• Autor
    Odp.
  • Assha
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 1318
    • Maniak

Doklanie.. Po takim depilatorze maszynką musze poprawiać…

O.o
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 17
    • Bywalec

Ja nie cierpie depilatora ale używam go bo ciagle mam nadzieje, ze moje włoski osłabną! Ale jak narazie to:
    1. nogi po depilacji nie sa gładkie
    2. włoski mi wrastają, mam czarne kropki, a te wrastające drapią tak, że czuje jakbym je normalnie maszynką goliła
    3. używam depilatora już ok 1,5 roku a włosy wogóle nie są słabsze, poważnie, nie wiem ale na mnei to nie działa. CIągle boli przy depilacji, a nawet mam wrazenie ze te włoski stały się czarniejsze i są coraz grubsze.
    Dodam jeszcze, że smaruje je jakimiż cudownymi balsamami, które osłabiają niby! mhm! tyle że na mnie one chyba nie działają 🙁

platynowa
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 16
    • Bywalec

@O.o wrote:

Ja nie cierpie depilatora ale używam go bo ciagle mam nadzieje, ze moje włoski osłabną! Ale jak narazie to:
    1. nogi po depilacji nie sa gładkie
    2. włoski mi wrastają, mam czarne kropki, a te wrastające drapią tak, że czuje jakbym je normalnie maszynką goliła
    3. używam depilatora już ok 1,5 roku a włosy wogóle nie są słabsze, poważnie, nie wiem ale na mnei to nie działa. CIągle boli przy depilacji, a nawet mam wrazenie ze te włoski stały się czarniejsze i są coraz grubsze.
    Dodam jeszcze, że smaruje je jakimiż cudownymi balsamami, które osłabiają niby! mhm! tyle że na mnie one chyba nie działają 🙁

Pod choinkę dostałam depilator Brauna, wcale nie jestem zadowolona, goliłam nogi ze dwa razy, później wróciłam do starego sposobu, maszynka. a są jakies kremy przed depilacją? Przed uzyciem depilatora nalezy polać nogi ciepłą czy zimną wodą?

O.o
    Member
    • Odp.: 17
    • Bywalec

Nie wiem czy są jakież kremy do używania przed depilacja.
    A nogi trzeba polać ciepłą wodą, wtedy te hmmm „otworki” (brakuje mi słowa) w których są włoski się rozszerzają 😀 a najlepiej to wogóle przed depilacją jeszze piling zrobić. Tak słyszałam i czytałam, ale ja nie widze wielkiej różnicy 😕 ja mam chyba po prostu bardzo mocne włoski na nogach 😕
    marzenie moje to depilacja laserowa, ale nie stać mnie niestety 🙁

Alicja74
    Member
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Do depilacji się już przyzwyczaiłam, ale pojawił mi się następny problem. Od ustawicznej depilacji, włoski stały się tak słabe, że niektore nie mogą się przebić. Zalegają pod skórą i tworzą nieładne, czerwone krosty. Byłam z tym u kosmetyczki. Kazała najpierw wydłubywać igłą do strzykawek, ale dla mnie to horror. Poprosiłam o coż mniej drastycznego. Poleciła krem keranorm. Kupię i zobaczę czy zadziala.

Der-med
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 131
    • Zapaleniec

faktycznie horror – już lepiej zrób peeling gruboziarnisty ( ale uwaga nie masuj ciała aż do krwi) Powinno pomóc – peeling wykonuj regularnie – najpierw zmiększ skórę biorąc ciepłą kąpiel z dodatkiem soli do kąpieli;) Codziennie stosuj natomiast balsam zapobiegający wrastaniu włosków, który dodatkowo zmiększy naskórek. jezeli pijawią sie kirostki – zapalenie mieszków włosowych – udaj się do dermatologa. Taki objaw to znak, że mamy do czynienia z zakażeniem bakteryjnym

Alveolus
    Member
    • Odp.: 64
    • Stały bywalec

Ja próbowałam 2 razy i niestety nie mam siły na więcej- za dużo babrania się, mój depilator nie chciał pracować dokładnie i stwierdziłam, że nie jest to warte takiego bólu… Za to zastanawiam się nad zainwestowaniem w nowy depilator- tamten jest dożć stary, zabrałam go mamie, która go nigdy nie używała 😛 tak więc myżlę o nowszym sprzęcie i nawet mam go na oku: na electro.pl znalazłam fajny depilator z Philipsa, [usunięto_link]– urzekła mnie jego cena 😀 tym bardziej, że z tego, co wiem, to jest bardzo dobry 😀
    Teraz muszę tylko trochę pooszczędzać i żegnajcie włosy! (przynajmniej na jakiż czas) 😀

Der-med
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 131
    • Zapaleniec

Moim zdaniem taniej i szybciej niż wymiana kolejnych depilatorów wyjdzie depilacja laserowa. Za 500 zł, można usunąć owłosienie z nóg raz, a skutecznie;)

Milena
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

depilacja laserowa to chyba nie jest jednorazowy zabieg?
    a co do depilatorów to polecam Philips. te, które mają dużo pęsetek. boli troszke bardziej, ale i o wiele szybciej i dokładniej.

err
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 87
    • Stały bywalec

hmmm,
    ja golę depilatorem już chyba trzeci rok i nie zamieniłabym go na nic innego, no może poza depilacją laserową.
    Nogi mam gładkie, czasem jeszcze boli zwłaszcza kiedy w łazience jest zimno, wrożnie mi jakiż włosek może raz na dwa miesiące no i niestety mam czerwone kropki ale po godzinie dwóch znikają.
    i nie wymieniałam jeszcze depilatora.

tiankam
    Member
    • Odp.: 53
    • Stały bywalec

Ja tam depiluje nogi i pachy i żyję 😉 no ale niestety pojawia się problem ewentualnych krostek…

Madzik 83
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Uwielbiam depilator!stosuje go od dobrych 8 lat. Bolalo tylko za pierwszym
    razem. Nogi zrobily sie potwornie zaczerwienione i przyznam ze balalm sie uzyc go po raz kolejny. Nastepnym razem bol byl znacznie mniej dokuczliwy, a teraz juz w zasadzie nic nie czuje poza delikatnym mrowieniem. Wloski faktycznie staja sie duzo slabsze i nie wyrastaja w takich ilosciach jak na poczatku. Porzadna depilacja zajmuje mi okolo 30 min a efekt utrzymuje sie kilka tygodni. Warto pamietac o stosowaniu balsamow nawilzajacych po depilacji i lekkim masazu. Zapobiega to wrastaniu wloskow pod skore.Poza tym skora przed depilacjapowinna byc czysta i sucha, bez zadnych kosmetow.

anyanka
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Zmagam się z problemem strasznych włosów i swego czasu rozważałam depilację laserową bikini, czytając dużo na ten temat.

Po pierwsze, depilacja laserowa wcale nie kosztuje 500zł. 500 zł kosztuje jeden zabieg a po jednym zabiegu owłosienie wcale nie znika. Według informacji podawanych przez studia kosmetyczne potrzeba co najmniej 4 zabiegów (a w rzeczywistożci większożć klientek potrzebuje 6-8 zabiegów). Poza tym cena 500zł to być może za bikini bo jeżli w grę wchodzą nogi to jest znacznie wyższa. Trzeba się liczyć z wydaniem naprawdę grubych pieniędzy.

Po drugie, laser wcale nie usuwa włosów na zawsze! To mit! Laser jest nazywany rozwiązaniem trwałym bo daje rezultaty na baaaaardzo długi czas, nieporównywalnie długi z innymi metodami, jednak nie na zawsze. Może są szczężliwe kobiety, na które tak wspaniale podziałał ale w większożci przypadków trzeba będzie wykonywać powtórki co jakiż czas ponieważ włosy w końcu odrosną, choć fakt faktem rzadsze, słabsze i nie wszystkie.

Według mnie najlepsze rozwiązanie to kupić sobie depilator, przemęczyć się kilka pierwszych razów z bólem, który stopniowo będzie coraz mniejszy, a od czasu do czasu pójżć sobie na wosk albo pastę cukrową do kosmetyczki gdy naprawdę zależy nam na gładkożci:) Osobiżcie zakupiłam depilator jakież 4 miesiące temu i jestem zadowolona. Co prawda z moim bujnym owłosieniem depilacja zajmuje mi wiecznożć jednak widzę zauważalną różnicę w grubożci włosów (są znacznie cieńsze, przez co i jażniejsze).

Również mam skłonnożć do rogowacenia skóry, wrastających włosków i krostek. Krostki i rogowacenie zmniejszyły się po tym jak po każdej kąpieli zaczęłam wcierać oliwkę dla dzieci (balsamy nie pomagały) a te wrastające skurczybyki to niestety trzeba czasami wygrzebać spod skóry:P

szaloona
    Participant
    • Tematów: 26
    • Odp.: 289
    • Pasjonat

rany ja wam powiem dziewczyny, że mam już dożć depilowania nóg ;/ strasznie nie lubię depilatorów, bo nie jest to zbyt przyjemne to raz, a dwa nogi wcale nie są gładkie no i jeszcze te wrastające włoski. Coż okropnego ;/
    a maszynką to golić się muszę prawie codziennie, bo z zawrotną prędkożcią mi włosy odrastają. Okropne to jest ;/
    I tak się zaczęłam zastanawiać, czy nie poddać się depilacji laserowej ?? Bo może to jest jakież wyjżcie? Była może któraż z was na depilacji laserowej ?? i może się ze mną podzielić swoimi dożwiadczeniami ??

HighHills
    Member
    • Odp.: 57
    • Stały bywalec

ano ja byłam na takiej depilacji, i to nie raz i nie dwa:) co Cie konkretnie interesuje? ogólnie mogę powiedzieć, na podstawie doswiadczen w studiu laser, że zabieg sie naprawdę opłaca. Efekty utrzymują się rzeczywiscie całe życie (no, w moim wypadku na razie kilka lat;)), także jeżli tylko Cie stać to bym sie nie wahała:)

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Depilacja nóg depilatorem :("

Przewiń na górę