• Autor
    Odp.
  • sultanka
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 280
    • Zapaleniec

@Zuziaczek wrote:

to przeciez logiczne ze trzeba odpowiednio o higiene dbac, mozna spokojnie wyparzyc, zwykle to grubszy plastik, i wytrzyma lekki wrzatek,

ja tez wole hurtowe zakupy, jakis real czy makro, znalezc dobra promocje i mozna za fajan cene kupic, zapas na miesiac

no własnie to nie jest taki gruby plastik który można wyparzać. Topi się.

sultanka
    Member
    • Zapaleniec

@Zuziaczek wrote:

@Burzamozgow wrote:

Różnica jest taka, że kubu waterrr to zwykła smakowa woda, jak napisala folke, a kubus play to po prostu zozrzedzony tradycyjny sok kubusia z marchewką i owocami.

ze kubus waterrr to woda smakowa dla dzieci to sie domyslalam,
    czyli folke blednie mowila ze play to napój, bo to calkiem co innego niz sok przecierowy z marchwi i owoców,jakie ma kubus, napój to mi sie kojarzy z czyms gorszym niz sok

sok czyli naturalnie wyciżnięty z owoców. a napoje robi się z koncentratów.

polin
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 415
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

tymbarki dla mnie są niebezpieczne kiedyż skaleczyłam się ta ostrą zakrętką wbiłam sobie w kciuk który jak wiadomo jest dożć dobrze ukrwiony i nieszczężcie gotowe a każdy kto widział tyle krwi ile się ze mnie wylewało mógłby mieć uraz szczegolnie dziecko. tu jest też kwestia bezpiecznej buteleczki jak osoba dorosła mogła się zranić to dziecko tym bardziej.

prawda, prawda, to sa naprawde niebezpieczne zamkniecia dla dzieci, latwo sie skaleczyc.

sultanka
    Member
    • Zapaleniec

wydaje mi się co najważniejsze, że jest jeszcze kwesta którą już poruszałyżmy, że tymbarki są w szklanej buteleczce i jednorazowe zamykanie.

polin
    Member
    • Pasjonat

w sumie to nawet mi przeszkadza czasem jednorazowosc takiego zmkniecia bo nie mam ochoty, az na tyle napoju na raz, a co dopiero dla dzieciakow.

sultanka
    Member
    • Zapaleniec

no z tym, że kartoniki to male soczki 200 ml i włażnie to było przewidziane na raz. Ale z drugiej strony to włażnie te niezdrowe słodzone soki.

sultanka
    Member
    • Zapaleniec

dla Ciebie może nie ma, ale dla dietetyków i technologów żywnożci jest znacząca 🙂 napój jest z koncentratu a sok jest z owoców lub warzyw.

polin
    Member
    • Pasjonat

napoj, sok, woda smakowa, nawet dla nas ma to znaczenie bo to calkowicie zmienia smak! i my jestesmy to w stanie zauwazyc.

folke
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 183
    • Zapaleniec

@Zuziaczek wrote:

@Burzamozgow wrote:

Różnica jest taka, że kubu waterrr to zwykła smakowa woda, jak napisala folke, a kubus play to po prostu zozrzedzony tradycyjny sok kubusia z marchewką i owocami.

czyli folke blednie mowila ze play to napój, bo to calkiem co innego niz sok przecierowy z marchwi i owoców,jakie ma kubus, napój to mi sie kojarzy z czyms gorszym niz sok

tak źle to ujęłam (nie do końca dobre informacje) chociaż powiem szczerze dla mnie kubyż play jest najgorszy jakoż ani to sok ani woda takie rozrzedzone coż… albo dać tradycyjnego albo wodę:P:P ale faktycznie przepraszam za złe dane

folke
    Member
    • Zapaleniec

@Burzamozgow wrote:

@Zuziaczek wrote:

[usunięto_link] wrote:

tymbarki dla mnie są niebezpieczne kiedyż skaleczyłam się ta ostrą zakrętką wbiłam sobie w kciuk który jak wiadomo jest dożć dobrze ukrwiony i nieszczężcie gotowe a każdy kto widział tyle krwi ile się ze mnie wylewało mógłby mieć uraz szczegolnie dziecko. tu jest też kwestia bezpiecznej buteleczki jak osoba dorosła mogła się zranić to dziecko tym bardziej.

no jasne że butelka ma znaczenie,
    nie dala bym dziecku nic w szklanej buteleczce, zeby to samo piło pod nieobecnosc moja, czyli w tym tymbarka tez,
    raczej dla dzieci bezpieczniejsze w uzytkowaniu są plastikowe buteleczki czy bidony

Ja mu sama otwieram i nigdy krzywda żadna mi się nie stała, butelka też się jeszcze ani razu nie skaleczył, po wypiciu po porostu wyrzuca ją do kosza i zapomina o tymbarku. A do szkoły jasne, tez nie posyłam szklanych butelek 🙂

😛 zaraz dojdziemy do wniosku że jestem ofiarą losu i nawet buteleczki nie umiem sama otworzyć żeby się nie skaleczyć a co dopiero dziecku, ale tutaj uważam że twórcy nie popisali się kreatywnożcią i jednak jestem za sokami w bidonach

sultanka
    Member
    • Zapaleniec

pewnie są o wiele bardziej funkcyjne i wygodne, ja i moje dzieci też wolimy bidony 🙂

folke
    Member
    • Zapaleniec

ja sama czasem korzystam z buteleczek z bidonem, mam taką pracę a nie inną i potrzebuje małych poręcznych butelek i takich żeby się zaraz nie oblać przy po szturchnięciu więc mi samej one przypadły do gustu

polin
    Member
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

@Zuziaczek wrote:

@Burzamozgow wrote:

tak źle to ujęłam (nie do końca dobre informacje) chociaż powiem szczerze dla mnie kubyż play jest najgorszy jakoż ani to sok ani woda takie rozrzedzone coż… albo dać tradycyjnego albo wodę:P:P ale faktycznie przepraszam za złe dane

czy ja wiem, kubus play nie jest zly, po prostu ma inny sklad, dzieci czasem nie lubia zwyklych sokow i wtedy wlasnie trzeba siegnac po napoj.

folke
    Member
    • Zapaleniec

no jasne że ciężko ugasić pragnienie dlatego włażnie fajnie że wymyżlili kubusia wodę smakową 😉 wielki plus

sultanka
    Member
    • Zapaleniec

@Burzamozgow wrote:

[usunięto_link] wrote:

dla Ciebie może nie ma, ale dla dietetyków i technologów żywnożci jest znacząca 🙂 napój jest z koncentratu a sok jest z owoców lub warzyw.

A koncentrat z czego jest? 😉

koncentrat jest to zagęszczony sztucznie sok z aromatami i syropem glukozowym.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Drugie żniadanie w szkole"

Przewiń na górę