• Autor
    Odp.
  • xyz
    Member
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1190
    • Maniak

a ja bylabym wdzieczna za informacje typu:
    – czy ktorejs z was uciekalo oko?
    – czy jesli tak to czy przy noszeniu soczewek nie robi tego dalej
    – koszt soczewek

tigerka
    Member
    • Tematów: 77
    • Odp.: 2132
    • Ekspert

[usunięto_link] wrote:

dobrze,że jak nie noszę okularów:)!!!!

Szczere! 😕 😕 😕 🙁

Ja rowniez nosze od pol roku zakichane okulary.:( Wszyscy mowia mi,ze twarzowo mi w nich i doroslej ale ja mam kompleks i tak. 🙁 Nie moge okularow przeciwslonecznych bo odrazu slepa jak kret. 😥 Mialam na poczatku szkla -1 na oba oczka,okazaly sie za mocne bo mialam straszne bole glowy.Pozniej (do teraz) nosze na lewe oko -0,75 na prawe -0,5 i nie jest rewelacyjnie bo tez oczka bola.Wizyte kolejna u okulisty mam dopiero na 4 lipca!terminy masakryczne wiec czekam…Na szkla kontaktowe bym sie nie odwazyla bo sie boje,ze mnie beda palily,ze sobie oko wydlubie,ze beda przeszkadzac ,itp. 🙁 Poprostu boje sie! Jak sciagne okulary mam mega mgle ,ktora mnie wnerwia na maxa.:( ehhh co zrobic….Mzoe macie jakies pomysly??Rady??? 🙁

P.S.A wszystklo przez ten komputer…takie zdrowe oczy mialam kiedys… 🙄

peronowa mysz
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 353
    • Pasjonat

Ja tam noszę okularki i dobrze mi z tym. Nie narzekam, po prostu je lubię 🙂

Nela
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 390
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

Ciesz się, ze nie nosisz, na całe szczężcie dla nas wymyżlono soczewki i też nie musimy nosić tych odgniatających nosy okularochów!:) A co do kwartalnych soczewek to dla mnie to jakież takie niezdrowe jest:) Wolę miesięczne ponopsić jeżli już i raz w tygodniu wyjąć na, pomoczyć w płynie i znowu nałożyć, a kwartalnie tak mieć na oku coż co to to nie:)

Ja nosze okulary od 17 lat, ale one nie odgniataja mi nosa. Waza moze kilka gram, ja nawet nie wiem czy mam okulary na nosie, czy nie! Czesto musze sprawdzac…. Uwielbiam wybierac sobie nowe oprawki co dwa lub trzy lata, to dla mnie olbrzymia radosc… 😀

skippy
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 9
    • Początkujący

w rownym stopniu jestem uzalezniona od okularow jak i od soczewek.
    Jesli chodzi o soczewki to uzywam miesiecznych Baush&Lomb i jak na razie jestem bardzo zadowolona.
    Co do okularow to oprawek ma wiele…i na zmiane nosze okulary i soczewki wiec jest spoko.

oka021
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 317
    • Pasjonat

koszty???

skippy
    Member
    • Początkujący

Hmm…za moje soczewki na pol roku place 250zl.

xyz
    Member
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1190
    • Maniak

o jej to malo. ale przy jakiej wadzie

skippy
    Member
    • Początkujący

obecne soczewki to -3,75 na prawym oku i -3,50 na lewym. Fakt faktem, ze co pewien czas poglebia mi sie wada. Byl jednak moment, ze po 1,5 roku noszenia soczewek skorygowala sie o 0,50 na kazdym. niestety po pewnym czasie wszystko wrocilo do „normy”. Nie ma to jak byc wczesniakiem 🙂

slodziutka21
    Member
    • Odp.: 15
    • Bywalec

ja bym nie zmieniała okularów na soczewki.

edric
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 14
    • Bywalec

nigdy ! okulary sa takie sexyyy 🙂

Wiera
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 62
    • Stały bywalec

Ale soczewki to duzo wiekszy komfort. Ja nie nosiłam okularów, od razu zaczelam od soczewek! a przy okazji [usunięto_link] 😉

anka4
    Member
    • Początkujący

Wysłany: Sro Paź 03, 2007 6:20 pm

Wiera wrote:
    Hej okularniczki i soczewice;) ja akurat nie moglam nosić soczewek, bo mialam częste zapalenia rogówki. Slady po nich mam az do dziż 🙁 wiec jestem zmuszona byc 4-oką ;)…ahaż, jesli szybko chce sie sprawdzić wzrok to na stronie essilora można to zrobić, fajne
    epliki.waw.pl/www/_flash/EssilorCVT.html

Wiera wiec jak to jest..?

anka4
    Member
    • Początkujący

Gdzie kupujecie soczewki?Mozecie mi poleciec jakis sprawdzony sklep interenetowy? nosze soczewki od niedawna i wczesniej kupilam u optyka. Wiem ze i nternecia mozna kupic taniej tylko nie wiem jaki sklep wybrac…:(

Julia23
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 345
    • Pasjonat

Ja to noszę normalne okulary. Soczewki jedynie noszę na rower, do wody. ale jak ktoż chce nosić soczewki to jego decyzja. Na pewno jest wygodniej. Tylko że codziennie trzeba je zakładać – rano a wieczorej żćiągać.
    Ja kupiłam w Vision Express firmy Johnson and Johnson. I wygodnie mi w nich. 😆

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Czy zmieniać okulary na soczewki?"

Przewiń na górę