- AutorOdp.
- 12 sierpnia 2009 at 01:46
Jeżli jest to sklep, w którym wiem, że będę czężciej robić zakupy to się rejestruję, bo to dużo ułatwia. No i czasami jakież bonusy się z tego ma 😉
Co prawda nie szastam moimi danymi na lewo i prawo, ale jak mus to mus…
A bez sklepów internetowych i portali typu allegro.pl to już sobie nie wyobrażam życia 😆20 sierpnia 2009 at 21:34Kiedyż ktoż polecił mi sklep internetowy z soczewkami. Na początku bardzo niechętnie do tego podchodziłam bo wydawało mi się, że jak szkła kontaktowe to tylko u optyka, dobrze przechowywane itd. Ale raz „zaryzykowałam”. Nie dożć, że przyszły w idealnym stanie, nic się z nimi nie stało, czułam się w nich żwietnie, to jeszcze były o 70zł tańsze niż u optyka 🙂 teraz zamawiam już zawsze przez internet, a często są też fajne promocje, np dwa płyny do soczewek w cenie jednego itp. 🙂
29 sierpnia 2009 at 14:32ja zawsze sprawdzam sobie ceny produktu który chce kupić na ceneo.pl – od razu tez są tam opinie o sklepie, a jakby nie było to zaglądam na opineo.pl
Jednak wole kupować sama, powąchać, dotknąć itp.
Moja znajoma nawet lekarstwa przez Internet kupuje 🙂
29 sierpnia 2009 at 19:38Ja już pisałem w jednym temacie, ale powtórzę się jednak – warto żledzić, co dzieje się w sieci, bo czasem są promocje i warunki zakupów, których czesto nie ma w zwyczajnych sieciach. Np. w komforcie można przez internet kupić dywan, dostać 5% rabat i dowiozą go jeszcze do domu gratis. I często tak jest, że w sieciowych sklepach są ciekawe okazje. Ja np. często książki kupuję przez sieć, bo mi taniej wychodzi. Podobnie z muzyką.
31 sierpnia 2009 at 21:34Ja przez internet wyszukuje ciekawych gazet dla mojego męża i zamawiam mu prenumeratę. Lubie robić mu prezenty. Rodzicom chce kupić nowy odkurzacz na rocznice żlubu. Może to mało romantyczne, ale praktyczne i oczywiżcie też przez internet… 😉
1 września 2009 at 08:32Ja to prawie wszystko przez internet kupuję. Niestety z ciuchami mam czasami tego typu problem, że kupię w złym rozmiarze, ale i tak noszę 😀 Mimo to uważam, że warto korzystać z dobrodziejstw internetu pod tym kątem. Zwłaszcza, jak się czasu nie ma za bardzo!
2 września 2009 at 20:51Kupowanie ciuchów przez internet jest raczej ryzykowne 😉 W każdym razie przez internet nie kupuję elektroniki, aparatów itp. Trochę się boję.
3 września 2009 at 08:46ja kupiłam pralkę przez Internet i jestem zadowolona – korzystałam z porównywarek sprzętu i pozwoliło mi to wybrać moim zdaniem najlepszą dla mnie, po za tym cena była całkiem całkiem 🙂
Ciuchów przez Internet nie kupuję, wolę pooglądać, przymierzyć itd.
Ale uważam że w Internecie opłaca się kupować bo jest wiele rzeczy po prostu taniej a takie same (tego samego producenta) co w normalnych sklepach.
3 września 2009 at 18:24na pewno warto bo jest duzo taniej, ale ja musze zobaczyc, pomacac, przymierzyc, ciezko jest przez internet, tymbardziej, ze zdjecia sa czesto nieadekwatne do rzeczywistosci
6 września 2009 at 20:54algerr – ja kupowałam aparat przez net i to już dożć dawno temu, zero stresu 😉 Wszystko było w jak najlepszym porządku 🙂 Trzeba tylko odpoweidniego sprzedawcę/sklep znaleźć i na pewno będziesz zadowolony. A na tego typu sprzęcie najlepsze okazje zazwyczaj są w sieci włażnie.
wernona – żwietny pomysł z tymi prezentami 🙂 ja też poszukam, może coż mojemu zamówię 😉 a prezent dla rodziców już upatrzony? 🙂7 września 2009 at 08:21a ja przez internet zamawiam dużo i często bo to prawda, że ceny są niższe i trafiają się fajne promocje 🙂 zamawiam meble, bielizne, szkła kontaktowe, perfumy, książki, muzykę……i mnóstwo innych p****ół 😉 warto!
9 września 2009 at 19:22ja bardzo lubię zakupy przez internet. dotychczas kupowałam w kilku sklepach i byłam zadowolona więc zamierzam z tego korzystać nadal, tym bardziej że ceny są nieporównywalnie niższe.
a ostatnio odkryłam takie sklepy, w których się licytuje za grosze – do tej pory się nie odważyłam ale zalogowałam się na za10groszy i powoli dojrzewam do decyzji o włączeniu się do licytacji 🙂3 grudnia 2009 at 10:14na obecnym etapie nie wyobrażam już sobie rezygnacji z e-zakupów:-) ostatnio byłam w centrum handlowym, i zajrzałam do empiku, żeby się rozejrzeć. zainteresowała mnie książka Michaela Palina „Himalaje”(jestem fanką wszelkich „żnieżnych” książek;-) chęć jej posiadania była tym większa, że była przy niej informacja, że jest dostępna tylko w empiku. ostatecznie jakoż jej nie kupiłam. po przyjżciu do domu poszperałam w necie i okazało się, że książka jest też dostępna na merlinie, do tego jest tańsza niż w empiku:-) czasem więc warto się trochę wstrzymać;-)
3 grudnia 2009 at 10:18dodam jeszcze, że książka zajmuje już honorowe miejsce w mojej biblioteczce;-) oprócz opcji wysyłkowej, merlin ma też możliwożć odbioru osobistego – to dla tych bardziej niecierpliwych:-)
11 grudnia 2009 at 14:50Ja tez nie wyobrażam się życia bez zakupów internetowych. Moim zdaniem bardzo opłaca się zamawiać przez internet, bo niektóre sklepy oferują coż, co nie jest dostępne w sklepach stacjonarnych. Ostatnio przekonałam się do zakupów ubrań przez internet, a to za sprawą serwisu moda.pl, bo mają duży wybór ubrań i dodatków:)
- AutorOdp.