• Autor
    Odp.
  • Blk
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 699
    • Zasłużony

Jak dla mnie sklepy internetowe są wybawieniem. Przede wszystkim dla ludzi, którzy nienawidzą chodzić po sklepach i stać w baaaaaardzo długich kolejkach. Zwłaszcza w okresie przedżwiątecznym.

barmoj
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 32
    • Bywalec

Ja kupuję na allegro. To przez zwykłe lenistwo i wygodę. Nie chce mi sie jeżdzić po sklepach i jestem zadowolona.

emilia24
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Ja tez kupuje dużo w sklepach internetowych. Ubrania i buty także. Nie chce mi się chodzić po sklepach i mam mało czasu na to, wiec to ułatwia mi życie:) Jeżli chodzi o ubrania to wystarczy dobrze sprawdzić rozmiary, jak jest przedmiot dobrze opisany to wtedy kupuje. Jak tylko pisze ze rozmiar M to nie bardzo, bo te rozmiary to różne robią.

Wiza_Iza
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Ja też zachęcam do zakupów przez Internet. Sama sprzedaję i kupuję przez allegro, ale korzystam też z Empiku, Merlina i innych.
    Przy zakupie sprzętu elektronicznego sprawdzam, gdzie ewentualnie jest serwis, żeby w razie jakiegoż problemu nie trzeba było słać telewizora na drugi koniec Polski.
    W przypadku ciuchów faktycznie największy problem jest z rozmiarem. Bo często podawany jest np. rozmiar M, a wiemy że M i M nie zawsze są sobie równe:)
    Ostatnio rozmawiałam też z kolegą, który zamawia żywnożć z Piotra i Pawła przez Internet. Pytałam, czy nie boi się, że dostanie starego kurczaka i pogniecione pomidory, ale on twierdzi, że zamawiając przez Internet dostaje się najżwieższe rzeczy – są podobno pakowane i wysyłane bezpożrednio z głównego magazynu, zanim zostaną rozdzielone do poszczególnych sklepów.

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Ja kupuję coraz czężciej w sklepach internetowych i jestem coraz bardziej zadowolona.W tych,których kupowałam do tej pory sprzedawcy byli tak zaangażowani,że byłam kilka razy zaskoczona.Nie było nawet problemu z naprawą zerwanej bransoletki.Zrobiono to za darmo i wysłano na własny koszt.

ptysia
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 94
    • Stały bywalec

U mnie to różnie bywa, aczkolwiek są rzeczy, które ciężko dostać po normalnej cenie w „normalnym” sklepie. Elektroniki trochę boję się kupować w e-sklepach, aczkolwiek ostatnio wzięłam się w garżć i zaopatrzyłam się w tablet graficzny. Gdyby nie sklep internetowy zapłaciłabym co najmniej o 70zł drożej, stąd nasuwa się wniosek, że takowe sklepy są bardziej opłacalne z punktu widzenia klienta niż te stacjonarne… 🙂

sangria
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Wg. mnie warto – ciagle tanieja przesylki kurierem

na plus tez latwosc znalezienia opinii w necie nt. danego e-sklepu

Verona
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 42
    • Bywalec

Sama również kupuje poprzez internet np. soczewki kontaktowe. Mam tam jeden ulubiony sklep, który działa szybko, pewnie i tanio, więc staram się to wykorzystywać 🙂

nass
    Member
    • Odp.: 21
    • Bywalec

Ja najbardziej lubię kupować w internetowych sklepach z akcesoriami do domu, takimi ciekawymi i oryginalnymi. Nie lubię natomiast kupować ubrań w takich sklepach, boję się wtedy, że w rzeczywistożci taka rzecz okaże się na mnie mała, za duża lub po prostu niewygodna.

Fenris
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 753
    • Zasłużony

Ja ostatnio coraz czężciej kupuję w sieci. Nie przepadam za bieganiem po sklepach 😛 A na dodatek sporo e-sklepów jest partnerem payback, więc jeszcze punkciki lecą. Po zakupach żwiątecznych sporo uzbierałem 😉 A ostatnio nawet robiłem zakupy spożywcze do domu 😛 Wyszło taniej niż w markecie, z dowozem pod drzwi. Całkiem się rozleniwię 😆

Polinka
    Member
    • Odp.: 20
    • Bywalec

Jeżli mam kupować ciuchy, biżuterię, buty, to tylko na żywo- muszę obejrzeć, dotknąć. W sklepach internetowych kupuję tylko książki i płyty. Ale znam osoby, które kupują prawie wyłącznie przez internet. Jeden znajomy w ten sposób kupował sprzęt do swojej domowej siłowni, inny pierżcionek zaręczynowy (!) a jeszcze inny zamawiał w ten sposób pakiet telewizji N- twierdził, że lepsza promocja była przez internet.
    No cóz, co kto lubi, i czasem faktycznie można coż wyhaczyć taniej. ale jak już chodzi o takie techniczne rzeczy to tylko zdarzyło mi się zamawiać nawigację przez internet ale z wariantem odbioru w sklepie stacjonarnym.

ZuzkaZ
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 91
    • Stały bywalec

Ja tez kupuje przez net, mam kilka swoich sklepow ulubionychy wlacznie z apteka
    bardzo wygodnie (nie ruszam sie z domu) i taniej… Jak cos moge polecic kilka moich sklepow sprawdzonych i bezpiecznych 🙂

Fenris – ja tez przy okazji neta nabijam Paybacka, alez bylam zdziwiona jak odkrylam ze moj ulubiony sklep ze szkalmi kontaktowymi jest w programie… 😀

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Mam pecha tylko d Allegro:)Ostatnio kupiłam dwie pary butów,choć miałam spore opory czy dopasuję numer.fakt,że jedne musieli mi wymienić,ale odbyło się to w krótkim czasie,więc warto.Tak biegałabym kilka godzin po mieżcie szukając odpowiednich.

dancer11
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 24
    • Bywalec

Przy wyborze sklepu internetowego warto poczytać opinie innych na ten temat, bądź rozmawiać ze znajomymi. Mi koleżanka jakiż czas temu poleciła sklep z biżuterią modularną „Niebieski-koralik”. Biżuteria jest tak ładna jak Pandora, ale tańsza , np. bransoletka skórkowa kosztuje 79 złotych, a taka sama Pandory 209 złotych. Już ją mam – jest żwietna. Noszę ją z koralikami bursztynowymi, które można kupić tylko tam.

alegoria
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Ja kupuję zabawki w Poznaniu w sklepie internetowym i odbieram sobie osobiżcie. Wychodzi o wiele taniej.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Czy warto kupować i rejestrować się w sklepach internetowch?"

Przewiń na górę