• Autor
    Odp.
  • anka4
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 9
    • Początkujący

Szkoda, ze nie uzyskalam odpowiedzi na moje pytanie:(. Zaryzykowalam i kupilam w szkla.com no i jestem zadowolona. Soczewko dostalam bardzo szybko:)
    Mam jeszcze pytanko- czy mozna uzywac kredki na dolna powieke i jak jest pozniej z demakijazem? Z soczewka czy po jej zdjeciu?

asiek
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

demakijaż po zdjęciu soczewek
    a kredka.. to zależy, bo niektórzy sobie walą od wewnatrz, to raczej nie ale jak tak w okolicach dolnych rzęs, to spokojnie mozesz używać

gwiazdeczka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 10
    • Bywalec

A ja bym soczewek nie kupiła w sklepie internetowym chyba nigdy. Bałabym się że coż z nimi będzie nie tak. przecież wzrok jest bezcenny i wydaje mi się że na oczach nie powinno się oszczędzać. teraz często są promocje na soczewki, albo dostaje się je za darmo albo można kupić za 50% ceny.

mari_s1
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 32
    • Bywalec

Jestem tego samego zdania, wolę nie oszczędzać na takich rzeczach :/

gwiazdeczka
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Usłyszałam ostatnio że kobieta w ciąży nie powinna nosić soczewek. Nic na ten temat nigdy nie wiedziałam. Słyszałyżcie coż o tym może? Czy to prawda że na okres ciąży trzeba odłożyć soczewki? Może wiecie dlaczego?

mari_s1
    Member
    • Bywalec

Przyznam szczerze, że tego akurat nie wiem, ale wątpie żeby ciąża była przeciwwskazaniem do noszenia soczewek, hm na forum [usunięto_link] wypowiada się wielu specjalistów, spróbuj tak zapytać

asiek
    Member
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

też nie słyszałam, ale można się okulisty zapytać.

a ja dzisiaj pytałam o takie soczewki 2tygodniowe johnsona „do pracy przy komputerze” i w zasadzie okulistka powiedziała, że są trochę nowoczeżniejsze niż optixy ale z tego samego materiału wykonane, więc bardzo się nie różnią. a optixy kiedyż nosiłam i były ok. ale i tak jednodniowe są the best

mari_s1
    Member
    • Bywalec

A nosiłaż te airoptix night&day ?

ola57777
    Member
    • Odp.: 612
    • Zasłużony

Czy Wam tez sie zdarza przy noszeniu soczewek tzw.zespół suchego oka ?
    Mnie strasznie szczypie ,zwłaszcza przy kolorowych soczewkach.

ola57777
    Member
    • Odp.: 612
    • Zasłużony

@ananeczka wrote:

ja mam zespół suchego oka ale oko nie szczypie a jest suche… niczym piasek w oku… mam krople i pomagają super.

No dokładnie ,tez odczuwam taki dyskomfort przy mruganiu ,jakby miala mi zaraz ta soczewka wyskoczyc….
    Czy tylko krople sa na ta przypadłosc ?

martyna1
    Member
    • Tematów: 14
    • Odp.: 303
    • Pasjonat

Myżlę, że spokojnie sobie poradzisz z soczewkami – ich zakładaniem i całą resztą, choć pierwsze dwa trzy razy to może być zabawa (wkładanie sobie czegoż do oka 😉 ), tylko zastanów się nad finansowymi aspektami sprawy, bo wiem, że soczewy mogą dać nieźle po kieszeni:) A na wysuszone spojówki są też krople, a niekiedy wystarczy też czężciej mrugać i jest ok.

A co do demakijażu, to najpierw żciągamy czystymi łapkami soczewy, a potem zmywamy, to trzeba z buzi 🙂

secesja
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 75
    • Stały bywalec

O tak, jeżli chodzi o demakijaż to koniecznie najpierw trzeba wyjąć soczewy a później bawić się wacikami i mleczkiem.
    Raz na poczatku używania kontaktów zrobiłam dokłądnie na odwrót i było koszmarnie 😀 tzn. szczypało koszmarnie 😛

estrella
    Member
    • Odp.: 42
    • Bywalec

Kupowanie soczewek w sklepie internetowym to żadne ryzyko, robię tak od bardzo dawna. Oczywiżcie podstawowa zasada to regularne wizyty u okulisty, który co jakiż czas musi zbadać stan oka. Jeżli wiesz jakie szkła chcesz kupić to bez problemu możesz zrobić to online.

werkaa
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 606
    • Zasłużony

Też tak uważam. bo sama zwykle kupowałam w sklepie internetowym, ale czasem zwyki optycy maja nawet ciekawsze promocje, np. takie jak ananeczka mówi:) Sama chętnie skorzystam, bo akurat mi się Bausche kończą;))

HighHills
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 57
    • Stały bywalec

Również się zgadzam – ja w internecie kupiłam już materac, buty, ciuchy, przyprawy, kosmetyki, żelazko…no chyba wszystko;) Krople do oczu po długich poszukiwaniach też kupiłam na e-soczewki, bo w sumie niedrogo mnie to wyszło. Ja soczewek nie noszę, ale moja współlokatorka owszem i wiem, że zamawia regularnie przez internet:) Oczywiżcie badanie u optyka to koniecznożć, ale sam produkt – soczewki – taki sam czy słany przez internet, czy kupiony w sklepie stacjonarnym:)

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Czy zmieniać okulary na soczewki?"

Przewiń na górę