• Autor
    Odp.
  • Kasztan
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 223
    • Zapaleniec

@Tama wrote:

Dziewczyny, a możecie powiedzieć na czym dokładnie ten EpilFree polega? Szczerze mówiąc zaciekawiłyżcie mnie (widziałam dyskusję również w innym wątku) i tych 80% brzmi… no nie powiem, kusząco 😀 Jak już mówiłam szukam metody dla siebie. Gdzie to się robi? Można w domku czy trzeba do kosmetyczki?

Powielę zatem informację na ten temat.
    Najprożciej rzecz ujmując – zabieg można powiedzieć jest dwustopniowy. Najpierw usuwa się włosy woskiem, pastą cukrową czy inną metodą. Potem kosmetyczka aplikuje na skórę aktywator a następnie toner, który zawiera aktywne składniki powodujące zmniejszenie podziału komórkowego włosa.
    Aby uzyskać pełen efekt należy zabieg powtórzyć 4-5-6 razy, wszystko zależy od skóry i rodzaju włosa. Po zabiegu o wiele mniej włosków odrasta i są słabsze. No i odrastają znacznie wolniej. Kilka zabiegów pozwala na osiągnięcie efektu podobnego do lasera.
    Szczężliwie po tym zabiegu – można się opalać.

Miejsca w którym możesz zrobić zabieg są na stronie epilfree bez problemu znajdziesz listę salonów.

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

Nie ma przeciwwskazań, przez kilka godzin nie możesz się pocić i kąpać,

Rozbrajająco to ujęłaż, jakby nie patrzeć na pocenie wpływu nie mamy, zatem lepiej sobie nie gwarantować długich podróży w komunikacji miejskiej ;P

dokładnie 🙂 sauna czy solarium też raczej na te kilka godzin odpadają. W takim razie najlepiej zaprosić koleżankę na kawę mrożoną i poplotkować 😉

StudioDobregoStylu
    Member
    • Odp.: 61
    • Stały bywalec

A czy po tego typu zabiegach nie występują objawy jak często przy goleniu maszynką – zaczerwienienia, swędzenie etc.? Też szukam alternatywnej metody i nie mogę się na nic do tej pory zdecydować, więc męczę się z maszynkami…

Kasztan
    Member
    • Zapaleniec

@Tama wrote:

W takim razie poszukam sobie tej strony, bo z tego co mówisz to może to być coż dla mnie. Dziękuję za info 🙂

Po prostu w google wpisz nazwę zabiegu. 🙂

[usunięto_link] wrote:

A czy po tego typu zabiegach nie występują objawy jak często przy goleniu maszynką – zaczerwienienia, swędzenie etc.?

Nie, nie występują przynajmniej u mnie. Ale trzeba pamiętać że każda cera/skóra jest inna i reaguje na różne alergeny dlatego najpierw warto prosić o próbkę na jakiejż czężci ciała sprawdzając czy nie ma niepożądanych reakcji.

dominika977
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Również byłam na depilacji laserowej. Jestem zadowolona z efektów, depilacji poddawałam pachy, a w tym roku planuję nogi. Fakt zabiegi sa dożć drogie jak na jednorazowe wydatki, ale przeliczając ile kosztują maszynki, kremy czy wosk i porównując długożć utrzymujących się efektów depilacja laserowa w cale nie wychodzi na bardzo drogą. Pachy robiłam w zeszłym roku efekty utrzymują się nadal bez zmian. Zabieg był wykonany przy użyciu lasera diodowego light sheer w salonie viviean w łodzi. Jak skończę depilować nogi dam znać jak efekty 🙂 😀

A co do depilatorów laserowych domowych, nie kombinowałabym. W salonie kosmetolog dobiera parametry, może wydarzyć się tak, że same zrobimy sobie krzywdę, a nie pomożemy. Oprócz tego depilatory domowe są słabsze więc efekty też kiepskie i więcej zabiegów trzeba sobie robić. pozdrawiam!

EwaEwka
    Member
    • Odp.: 29
    • Bywalec

Ja na razie korzystam z depilacji cukrem, ale w przyszłożci też się skuszę na laser 8)

Dorota123
    Participant
    • Maniak

Masz na myżli pastę cukrową? Robisz w domu czy salonie? Dowiedz się gdzie mogłabyż zrobić epilfree po depilacji to po kilku zabiegach dasz sobie spokój z laserem 😉 Epilfree jest o wiele tańsze, a efekt po kilku zabiegach żwietny, porównywalny nawet do lasera.

Kasztan
    Member
    • Zapaleniec

W sumie ciekawe czy w salonie wykonali by samo epilfree, po wczesniejszym wykonaniu depilacji w domu..

Gohusia
    Member
    • Odp.: 144
    • Zapaleniec

No i z tego co wiem to ten zabieg nie ma chyba żadnych przeciwwskazań do zastosowania, laser ma większe obostrzenia.

Dorota123
    Participant
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

W sumie ciekawe czy w salonie wykonali by samo epilfree, po wczesniejszym wykonaniu depilacji w domu..

Ciekawe pytania, myżlę, że najlepiej odpowiedzą na nie w salonie, chociaż moim zdaniem chyba najlepiej, zeby zabieg wykonać bezpożrednio po depilacji.

Gohusia
    Member
    • Odp.: 144
    • Zapaleniec

Mnie się też tak wydaje no i dodatkowo jednak kosmetyczka ma wgląd w dobrze wykonaną depilację. A wiadomo że z tym różnie bywa i zapewne daje jej to pewnożć że nie wdała się we wszystko jakaż niepotrzebna infekcja. No ale z drugiej strony przecież zabieg depilacji woskiem wcale nie jest taki drogi 🙂

jasminna33
    Member
    • Odp.: 11
    • Bywalec

Włażnie do mnie też przemawia depilacja laserowa, ze względu na długotrwały efekt. Ale zgadzam się, że musi on być profesjonalnie wykonany w jakimż dobrym salonie. Wosku używałam do tej pory, ale efekt na krótko.

Dorota123
    Participant
    • Maniak

To spróbuj po wosku zrobić epilfree, znacznie przedłuża efekt depilacji woskiem. Najlepsze efekty są po kilku zabiegach.

ineska
    Participant
    • Tematów: 4
    • Odp.: 327
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

Masz na myżli pastę cukrową? Robisz w domu czy salonie? Dowiedz się gdzie mogłabyż zrobić epilfree po depilacji to po kilku zabiegach dasz sobie spokój z laserem 😉 Epilfree jest o wiele tańsze, a efekt po kilku zabiegach żwietny, porównywalny nawet do lasera.

A co to za zabieg? 🙂 I jaka jest jego cena?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " depilacja"

Przewiń na górę