- AutorOdp.
- 28 lipca 2008 at 10:14
Szkoda, ze nie uzyskalam odpowiedzi na moje pytanie:(. Zaryzykowalam i kupilam w szkla.com no i jestem zadowolona. Soczewko dostalam bardzo szybko:)
Mam jeszcze pytanko- czy mozna uzywac kredki na dolna powieke i jak jest pozniej z demakijazem? Z soczewka czy po jej zdjeciu?29 lipca 2008 at 09:29demakijaż po zdjęciu soczewek
a kredka.. to zależy, bo niektórzy sobie walą od wewnatrz, to raczej nie ale jak tak w okolicach dolnych rzęs, to spokojnie mozesz używać12 września 2008 at 11:02A ja bym soczewek nie kupiła w sklepie internetowym chyba nigdy. Bałabym się że coż z nimi będzie nie tak. przecież wzrok jest bezcenny i wydaje mi się że na oczach nie powinno się oszczędzać. teraz często są promocje na soczewki, albo dostaje się je za darmo albo można kupić za 50% ceny.
15 września 2008 at 12:53Jestem tego samego zdania, wolę nie oszczędzać na takich rzeczach :/
18 września 2008 at 15:43Usłyszałam ostatnio że kobieta w ciąży nie powinna nosić soczewek. Nic na ten temat nigdy nie wiedziałam. Słyszałyżcie coż o tym może? Czy to prawda że na okres ciąży trzeba odłożyć soczewki? Może wiecie dlaczego?
25 września 2008 at 15:46Przyznam szczerze, że tego akurat nie wiem, ale wątpie żeby ciąża była przeciwwskazaniem do noszenia soczewek, hm na forum [usunięto_link] wypowiada się wielu specjalistów, spróbuj tak zapytać
25 września 2008 at 19:01też nie słyszałam, ale można się okulisty zapytać.
a ja dzisiaj pytałam o takie soczewki 2tygodniowe johnsona „do pracy przy komputerze” i w zasadzie okulistka powiedziała, że są trochę nowoczeżniejsze niż optixy ale z tego samego materiału wykonane, więc bardzo się nie różnią. a optixy kiedyż nosiłam i były ok. ale i tak jednodniowe są the best
26 września 2008 at 14:55A nosiłaż te airoptix night&day ?
14 października 2009 at 10:46Czy Wam tez sie zdarza przy noszeniu soczewek tzw.zespół suchego oka ?
Mnie strasznie szczypie ,zwłaszcza przy kolorowych soczewkach.19 października 2009 at 11:25@ananeczka wrote:
ja mam zespół suchego oka ale oko nie szczypie a jest suche… niczym piasek w oku… mam krople i pomagają super.
No dokładnie ,tez odczuwam taki dyskomfort przy mruganiu ,jakby miala mi zaraz ta soczewka wyskoczyc….
Czy tylko krople sa na ta przypadłosc ?19 października 2009 at 14:14Myżlę, że spokojnie sobie poradzisz z soczewkami – ich zakładaniem i całą resztą, choć pierwsze dwa trzy razy to może być zabawa (wkładanie sobie czegoż do oka 😉 ), tylko zastanów się nad finansowymi aspektami sprawy, bo wiem, że soczewy mogą dać nieźle po kieszeni:) A na wysuszone spojówki są też krople, a niekiedy wystarczy też czężciej mrugać i jest ok.
A co do demakijażu, to najpierw żciągamy czystymi łapkami soczewy, a potem zmywamy, to trzeba z buzi 🙂
20 listopada 2009 at 14:47O tak, jeżli chodzi o demakijaż to koniecznie najpierw trzeba wyjąć soczewy a później bawić się wacikami i mleczkiem.
Raz na poczatku używania kontaktów zrobiłam dokłądnie na odwrót i było koszmarnie 😀 tzn. szczypało koszmarnie 😛27 listopada 2009 at 22:44Kupowanie soczewek w sklepie internetowym to żadne ryzyko, robię tak od bardzo dawna. Oczywiżcie podstawowa zasada to regularne wizyty u okulisty, który co jakiż czas musi zbadać stan oka. Jeżli wiesz jakie szkła chcesz kupić to bez problemu możesz zrobić to online.
28 listopada 2009 at 18:54Też tak uważam. bo sama zwykle kupowałam w sklepie internetowym, ale czasem zwyki optycy maja nawet ciekawsze promocje, np. takie jak ananeczka mówi:) Sama chętnie skorzystam, bo akurat mi się Bausche kończą;))
29 listopada 2009 at 10:54Również się zgadzam – ja w internecie kupiłam już materac, buty, ciuchy, przyprawy, kosmetyki, żelazko…no chyba wszystko;) Krople do oczu po długich poszukiwaniach też kupiłam na e-soczewki, bo w sumie niedrogo mnie to wyszło. Ja soczewek nie noszę, ale moja współlokatorka owszem i wiem, że zamawia regularnie przez internet:) Oczywiżcie badanie u optyka to koniecznożć, ale sam produkt – soczewki – taki sam czy słany przez internet, czy kupiony w sklepie stacjonarnym:)
- AutorOdp.