- AutorOdp.
- 29 listopada 2009 at 17:05
[usunięto_link] wrote:
Krople do oczu po długich poszukiwaniach też kupiłam na e-soczewki, bo w sumie niedrogo mnie to wyszło.
Z samodzielnym dobieraniem kropelek to bym uważała… Zawsze lepiej poradzić się swojego lekarza bądź innego okulisty, np. na forum b&l na pytania odpowiada dożwiadczony okulista…
10 grudnia 2009 at 12:36Kurcze, pewnie, że kupowanie soczewek online jest bezpieczne i zdecydowanie bardziej ekonomiczne niż u zwykłego optyka.
Odkąd trafiłam na niemiłą panią w optyku kupuję w szkla.com i jest miodzio 🙂 jak foch to foch 😀17 grudnia 2009 at 21:53SECESJA ale przepraszam bardzo nie rekomenduj tutaj badania wzroku i nauki zakładania soczewek przez internet.
Wszędzie na forum tylko szkla.com i to się robi natrętna, uporczywa reklama, adresowana do osób które nie chcą być jej odbiorcami czyli SPAM!!!!!!!!!!!
20 grudnia 2009 at 19:34ja jednak jestem przywiązana do okularów, nie wiem czy byłabym w stanie zamienić je na soczewki.
19 stycznia 2010 at 13:25Używam okularów do czytania, czasem nawet chodzę w okularach, ale jest to dla mnie raczej niezbyt wygodne. Chciałam sobie kupić soczewki. Weszłam na stronę szkla.com, bo polecacie i faktycznie maja tam bardzo duży wybór rozmaitych soczewek. Spodobały mi się te, które zapobiegają wysychaniu gałki ocznej. Super sprawa, chyba sobie zamówię:)
3 lutego 2010 at 15:16[usunięto_link] wrote:
SECESJA ale przepraszam bardzo nie rekomenduj tutaj badania wzroku i nauki zakładania soczewek przez internet.
Wszędzie na forum tylko szkla.com i to się robi natrętna, uporczywa reklama, adresowana do osób które nie chcą być jej odbiorcami czyli SPAM!!!!!!!!!!!
Droga mirabelko,a le czy ja pisze, że ktoż ma sobie badac wzrok przez internet? Co ty opowiadasz… mówię, że kupowanie w sieci to dobry sposób na zaoszczędzenie pieniędzy, bo w optykach zdzierają z ludzi kasę.
Wyluzuj :]26 lutego 2010 at 13:25E tam, są tez optycy, którzy mają całkiem niezłe ceny, jeszcze lepiej jak się ma jakiegoż zaprzyjaźnionego optyka – wtedy to już w ogóle promocje gwarantowane. Ale w sieci jest taniej, to fakt niezaprzeczalny, kupować się opłaca.
27 lutego 2010 at 16:22Soczewki są zdecydowanie wygodniejsze niż okulary, tylko trzeba zachować szczególną higienę – to jednak oczy. Ja na samym początku miałam mały problem z zakładaniem, ale po miesiącu było już w porządku. W soczewkach oczy bardziej się męczą, możesz sobie kupić krople żeby je nawilżyć, ponadto dobry jest pryzmin, wyciąg z borówki, który wzmacnia i chroni oczy.
10 marca 2010 at 12:01osobiżcie nigdy nie nosiłam soczewek, jednakże coraz czężciej się nad tym zastanawiam. myżlicie, że przy małej wadzie wzroku (-1) jest sens zmieniać okulary na soczewki?
10 marca 2010 at 18:07Ja przy wadzie -1 nawet nie nosiłam okularów. Teraz również soczewki o jakąż 1 dioptrię mam słabsze, ale mi to nie przeszkadza.
26 marca 2010 at 13:15Ja z tego co słyszałam trzeba je na pewno na noc zdejmować. Osobiżcie bym się nie pokusiła na nie, nienawidzę jak cokolwiek jest w moim oku, nie lubię nic sobie w nie wkładać, przeżywam masakrę jak tylko mam zapużcić sobie krople 🙂
26 marca 2010 at 14:28ja noszę i okulary i soczewki 🙂 ale w soczewkach większa wygoda
27 marca 2010 at 09:55Przeczytałam wasze posty i zastanawiam się nad soczewkami.Miałam duże opory do tej pory ,dla mnie to „obce ciało”,jakaż jestem wrażliwa?długo się przyzwyczajałyżcie do soczewek?te kilkudniowe są dużo droższe?
29 marca 2010 at 16:38Ja największy problem miała z zakładaniem. Potrzebowałam na to około 2 tygodni, ale teraz to już pryszcz 🙂
26 kwietnia 2010 at 11:53nosze soczewki od 2 lat, a do tej pory mam strasznie wrazliwe oczy po porostu sie boje , u okulisty jest istna parodni, zawsze sie babka pyta jak to mozlwie ze nosze soczewki jak nawet zbadac sie nie dam, po prostu innym nie ufam, przyzwyczailam sie szybko po tygodniu juz bylam wprawiona w sciagnie i zakladanie soczewek, jest to naprawde wygodne ,i dobre jesli okulary ci nie pasuja, gorzej maja alegricy bo jednak na wiosne troch swedzi ale ja jakos daje rade,poprostu przemywam oczy kropelkami jak cas swedzi.polecam
- AutorOdp.