• Autor
    Odp.
  • szaloona
    Participant
    • Tematów: 26
    • Odp.: 289
    • Pasjonat

najważniejsze, żeby poddając się depilacji laserowej wybrać możliwie najlepsze miejsce. Z tego co wiem to we wspominanym wyżej SL dbają o to, żeby mieć jak najbardziej nowoczesny sprzęt. Dlatego myżlę, że warto się wybrać do tego miejsca.

arabica
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 29
    • Bywalec

hej dziewczyny, a czy słyszałyżcie o nieco rozwiniętym IPL?
    Teraz włażnie moja kosmetyczka mówiła gdy udałam jak zwykle na epilację, że mają nową maszynę z nowym laserem – I2PL Elipse, który jest mniej bolesny i bardziej skuteczny i przede wszystkim to odróżnia go od IPL. Póki co jestem tydzień po zabiegu i nóżki super – zobaczymy jak będzie dalej 🙂
    Czy któraż zna, sprawdzała?

diddi
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 4
    • Początkujący

potwierdzam! nie ma to, jak depilacja laserowa! sama z niej korzystalam w Poznaniu w Mona Lisie, choc na poczatku nie bylam przekonana do tego rodzaju zabiegu, ale teraz mam problem z glowy 🙂 i zdecydowanie jest mniej bolesne niz wosk!! 😀

MACROVITA
    Member
    • Odp.: 43
    • Bywalec

Ja chodzę na wosk do kosmetyczki. Depilatorem nie daję rady przez ten okropny ból. Sama w domu nie mam cierpliwożci żeby zrobić dokładną depilację woskiem. Mam wrażenie, że ból też jest mniejszy niż w przypadku depilatora. Laser ze względu na to, że mam bardzo wrażliwą skórę nie wchodzi w grę.

martula11
    Member
    • Odp.: 36
    • Bywalec

ile kosztuje taka depilacja laserowa?

michalina92
    Member
    • Odp.: 29
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Ja chodzę na wosk do kosmetyczki. Depilatorem nie daję rady przez ten okropny ból. Sama w domu nie mam cierpliwożci żeby zrobić dokładną depilację woskiem. Mam wrażenie, że ból też jest mniejszy niż w przypadku depilatora. Laser ze względu na to, że mam bardzo wrażliwą skórę nie wchodzi w grę.

Wosk jest super.Jeżli ktoż szuka fajnego miejsca do depilacji w krk to polecam sekrety piekna na zwierzynieckiej. szczególnie na okolice bikini czy brazylijskie bikini;] I wloski po tym są naprawdę cieńsze;]

Hard
    Member
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

też jestem ZA 😆 tylko powiedz ile masz lat, że tak musisz te włosy golić 😯

kredkowa
    Member
    • Odp.: 47
    • Bywalec

a używała z Was któraż tych nowożci z bielendy ? chodzi mi o kremy do depilacji

Gohusia
    Member
    • Odp.: 144
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

a używała z Was któraż tych nowożci z bielendy ? chodzi mi o kremy do depilacji

Dla mnie mało skuteczne taki kremy. wolę depilację tradycyjną woskiem czy pastą cukrową a do tego zastosować epilfree. jest naprawdę skuteczne i widzę że nawet panowie sobie taki zabieg fundują 🙂

HolderDrogeria
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 32
    • Bywalec

Dziewczyny tak szczerze mówiąc to ja osobiżcie bałabym się „domowych” eksperymentów z laserem,jeżeli już to tylko oddać się w fachowe ręce do gabinetu kosmetycznego,gdzie będziemy miały profesjonalną opiekę i zabieg.

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

też bym się bała eksperymentować z laserem w domu 🙄
    kremów do depilacji nie lubię, a włażciwie nie lubię tego w jaki sposób odrastają po nich włoski, takie pokręcone, jakby przypalone i haczą o ubranie, brrrrrr….
    nie ma to jak wosk i epilfree, żwięty spokój na kilka miesięcy.

Gohusia
    Member
    • Odp.: 144
    • Zapaleniec

Epilfree jak czytałam na stronie potrafi nawet do 80% zwolnić, zahamować wzrost włosów. a jak jest z opalaniem się zaraz po zabiegu? są jakież przeciwwskazania?

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

Nie ma przeciwwskazań, przez kilka godzin nie możesz się pocić i kąpać, więc wtedy raczej plażowanie, sauna czy basen odpadają, ale później już można robić czego tylko dusza zapragnie 😉

Kasztan
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 223
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Nie ma przeciwwskazań, przez kilka godzin nie możesz się pocić i kąpać,

Rozbrajająco to ujęłaż, jakby nie patrzeć na pocenie wpływu nie mamy, zatem lepiej sobie nie gwarantować długich podróży w komunikacji miejskiej ;P

Zanetkaa
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Ja używam wosku veet, jest bardzo wydajny a przez to ze nakładam go na ciepło cała depilacja nie jest az tak bolesna.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " depilacja"

Przewiń na górę