• Autor
    Odp.
  • mhmm
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 682
    • Zasłużony

co za głupoty, masz pojęcie jak jest traktowany mężczyzna, który przyzna się do tego, że chodzi na solarium, robi sobie peelingi i inne takie… to wcale nie jest na topie, nie oszukujmy się.

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

no dbanie o siebie mężczyzn jest na topie, to nie wstyd się przyznać, że robiło się peeling itp

mhmm
    Member
    • Zasłużony

pierwsze słyszę.

samyczyk
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 37
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Facet metroseksualny jest teraz coraz bardziej na topie.Mój mąż pracuje fizycznie,co nie znaczy,że nie dba o siebie.Robi pillingi twarzy,dba o cere,ma zadbane paznokcie i w żadnym stopniu nie postrzegam go jako geja,wręcz przeciwnie,to sama przyjemnożć iżć z takim facetem np. do łóżka.
    A co do faceta w kąpielówkach-bardzo miło się na nich patrzy 😉

hej zuza22, moge dac ci popatrzec na moje slipki przed kamerka, jesli jestes zainteresowana bo domyslam sie ze lubisz popatrzec to daj znac, mam kamerke i moge ci latwo pokazac na czacie lub komunikatorze, np tlen, skype, tylko niemow ze niemasz zadnego komunikatora, pewnie wolisz w realu? na swojego jedynego patrzec?

zuza22
    Member
    • Odp.: 143
    • Zapaleniec

Ależ oczywiżcie,że dbanie o siebie jest na topie,a kto każe chwalić Ci się,że robisz sobie peeling?Po prostu zrób,będziesz fajnie wyglądał,a to się liczy.
    Dam Ci pewien przykład:w ogóle nie depiluje sobie nóg,bo jakoż tak mnie matka natura obdarzyła,że mam gładkie jak pupa niemowlęcia i myżlisz,że ktoż mi w to wierzy? Nikt,więc mówię ogólnie,że depiluję,a Ty zrób na odwrót-trzażnij sobie pilling,a wszystkim mów,że po prostu masz gładziutką twarz.
    A co do oglądania slipek to nie bardzo,ale całą resztę,czemu nie?

mhmm
    Member
    • Zasłużony

ale bajki wciskacie – prawda jest taka, że mężczyzna dbający o wygląd jest nazywany panienką, mężczyznę który pracuje nad miężniami nazywa się pustakiem, bo taki jest stereotyp, mężczyznę, który jest wrażliwy nazywa się ciotą itd..

zuza22
    Member
    • Zapaleniec

Ja tak nie myżlę
    Znów powiało pesymizmem

Zielonooka
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

ale bajki wciskacie – prawda jest taka, że mężczyzna dbający o wygląd jest nazywany panienką, mężczyznę który pracuje nad miężniami nazywa się pustakiem, bo taki jest stereotyp, mężczyznę, który jest wrażliwy nazywa się ciotą itd..

a kobiete, ktora dba o siebie pusta Barbie, taka, ktora ma tipsy a rozumu nie i ktora pokaze dekolt i ma latwiej, niekotre kobiety nazywaja faceci babochlopami, bo znowu mniej o siebie dbaja, maja mniejsza wrazliwosc niz inne kobiety, czy tez zajmuja sie inymi zawodami niz te ktore powszechnie wiaze sie z kobietami- obu plci tego typu stereotypy, wiec nie ma co sie rozczulac, bo sami sobie to tworzymy i dotyka to obie plcie, zadna nie ma lepiej.

mhmm
    Member
    • Zasłużony

tylko że zazwyczaj mówi się o tym jak to dotyka kobiety i walczy się o równouprawnienie, o obronie mężczyzn mało się słyszy.

poza tym wystarczy spojrzeć na sposób ubierania kobiet, na fakt istnienia feminizmu, którego wzorce są modne i przejmuje je coraz więcej kobiet, żeby zauważyć, że kobiety dostają od społeczeństwa w prezencie większą elastycznożć, która u mężczyzn nie jest już tak mile widziana. więcej tego co męskie mogą robić kobiety bez narażenia się na żmiesznożć, niż mężczyźni tego co kobiece.

prosty przykład: kobieta pewna siebie i mniej pewna – obydwie są uznawane za kobiece, bo kobiecie wolno być słabą. mężczyzna niepewny siebie jest „c**ą”.

Zielonooka
    Member
    • Guru

i mozemy sie tak licytowac, bo mezczyzna sypiajacy z wieloma to playboy, a kobieta to szmata. Tylko po co?

mhmm
    Member
    • Zasłużony

tłumaczyłem już dlaczego to nie jest to samo.

Zielonooka
    Member
    • Guru

ale to taki sam przyklad jak ty przytaczasz na ogol, ten sam kaliber, wiec co tu roztrzasac

mhmm
    Member
    • Zasłużony

a po co kobiety w tym wątku i innych na tym forum piszą tak często o dyskryminacji, i ze „mezczyzna sypiajacy z wieloma to playboy, a kobieta to szmata”? no? cóż, w sumie – po co o tym rozmawiać.

i tak przy okazji – to nie jest ten sam kaliber. role społeczne mężczyzny i kobiety się różnią. tak nas od zawsze uczono. mnie KOBIETY uczyły, że kobiety trzeba szanować, że kobiety są delikatne, nie myżlą o seksie bo to rola mężczyzn, że kobiety szukają tego jedynego mężczyzny, to kobiety zawsze gdy mówi się im o seksie mawiają – oj, wy, mężczyźni, myżlicie tylko o jednym [czyli – kobiety nie myżlą o seksie, tak by z tego wynikało], to kobiety obrażają się na mężczyzn gdy wprost proponuje się im seks.

więc jak ktoż mi mówi, że kobiety są pokrzywdzone, gdy są nazywane szmatami kiedy prowadzą bogate życie seksualne – to na moich ustach pojawia się ironiczny użmiech. kto nas, mężczyzn, nauczył traktowania Was jak damy? no? kto??

później niejeden mężczyzna który ma wyprany mózg i wierzy w to, że wszystkie kobiety są delikatnymi damami, gdy skonfrontuje te brednie z życiem – wpada w depresję, wątpi w to czy kiedykolwiek spełni swoje marzenia, wątpi w swoją atrakcyjnożć itd.

zuza22
    Member
    • Zapaleniec

Ogromne brawa dla spostrzegawczożci moda ❗

michalek123
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 72
    • Stały bywalec

Sorki, że trochę nie na temat, ale muszę to napisać. Samyczyk, napisałeż najdłuższe zdanie jakie w życiu czytałem (może to nawet rekord Guinessa 😀 ). Słyszałeż kiedyż o czymż takim jak zasady pisowni?
    Przyłączam się do braw od zuzy22, to forum nie ma moderatorów (chyba), pewnie zapadli w sen zimowy :D.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Dyskryminacja mężczyzn"

Przewiń na górę