- AutorOdp.
- 6 października 2010 at 14:18
Czyli generalnie powinnysmy sie jdnak kierowac w strone takich gabinetów?
W sumie to tez normalne ze wybieramy taki gabinet,w którym jest najnowoczesniejszy sprzet plus dobry lekarz.22 października 2010 at 12:43Nowoczesny sprzęt ma znaczenie, podobnie jak jakożć gabinetu, moim zdaniem to odzwierciedla poniekąd jakożć usług i zaangazowanie lekarza…
6 września 2011 at 08:31Ja też korzystałam z Light Sheera w łódzkim salonie Viviean, ceny są różne od 100 zł za wąsik do 450 za uda, ale pamiętajcie o tym, ze zabiegi wyknuje się co 6-8 tygodni, aby włoski miały czas na odrożnięcie, więc tak naprawdę co miesiąc z pensji można troszkę uciułać, zresztą można trafić na naprawdę fajne promocje. Ja jestem po 4 zabiegach i jestem bardzo zadowolona!!
Pozdrawiam serdecznie!9 września 2011 at 12:01a ja musze wyznac ze z fotodepilacji ktora sie tu rok temu cieszylam guzik wyszlo 🙁
jeszcze zima wlost mi odrosly 🙁 chyba za malo zabiegow zrobilam 🙁10 września 2011 at 03:15@betty80.80 wrote:
a ja musze wyznac ze z fotodepilacji ktora sie tu rok temu cieszylam guzik wyszlo 🙁
jeszcze zima wlost mi odrosly 🙁 chyba za malo zabiegow zrobilam 🙁aaa tam foto-jakież duperele! 😈 najfajniejsze są nożyki 😉
moja Mała sobie tak goli… acz nie ma co – jest boska i tyle :-
ps. nawet jak ma tam jakiż mały meszek 😛
12 września 2011 at 07:44Betty – bo problem z fotodepilacją jest taki, że ona działa tymczasowo :/ niestety
12 września 2011 at 20:12Hard wrote:aaa tam foto-jakież duperele! 😈 najfajniejsze są nożyki 😉moja Mała sobie tak goli… acz nie ma co – jest boska i tyle :-
ps. nawet jak ma tam jakiż mały meszek 😛
nozyki?? w sensie maszynka do depilacji bikini?? NEVER!!! ogolilam sie raz czy dwa…. i to byla najgorsza decyzja… po pol dnia wyskoczyly ropne krostki i swedzialo potwornie… koszmar!!!! nigdy maszynk w intymnym miejscu! brrrrrrrrrrrrr
12 września 2011 at 20:15daniiiella wrote:Betty – bo problem z fotodepilacją jest taki, że ona działa tymczasowo :/ niestetyoj no wiedzialam ze tymczasowo, jak laser zreszta ale tymczasowosc nie moze oznaczac w tym wypadku 3 miesiecy… zmarnowana kasa 🙁 zlapalam sie na promocje ot co, bo oczywiscie mi nie powiedziano ze 4 zabiegi to za malo by efekt utrzymal sie choc rok
teraz robie wos lycon i jest bosko!!! bez bolu, starcza na 4 tyg i pachnie jak marzenie
13 września 2011 at 07:14No tu się nie zgodzę!, że laserowa tez jest tymczasowa. Laser light sheer działa w 100% i naprawdę usuwa włosy, gdyż uszkadza mieszki włosowe! faktycznie podobno w niektorych przypadkach zdarza się, ze kilka wloskow odroslo po jakimż dluższym czasie ale to jest 5 wloskow na krzyż i są to te wloski ktore byly w czasie wykonywania epilacji uspione i po prostu poxniej wystrzelily. ja mialam robiona laserowa depilacje w Viviean w łodzi i jestem natenczas zadowolona, ale tam wlasnie maja light sheer co do innych laserow się wypowiadac nie moge ale wiem, ze lase diodowy moze usunac ok 98% wloskow na stałe! – tylko dlatego sie odwazylam!
13 września 2011 at 07:40Potwierdzam zdanie daniiielli – Laserowa depilacja działa, też z autopsji moge powiedziec, bo rownież korzystalam z light sheer tyle że w poznaniu w Mona lisie, natomiast wiem, ze IPL jest podobno do luftu, zreszta jedyną inna dobra metoda dla mnie byl depilator ale nie za bardzo moglam go uzywac bo bolało :/
Co do gabinetu to polecam dziewczynom niezdecydowanym jeszcze na zabieg bo naprawde mozbna sie dowiedziec ciekawych rzeczy a panie tam pracujace sa bardzo sympatyczne i maja duza wiedze 😉
Pozdrawiam!15 września 2011 at 21:15Wy tutaj o depilacji laserowej (siostra robiła sobie pachy i podobno ból okropny więc mnie to przeraża) a ja stosuję zwykły krem do depilacji Eveline za 7zł i też mam problem z głowy. Dojżć dobrze chwyta włoski, nie trzeba długo trzymać, nie uczula mnie. Depilator też czasem wchodzi w grę, ale po nim wrastają mi włoski, przy kremie tego nie ma..kremy eveline z tych ktore testowałam wypadły najlepiej, mimo że wcale nie są najdroższe. Plus dla firmy za spory wybór kremów.
3 października 2011 at 07:56No kremy do depilacji sa fajne jeżli po pierwsze ktoż może ich używac a po drugie jesli działa. Musiałabym wydać dużo kasy na szukanie odpowiedniego kremu dla siebie, bo przecież jest ich na rynku od groma, a tak wydałam dużo kasy na depilację laserową i wiem, że się męczyć nie muszę 😛
4 października 2011 at 09:04Co za bzdura ten artykuł. Ktoż kto go pisał w ogóle nie zna działania IPL ani lasera diodowego – skoro jeden używa żwiatła rozproszonego a drugi skupionego to już tutaj widac różnice, to nie są urządzenia działające na takiej samej zasadzie a już na pewno nie dają takich samych rezultatów. Nie porównujmy kupy do twarożku za przeproszeniem – twarożkiem jest oczywiscie laser diodowy. 🙂
Wosk faktycznie można porównać do działania IPL rezultaty są podobne – wlosy ODRASTAJA.
Ależ mnie denerwuje to ciagłe wprowadzanie ludzi w błąd…24 października 2011 at 15:36Ja korzystam z epilacji IPL,zabiegi trzeba wykonać od 4-6 w odstępach czasowych,ale efekt jest niesamowity.
Już po pierwszym razie po 2 tyg.wypadły mi wszystkie włoski a potem odrastały znacznie słabsze i mniej.
Sam zabieg nie jest bolesny,ale też do przyjemnych nie należy:(ale warto,ja mam bardzo ciemne włoski pod pachami i w okolicy bikini i dla mnie ten zabieg jest jedyny.
wypróbowałam wosk,depilator i już do nich nie wrócę.
Jestem po 4 zabiegu na pachy i bikini i na pewno dotrwam do 6 .
Szukałam dobrego miejsca i sprzętu porządnego-lepiej zapłacić więcej,ale mieć pewnożć,że wszystko jest sprawdzone.
Zdecydowałam się na Dermamed we Wrocławiu i polecam szczerze.25 października 2011 at 12:23[usunięto_link] wrote:
Ja korzystam z epilacji IPL,zabiegi trzeba wykonać od 4-6 w odstępach czasowych,ale efekt jest niesamowity.
Już po pierwszym razie po 2 tyg.wypadły mi wszystkie włoski a potem odrastały znacznie słabsze i mniej.
Sam zabieg nie jest bolesny,ale też do przyjemnych nie należy:(ale warto,ja mam bardzo ciemne włoski pod pachami i w okolicy bikini i dla mnie ten zabieg jest jedyny.
wypróbowałam wosk,depilator i już do nich nie wrócę.
Jestem po 4 zabiegu na pachy i bikini i na pewno dotrwam do 6 .
Szukałam dobrego miejsca i sprzętu porządnego-lepiej zapłacić więcej,ale mieć pewnożć,że wszystko jest sprawdzone.
Zdecydowałam się na Dermamed we Wrocławiu i polecam szczerze.Tu już była mowa o IPL i wrażenia są okropne. Co z tego, że na chwile masz ich mniej jak później wszystko wróci do normy. A co najgorsze w wielu salonach za IPL płaci się tyle samo co za lightsheera, a efekty i działanie wcale nie są porównywalne…
Ja co prawda z IPL nie korzystałam ale słyszałam wiele kiepskich opinii dlatego od razu na lightsheera sie udałam. - AutorOdp.