• Autor
    Odp.
  • Polly
    Member
    • Temat贸w: 3
    • Odp.: 48
    • Sta艂y bywalec

Ja mam czerwono-brzoskwiniowe 偶ciany i du偶o akcent贸w bordowych (wazoniki, 偶wieczki itp.). Je偶li chodzi o meble, to g艂贸wnie mahoniowe (niestety, drogie…).

Nadiia21
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 57
    • Sta艂y bywalec

hmmm ja zdecydowanie wol臋 styl nowoczesny jednak zdarza mi sie coraz cz臋偶ciej 偶e odczuwam sentyment do staroci…dobrze skomponowane naprawd臋 mog膮 wygl膮da膰 dobrze…:) ostatnio robili偶my remont jednego z pokoi i hmmm M贸j M臋偶ulek wymarzy艂 sobie akrylowy tynk o zajebistym wzorze w kolorze z艂ota antycznego…fajnie to wysz艂o:) reszt臋 wystroju dopie偶ci艂am ja z ma艂膮 pomoc膮 te偶ciowej…z racji tego 偶e pok贸j nie jest zbyt du偶y wybra艂am rogowe meble dzi臋ki temu mamy fajna du偶膮 szaf臋…:D kino domowe stolik pod tv wazon z kwiatami w kolorach pastelowych ramki z fotografiami…i jedno sentymentalne heh antyrama a w niej zdj臋cia na kt贸rych jeste偶my oboje aa to wszystko spryskane wok贸艂 z艂otym sprayem :D:D:D wygl膮da bajecznie:D:P jest naprawd臋 艂adnie…

Topaz
    Member
    • Temat贸w: 9
    • Odp.: 101
    • Zapaleniec

A mnie si臋 podobaj膮 nowoczesne 艂azienki, takie z umywalk膮 stoj膮c膮 na szafce i kubistyczne baterie, takie jak np. Orasa (orascubista.com/pl)

Rybka
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 40
    • Bywalec

nowoczesnosc jest fajna, duzo bardziej to wole juz jakies rustyki itp :). chromowane wykonczenia, srebrne kafelki polaczoe z biela i czerwienia :), czarne akcenciki,….a orasy rzeczywiscie , szczegolnie ta cubista, przepiekne,m nawiazuja w ksztaltach do obrazow pablo picasso:)

zoska samoska
    Member
    • Temat贸w: 8
    • Odp.: 87
    • Sta艂y bywalec

o dziewczyny 馃檪 widze, ze ten styl jest teraz bardzo popularny, odchodzi sie rzeczywiscie od ciemnych bukowych szafek w lazience i wnetrza robi sie na „statek kosmiczny” :D. ale przyznam wam racje, ksztalty baterii oras na prawde nadaja wnetrzom charakteru, male arcydzielka lazienkowe

Rybka
    Member
    • Bywalec

@zo偶ka samo偶ka wrote:

o dziewczyny 馃檪 widze, ze ten styl jest teraz bardzo popularny, odchodzi sie rzeczywiscie od ciemnych bukowych szafek w lazience i wnetrza robi sie na „statek kosmiczny” :D. ale przyznam wam racje, ksztalty baterii oras na prawde nadaja wnetrzom charakteru, male arcydzielka lazienkowe

ciekawe jak one kosztuje, pewnie sporo…z reszta tanie to sa takie tylko chinskie, co moj brat sobie kupil do mieszkania , ktore wynajmuje, bo mu woda ciekla, podzialaly dwa miesiace i padly trupem, ale z drugiej strony inwestowac w takie mieszkanie wiekszej kasy sie nie oplaca. szkoda, bo jakby mial swoje to by mogl sobie na prawde fajne wnetrza zrobic 馃檪

Topaz
    Member
    • Zapaleniec

A dlaczego Tw贸j brat sam kupowa艂 krany do mieszkania, kt贸re wynajmuje? Troch臋 to dla mnie dziwne. Zdecydowanie to uczyni膰 powinien w艂a偶ciciel mieszkania. Je偶eli nie to do widzenia i si臋 drapiemy z nim. Zawsze trzeba si臋 targowa膰, tym bardziej, 偶e rynek wynajmowanych mieszka艅 jest bardzo du偶y i mieszka艅 niewynaj臋tych stoi naprawd臋 bardzo du偶o. Najemcy opuszczaj膮 ceny, byleby tylko wynaj膮膰… Trzeba by艂o kupi膰 najlepsze baterie, mog膮 by膰 te z firmy Oras, przedstawi膰 facetowi rachunek i komorne powinno by膰 o t臋 kwot臋 pomniejszone.

Rybka
    Member
    • Bywalec

z prostej przyczyny, wlascicielka sie nei zgodzila na baterie Oras, bo to wiekszy wydatek, a jej nie zalezy, zeby miec porzadnie zrobione, bo tam nie mieszka, w ogole siedzi w belgii i prowadzi jakas firme budowlana, do polski zajezdza sporadycznie. gdyby robila dla siebie (bo temat zna) to na pewno by zainwestowala w Oras, jako ze to najbardziej znana marka teraz, wiadomo, podziala lata, bez problemow, a te podrobki z bazarow to sa o kant d… potluc :D.

Topaz
    Member
    • Zapaleniec

Rozumiem. Brat kupi艂 chi艅szczyzn臋 teraz i w planach ma zakup kolejnej baterii za oko艂o 2-3 miesi膮ce :)? Przecie偶 to si臋 nie op艂aca, no chyba, 偶e si臋 braciszek wyprowadza?

zoska samoska
    Member
    • Temat贸w: 8
    • Odp.: 87
    • Sta艂y bywalec

ech, a ja rozumiem takich ludzi , ktorzy wynajmuja. wiem jak to jest, nigdy sie nie wie do kiedy sie mieszka, ci co wynajmuja tez nie sa skorzy do wspolpracy ,czesto nei ma z nimi kontaktu. ja tez bym nie inwestowala w wynajete mieszkanie chyba ze przy wyprowadzce bym wykrecala to co pokupowalam. inna sprawa jesli sie robi u siebie:). wtedy to mozna , w koncu wlasny domek musi byc spelnieniem marzen 馃榾

1kropelka
    Participant
    • Temat贸w: 5
    • Odp.: 192
    • Zapaleniec

ja wynajmowa艂am 4 lata mieszkanie i zrobi艂am w tym czasie remont 艂azienki, ale po prostu, jak sie tam wprowadzili偶my, 艂azienka by艂a w okropnym stanie, a mieszkanie nam bardzo odpowiada艂o wi臋c trzeba je by艂o chocia偶 troch臋 dopasowa膰 do naszych potrzeb, zawsze chyba jak si臋 gdzie偶 mieszka przez d艂u偶szy czas to si臋 co偶 zainwestuje w cudze mieszkanie

stefka19
    Member
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 14
    • Bywalec

ja te偶 mieszka艂am dluzszy czas na wynajmowanych i jako偶 nigdy mi sie nie chcia艂o inwestowa膰 pieni臋dzy w cudze..no chyba 偶e w takie rzeczy kt贸re moge zabra膰(fotel, biurko itd) nigdy nie wiadomo jak dlugo sie pomieszka u kogos. nied艂ugo bede sie przeprowadzac na w艂asne M1 馃槈 nie duze ale zawsze. no wiec ostatnio rozgl膮da艂am sie za mebelkami, w sumie mam juz pomys艂 jak urzadze pokoj. Poniewaz bede miala jeden to nie ma wielkiego problemu…chociaz musialam sie nakombinowac jak to wszystko sensownie pomie偶cic na takiej powierzchni. spodoba艂y mi sie meble z voxa-visage i chce kupic tak: szafe, stolik rtv, kanape ktora na dzien sie sk艂ada a moze tez na niej spac (normalne lozko nie wchodzi w gre za duzo miejsca zajmuje i nie ma jak posadzic znajomych) strasznie podoba mi sie jeszcze lampa z tej kolekcji. sciany chyba pomaluje na jakies jasne kolory, be偶 i biel?? do tego obowiazkowo rolety zamiast firanek. Nie wiem tylko czy kupowa膰 jakis dywanik lub wykladzine czy lepsza bedzie go艂a pod艂oga?

fikola
    Member
    • Odp.: 21
    • Bywalec

mo偶esz kupi膰 ma艂y dywanik i po艂o偶y膰 go np. przy 艂贸偶ku, poza tym do rolet mo偶esz te偶 dokupi膰 jakie偶 艂adne zas艂onki, 偶eby nie by艂o tak pusto;) co do mebli to bardzo dobry wyb贸r, co innego wynajmowa膰, ale jak ju偶 si臋 kupuje meble do swojego mieszkania, to na lata i dobrze kupi膰 co偶 solidnego, a Vox w艂a偶nie taki jest:)

1kropelka
    Participant
    • Temat贸w: 5
    • Odp.: 192
    • Zapaleniec

ja te偶 ju偶 na swoim, ale nie w mieszkaniu tylko mamy domek z ogr贸dkiem, no ja d艂ugo jeszcze mebelk贸w nie kupi臋 bo jeszcze sporo wyka艅czania zosta艂o,
    ja sobie upatrzy艂am ju偶 meble do salonu i sypialni, niestety n arazie s膮 w warstwie marze艅, ale wol臋 poczeka膰 i kupi膰 upatrzone ni偶 jak膮偶 tani膮 prowizork臋 i mam nadziej臋 za kilka miesi臋cy kupi膰 sobie nowe meble 馃榾
    ja choruje od dawna na meble kamasutra, no strasznie mi sie podobaj膮
    [usuni臋to_link]
    najbardziej toaletka, obie wysokie komody, szafeczka nocna, i ten stolik kt贸ry mo偶e s艂u偶y膰 za 艂aw臋 przy kanapie, do salonu b臋d臋 chcia艂a naro偶nik ze sztucznego nubuku… ach rozmarzy艂am si臋 馃榾

fikola
    Member
    • Odp.: 21
    • Bywalec

te偶 mi si臋 bardzo spodoba艂a ta sypialnia, a jeszcze bardziej podoba mi si臋 po偶ciel z tej kolekcji, co偶 w moim stylu:) [usuni臋to_link]

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " Dekoracja wnetrz :)"

Przewi艅 na g贸r臋