• Autor
    Odp.
  • patunia28
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

Jeżli jest to sklep, w którym wiem, że będę czężciej robić zakupy to się rejestruję, bo to dużo ułatwia. No i czasami jakież bonusy się z tego ma 😉
    Co prawda nie szastam moimi danymi na lewo i prawo, ale jak mus to mus…
    A bez sklepów internetowych i portali typu allegro.pl to już sobie nie wyobrażam życia 😆

anka88-88
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 19
    • Bywalec

Kiedyż ktoż polecił mi sklep internetowy z soczewkami. Na początku bardzo niechętnie do tego podchodziłam bo wydawało mi się, że jak szkła kontaktowe to tylko u optyka, dobrze przechowywane itd. Ale raz „zaryzykowałam”. Nie dożć, że przyszły w idealnym stanie, nic się z nimi nie stało, czułam się w nich żwietnie, to jeszcze były o 70zł tańsze niż u optyka 🙂 teraz zamawiam już zawsze przez internet, a często są też fajne promocje, np dwa płyny do soczewek w cenie jednego itp. 🙂

isztar
    Member
    • Tematów: 27
    • Odp.: 491
    • Zasłużony

ja zawsze sprawdzam sobie ceny produktu który chce kupić na ceneo.pl – od razu tez są tam opinie o sklepie, a jakby nie było to zaglądam na opineo.pl

Jednak wole kupować sama, powąchać, dotknąć itp.

Moja znajoma nawet lekarstwa przez Internet kupuje 🙂

algerr
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 229
    • Zapaleniec

Ja już pisałem w jednym temacie, ale powtórzę się jednak – warto żledzić, co dzieje się w sieci, bo czasem są promocje i warunki zakupów, których czesto nie ma w zwyczajnych sieciach. Np. w komforcie można przez internet kupić dywan, dostać 5% rabat i dowiozą go jeszcze do domu gratis. I często tak jest, że w sieciowych sklepach są ciekawe okazje. Ja np. często książki kupuję przez sieć, bo mi taniej wychodzi. Podobnie z muzyką.

wernona
    Member
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

Ja przez internet wyszukuje ciekawych gazet dla mojego męża i zamawiam mu prenumeratę. Lubie robić mu prezenty. Rodzicom chce kupić nowy odkurzacz na rocznice żlubu. Może to mało romantyczne, ale praktyczne i oczywiżcie też przez internet… 😉

asiek
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

Ja to prawie wszystko przez internet kupuję. Niestety z ciuchami mam czasami tego typu problem, że kupię w złym rozmiarze, ale i tak noszę 😀 Mimo to uważam, że warto korzystać z dobrodziejstw internetu pod tym kątem. Zwłaszcza, jak się czasu nie ma za bardzo!

algerr
    Member
    • Odp.: 229
    • Zapaleniec

Kupowanie ciuchów przez internet jest raczej ryzykowne 😉 W każdym razie przez internet nie kupuję elektroniki, aparatów itp. Trochę się boję.

isztar
    Member
    • Tematów: 27
    • Odp.: 491
    • Zasłużony

ja kupiłam pralkę przez Internet i jestem zadowolona – korzystałam z porównywarek sprzętu i pozwoliło mi to wybrać moim zdaniem najlepszą dla mnie, po za tym cena była całkiem całkiem 🙂

Ciuchów przez Internet nie kupuję, wolę pooglądać, przymierzyć itd.

Ale uważam że w Internecie opłaca się kupować bo jest wiele rzeczy po prostu taniej a takie same (tego samego producenta) co w normalnych sklepach.

Nadia00
    Member
    • Odp.: 28
    • Bywalec

na pewno warto bo jest duzo taniej, ale ja musze zobaczyc, pomacac, przymierzyc, ciezko jest przez internet, tymbardziej, ze zdjecia sa czesto nieadekwatne do rzeczywistosci

patunia28
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

algerr – ja kupowałam aparat przez net i to już dożć dawno temu, zero stresu 😉 Wszystko było w jak najlepszym porządku 🙂 Trzeba tylko odpoweidniego sprzedawcę/sklep znaleźć i na pewno będziesz zadowolony. A na tego typu sprzęcie najlepsze okazje zazwyczaj są w sieci włażnie.
    wernona – żwietny pomysł z tymi prezentami 🙂 ja też poszukam, może coż mojemu zamówię 😉 a prezent dla rodziców już upatrzony? 🙂

forumowiczka
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 16
    • Bywalec

a ja przez internet zamawiam dużo i często bo to prawda, że ceny są niższe i trafiają się fajne promocje 🙂 zamawiam meble, bielizne, szkła kontaktowe, perfumy, książki, muzykę……i mnóstwo innych p****ół 😉 warto!

JoJo
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 232
    • Zapaleniec

ja bardzo lubię zakupy przez internet. dotychczas kupowałam w kilku sklepach i byłam zadowolona więc zamierzam z tego korzystać nadal, tym bardziej że ceny są nieporównywalnie niższe.
    a ostatnio odkryłam takie sklepy, w których się licytuje za grosze – do tej pory się nie odważyłam ale zalogowałam się na za10groszy i powoli dojrzewam do decyzji o włączeniu się do licytacji 🙂

glodnamarzen
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 21
    • Bywalec

na obecnym etapie nie wyobrażam już sobie rezygnacji z e-zakupów:-) ostatnio byłam w centrum handlowym, i zajrzałam do empiku, żeby się rozejrzeć. zainteresowała mnie książka Michaela Palina „Himalaje”(jestem fanką wszelkich „żnieżnych” książek;-) chęć jej posiadania była tym większa, że była przy niej informacja, że jest dostępna tylko w empiku. ostatecznie jakoż jej nie kupiłam. po przyjżciu do domu poszperałam w necie i okazało się, że książka jest też dostępna na merlinie, do tego jest tańsza niż w empiku:-) czasem więc warto się trochę wstrzymać;-)

glodnamarzen
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 21
    • Bywalec

dodam jeszcze, że książka zajmuje już honorowe miejsce w mojej biblioteczce;-) oprócz opcji wysyłkowej, merlin ma też możliwożć odbioru osobistego – to dla tych bardziej niecierpliwych:-)

szaloona
    Participant
    • Tematów: 26
    • Odp.: 289
    • Pasjonat

Ja tez nie wyobrażam się życia bez zakupów internetowych. Moim zdaniem bardzo opłaca się zamawiać przez internet, bo niektóre sklepy oferują coż, co nie jest dostępne w sklepach stacjonarnych. Ostatnio przekonałam się do zakupów ubrań przez internet, a to za sprawą serwisu moda.pl, bo mają duży wybór ubrań i dodatków:)

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Czy warto kupować i rejestrować się w sklepach internetowch?"

Przewiń na górę