali randkowych. Niestety niekogo ciekawego nie udaje jej się poznć ;/ Ale wierzę głęboko, że gdzież tam czeka na nią wspaniały mężczyzna 🙂 - AutorOdp.