- AutorOdp.
- 1 czerwca 2008 at 19:37
[usunięto_link] wrote:
Tak, takie p**** jak Wy sa dyskryminowane. Zdesperowani, narzekajcy i marudzacy na zycie i kobiety faceci, ktorzy zamiast postawic sie czemus/komus co nie pasuje skomla gdzies w koncie jak maly piesek pod stolem. Moze chusteczke panowie ? A moze pieluszki Wam trzeba zmienic ? A moze zaraz napiszecie ze jestescie dyskryminowani bo to matki Wam zmienialy pieluchy a przeciez jak byliscie mali to przy odrobinie szczescia byscie sobie poradzili ?. Radze zlapac sie za jaja i sprawdzic czy to rzeczywiscie one czy jakies sznureczki od spodni. Bo ani nie nadajecie sie na facetow, ani nie piszecie tu czegos co ma racje bytu. Pieprzycie 3 po 3. Sami z siebie takich robicie, takimi jestescie. Tyle ode mnie. Idzcie na ryby.
Twister szacunek! :ok:
dokładnie to jest sedno tego całego tematu…10 czerwca 2008 at 05:56Z perspektywy wielu lat , na polu wyrównywania szans ojców do opieki nad dziećmi i na podstawie znanych problemów widać, że mamy do czynienia w Polsce z pogłębiającym się kryzysem ojcostwa, który wraz z rosnącą lawinowo liczbą rozwodów nabiera charakteru poważnego problemu społecznego. Podczas gdy ogół społeczeństwa coraz lepiej dostrzega koniecznożć zmian systemowych wyrównujących szanse , ojcowie są dyskryminowani a kobietom przydzielono dużo większe prawa niż mężczyźnie ( Myżlę że dla niektórych forumowiczów tutaj jest to nieczytelne .)
Kolejne ekipy rządowe w Polsce mając skrajnie różne podejżcie do polityki prorodzinnej zgodnie przymykały jednak oczy na kulawe prawo i patologie systemu sądownictwa rodzinnego.
Sytuacja w Polsce wymaga konkretnych działań na rzecz wzmocnienia roli ojców ,roli mężczyzn .i
dostosowanie naszego systemu prawa do standardów obowiązujących w cywilizowanym żwiecie i rzeczywistego wyrównania praw obojga rodziców do opieki nad dzieckiem .Aby to było możliwe należałoby otworzyć w naszym sytemie prawnym drogę do orzekania opieki naprzemiennej nad dzieckiem, rozumianej jako dzielenie się w porównywalnym stopniu obowiązkami wychowawczymi .11 czerwca 2008 at 11:39Boa jeżeli już się udzielasz na forum to pisz własnymi słowami, a nie „kopiuj, wklej z artykułu”
poza tym jeżeli coż nie podoba wam się w obecnym systemie to walczcie o to, a nie że wchodzicie na forum i użalacie się nad sobą jak takie pi**11 czerwca 2008 at 11:55Zgadza sie jak p**** takie.
16 czerwca 2008 at 13:15Dyskryminacja mężczyzn w Polsce z zakresie wieku emerytalnego i praw ojcowskich nie ulega wątpliwożci. To jednak się stopniowo zmienia – w większożci krajów UE zrównano już wiek emerytalny kobiet i mężczyzn. U nas parlament ma czas do końca roku, by wykonać wyrok Trybunału Konst. w tej sprawie. Stopniowo też ojcowie uzyskają równe z kobietami prawa w zakresie opieki nad dziećmi.
16 czerwca 2008 at 14:23Szarak nie musisz nam streszczać wiadomożci ze żwiata…
16 czerwca 2008 at 19:58taka prasówka z konkretnego tematu… może by w każdym dziale coż takiego sklecić?
w kąciku dla mężczyzn: problemy facetów…
w dziale kobieta i seks: najnowsze modele wibratorów…
a w savoir vivre: …ostatnie przemówienia ex-prezydenta…
żartowałam… 8)
21 czerwca 2008 at 08:08Dyskryminacja mężczyzn w zakresie ojcowstwa to jednak krzywda nie tylko dla nich – również dla dzieci i społeczeństwa. Dziennik Polski z 20 czerwca 2008 r podaje:
*90% uciejających z domu dzieci pochodzi z rodziny bez ojca
*80% mężczyzn popełniających gwałty wychowywało się bez ojca
*71% młodzieży uciekających ze szkoły wychowywało się bez ojca
*85% trafiających do więzienia wychowywało się bez ojca
*63% popełniających samobójstwa wychowywało się bez ojcaA dlaczego wychowywały się bez ojca? W 90 % z powodu kobiety: doszła do wniosku, że ojciec dziecku jest niepotrzebny, wystarczą jego alimenty. Zachłannożc na pieniądze i cynizm w ograniczaniu ojcu kontaktów z dzieckiem tak ją ogłupiły, że wyrządza krzywdę dziecku, społeczeństwu (i sobie, choć o tym nie wie). Był kiedyż taki dobry serial „Ballada o Januszku”. Niestety wiele matek wychowuje nam takich Januszków….
21 czerwca 2008 at 08:30[usunięto_link] wrote:
Dyskryminacja mężczyzn w zakresie ojcowstwa to jednak krzywda nie tylko dla nich – również dla dzieci i społeczeństwa. ….
W Dzień Ojca kolejna inicjatywa dyskryminowanych ojców ! -manifestacja pod sądem
Ojcowie muszą walczyć z sądem o własne dzieci!
W dniu 23.06.2008, w Dzień Ojca będzie prowadzona manifestacja
dyskryminowanych ojców. Będzie miała miejsce pod Gdańskim Sądem Okręgowym przy ul.
Nowe Ogrody nr.30 od godz.11.00.
Manifestacja ma na celu zwrócenie uwagi obywateli na cichy i rosnący problem społeczny
wynikający z wieloletniego łamania praw konstytucyjnych w Sądach Rodzinnych, a także
łamania przez Sądy międzynarodowej konwencji o prawach dziecka gwarantującej im
zabezpieczenie bliskożci kochających rodziców oraz pierwszoplanową troskę o dobro
nieletnich.
W Polsce odkąd istnieją Sądy Rodzinne (blisko 30lat) z problemem rozpadu małżeństwa wiąże
się niestety bardzo bolesna i niepokojąca kwestia, mianowicie oddzielenie dzieci od ojców.
Obecnie jedynie ok. 4% rozwiedzionych ojców uzyskuje bezpożrednią pieczę nad swoim
potomstwem po rozwodzie i dotyczy to zwykle jedynie takich sytuacji, gdy matka porzuci
dzieci lub ze względu na jawną chorobę nie jest w stanie zajmować się nimi. W pozostałych
przypadkach kontakt ograniczony jest do kilku godzin tygodniowo, lub bezkarnie ograniczany
do zera przez matkę.31 lipca 2008 at 22:22miałem taki problem rozwód podobno biłem żonę ?? tak zeznali moi byli teżciowie i siostra byłej żony no i się zaczeło adwokat mówi będzie ciężko
bo ja mężczyzna silniejszy jestem to uznali że na przegranej pozycji jestem żciągłem wielu żwiadków że tak nie było i co dało się wszystko wygrać ale fakt łatwo nie było . Doszło do tego że moją byłą żone skazali
dostała wyrok a ja odszkodowanie za pobicie ale sąd a była to kobieta nie bardzo chciał to przyjąć do wiadomożci jakby nie obdukcja i zeznania policjantów to ja bym się musiał gęsto tłumaczyć nie kobieta czytaj moja była żona31 sierpnia 2008 at 23:07kobiety są tak glupie ze nawet mezczyzna im wymyslil podpaski i tampony:), to takie istoty bez wyobraznji – nikt bardziej pokracznie niepotrafi zaparkowac od nich samochodu albo wyjechac nim z bramy:) a pozatym to takie pasozyty chodzace po chodnikach ktore zbudowali mezczyznji oraz mieszkajace w ich domach i jeszcze beszczelnie posadzaja o dyskryminacje, ze tylko mezczyznji moga wykonywac meskie zawody a jak juz sie im da to wymiekaja od jednego worka cementu hahaha, sa zalosne, maja zawezone myslenie przez co mezczyznji sie musza denerwowac ze z takimi glupimi istotami przyszlo im zyc a jak zobacza ze sie mezczyzna denerwuje to mysla ze od sexu i sie ciesza prowokująco :)))
1 września 2008 at 05:59żyj w żwiecie prostaków, analfabetów i chłopów noszących cement… albo wróć do jaskini. Wychodzi na to samo 😉
2 września 2008 at 19:29samyczyk.
kobiety sa glupie (…)
To na jaki ch*j sie z nimi zadajesz ? Po co tu wchodzisz i wypisujesz takie brednie, myslisz ze jak zaczniesz sie uzalac i je obrazac to nagle stana sie Twoimi ksiezniczkami ? Milej zabawy z reka.
Zamknijcie juz ten topik bo to najwieksza zenada na tym forum. Gdyby jeszcze pisali i argumentowali wlasnymi slowami a nie cytujac z artykulow to pol biedy.
2 września 2008 at 19:44To na jaki ch*j sie z nimi zadajesz ?
jak to po jaki ch.. się z nimi zadaje a jak myżlisz…. pier.. o Szopenie..
obalcie jego argumenty, a nie go atakujecie, piszecie co on niby – myżli i krytykujecie to jak składa swoje zdania.. to jest dopiero żałosne! najsmutniejsze jest to, że kobiety tutaj korzystając ze swojej niby-intuicji nagle wiedzą o nim wszystko po lekturze jego wypowiedzi, same w ten sposób potwierdzając to co ten chłopak napisał.Milej zabawy z reka.
taaa, w d**** byłeż, g***** widziałeż… odnież się do jego argumentów, na tym polega dyskusja.
2 września 2008 at 20:47mhmm.
Dla Twojej wiadomosc. Nie odpowiadam na posty dopoki ich nie przeczytam. Nie dosc ze nie potrafi pisac po polsku, bez bledow to jeszcze wyzywa od pasozytow a za krotkimi spodniczkami pewnie obraca sie z jezykiem na brodzie.
Dwa. Wyrazaj sie z szacunkiem. Troche kultury w dyskusji.
- AutorOdp.