• Autor
    Odp.
  • Assha
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 1318
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

przeczytaj moj post odnosnie tego tematu… chlopak mnie upokorzal tak sie zczyn temat.. przekonasz sie czy to takie latwe… ja wybczylam… mimo tego bolu i zawiedzenia…

ja tez bym wybaczyła. ale raz- nie więcej.

iga
    Member
    • Tematów: 19
    • Odp.: 835
    • Zasłużony

Byłaż z facetem 5 lat. W tym czasie Cie upokarzał i robił różne żwiństwa (że z zazdrożci – pomine, bo dla mnie to nie jest wytłumaczenie). Zawiódł Cie. Sprawił ból. Jak można mówić, że to było 5 wspaniałych lat? Że były wspaniałe momenty – no to ok.
    Takiego związku nie nazwałabym nawet dobrym..
    A facet, który by mnie uderzył (szczególnie w takich okolicznożciach) mógłby z miejsca pakować walizki..

Olgus
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 1073
    • Maniak

Assha, zlituj się, co to znaczy zasłużenie? Co Twoim zdaniem jest wystarczającym powodem do uderzenia kobiety? 🙄
    Poza tym, kto Ci powiedział, że człowiek chory na nerwice tłucze innych? 😕

Assha
    Member
    • Maniak

@Olguż wrote:

Assha, zlituj się, co to znaczy zasłużenie? Co Twoim zdaniem jest wystarczającym powodem do uderzenia kobiety? 🙄
    Poza tym, kto Ci powiedział, że człowiek chory na nerwice tłucze innych? 😕

wystarczajacym powodem jest chocby to, gdy kobieta leje Swojego patelnią po głowie, rzuca w niego talerzami (PRZYPADEK NIE ZMYSLONY- autentycznie znam taka sytuacje) i bluzga. On RAZ (raz) przfasolił jej i więcej już się nie zobaczyli. Żaden czlowiek by tego nie zniósł.. kazdego by ponioslo.

Assha
    Member
    • Maniak

To akurat skrajny przypadek. Ale prawdą jest, ze duzo kobiet wykorzystuje fakt, ze facet ich nie uderzy. A same zieją przemocą i agresją. Jak taka raz dostanie, bedzie chociaz wiedziala jak to boli.. tyle w tej kwestii.

natomiast sam fakt uderzenia w ogóle jakiejkolwiek osoby jest dla mnie przerażający..

vanilka125
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 422
    • Pasjonat

Zostać z facetem który Cię bije? Wybaczyć mu? Nigdy! Za bardzo się szanuje nie byłabym nigdy z takim palantem stać mnie na kogoż lepszego znam swoją wartożć.

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

assha…rozumiem, ze w twoim srodowisku wystepuja sytuacje takie, jak ta przez ciebie opisana…

ale w moim ludzie nie tluka sie po lbie patelnia ani nie uzywaja niecenzuralnych slow w klotniach. nigdy. i w zwiazku z tym uzywanie przemocy przez ktoras (obojetnie ktora) ze stron jest niedopuszczalne. zwiazek, w ktorym pojawila sie przemoc, powinien zostac jak najszybciej zakonczony.

Assha
    Member
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

assha…rozumiem, ze w twoim srodowisku wystepuja sytuacje takie, jak ta przez ciebie opisana…

ale w moim ludzie nie tluka sie po lbie patelnia ani nie uzywaja niecenzuralnych slow w klotniach. nigdy. i w zwiazku z tym uzywanie przemocy przez ktoras (obojetnie ktora) ze stron jest niedopuszczalne. zwiazek, w ktorym pojawila sie przemoc, powinien zostac jak najszybciej zakonczony.

Po 1. to nie ma nic wspolnego z moim srodowiskiem. natomiast znam wiele osob z rodzin patologicznych, biednych, interesowalam sie resocjalizacją, to trudno bylo kontaktu nie miec. ja na szczescie, jestem ponad tym wszytskim.. takie zycie.

Po2. tak, zwiazek powinien byc zakonczony. ale nie wtedy, gdt uderzy facet, lecz wtedy, gdzy uderzy ktokolwiek! Znam wiele panieniek, ktore tak sie szanują, ze nie pozwolą sie uderzyć, a same raz bo raz ale w twarz mężczyzne uderzyły- i co? to tez jest chore..

bez kitu, szaraka mi tu brakuje 😆

Olgus
    Member
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

Znam wiele panieniek, ktore tak sie szanują, ze nie pozwolą sie uderzyć, a same raz bo raz ale w twarz mężczyzne uderzyły- i co? to tez jest chore..

Ja nie znam ani jednej…

Natomiast jeżli piszesz o sytuacjach, w których obcy facet łapie kobietę za tyłek, a ona uderzy go w twarz to ma się to nijak do tematu.

Johani
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 200
    • Zapaleniec

Walizki za drzwi i tyle. Szkoda gadać…

Ines
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 66
    • Stały bywalec

I tak się stało, już dawno… Ale nadal jest mi strasznie źle. Nawet nie wiem co pisać.

Julia23
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 345
    • Pasjonat

A jeżeli odwwrotna jest sytuacja?? Kobieta uderzy faceta?? A jak facet zdenerwował tak mocno kobietę, ze dała mu płaskacza w twarz ale bardzo tego żałowała – czy takiej kobiecie się wybacza?? 😕

miszczu
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

wszystkie moje kolezanki znaja moje zdanie i wiedza ze wystarczy telefon aby zebrac ekipe „resocjalizujaca” :p

Assha
    Member
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

A jeżeli odwwrotna jest sytuacja?? Kobieta uderzy faceta?? A jak facet zdenerwował tak mocno kobietę, ze dała mu płaskacza w twarz ale bardzo tego żałowała – czy takiej kobiecie się wybacza?? 😕

takie kobiety uważają, że powinno im sie wybaczyć- zazwyczaj (oczywiscie) i nie daj Boże jak faceta nerwy poniosą..

bez kitu, szaraka mi tu brakuje..

Olgus
    Member
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

takie kobiety uważają, że powinno im sie wybaczyć- zazwyczaj (oczywiscie) i nie daj Boże jak faceta nerwy poniosą..

A skąd Ty to wiesz?

Jeżli w związku/relacji jest wzajemny szacunek to takie sytuacje nie mają miejsca. Ani kobiecie, ani facetowi nie zdarza się dać drugiemu w twarz.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Czy można wybaczyć???"

Przewiń na górę