• Autor
    Odp.
  • iga
    Member
    • Tematów: 19
    • Odp.: 835
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

kobieta jest uczona, że wystarczy ładny wygląd,

Moi rodzice całe życie powtarzali „nie szata zdobi człowieka lecz rozum” i nacisk kładli na to by ich dzieci się kształciły..
    Zapewne – nawet na forum, jest wiele użytkowniczek, które mogą powiedzieć to samo. Trochę się to kłóci z Twoimi wywodami..

Za bardzo uogólniasz..

mhmm
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 682
    • Zasłużony

jeżli potrafisz porozmawiać na jakiż temat bez uogólniania, to zrób to.

Johani
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 200
    • Zapaleniec

widzę, że temat dyskryminacji ciągnie sie od bardzo długiego czasu i że naprawdę lezy to na sercu płci „silniejszej”.
    Czytałam wnikliwie argumenty tutaj przedstawione przez obie strony „konfliktu” i… szczerze powiedziawszy – nie widzę końca tej wymiany ognia.
    Prawda jest taka, że wszyscy poniekąd mają rację.
    Są dziedziny życia, gdzie to faceci są poszkodowani, ale też w kilku kwestiach to kobiety mają gorzej.
    Żeby naprawdę przekonać się kto ma tak naprawdę przerąbane, powinno się zrobić badania na temat typowej polskiej rodziny i rzeczowo przedstawic sytuację mężczyzny i kobiety – ile kto pracuje, to gotuje sprząta, pierze dba o dzieci dom psa, kota itp…
    Jeżeli wynik bedzie taki że to wszystko rozkłada sie po połowie – faktycznie panowie jesteżcie dyskryminowani.

ps.
    Nie wierzę, że tak wyczerpująco wypisujecie tutaj panowie przywileje kobiet, nie wspominając o tym jakie Wy sami posiadacie udogodnienia.

mhmm
    Member
    • Zasłużony

widzisz, trafiłaż w sedno.

kobiety jako argument na to, że mają trudniej niż mężczyźni, podają takie przykłady: urodziłam mu dzieci, piorę im majtki, gotuję im itd.

tylko że raz: to samo mógłby powiedzieć mężczyzna – „naprawiam to co się zepsuje, muszę dbać o samochód, wykonywać fizyczne prace, zarabiać na rodzinę”, jeżli już jedziemy stereotypami
    dwa: ta kwestia nie ogranicza się do RODZINY.

kolejna sprawa: nie bardzo rozumiem po co okreżlać kto ma gorzej a kto lepiej, bo nie chodzi o wojnę płci, a o fakty. nawet jeżli wyszłoby na remis, to zwróciłbym uwagę na to, że o prawa mężczyzn po prostu się nie walczy.

kolejny przykład:
    kobieta która zobaczyła małego penisa i wyżmiała faceta, a inne kobiety jej wtórują nie widząc w tym nic złego – sytuacja z pewnego forum – NIKT nie zareagował.

kolejny, bardziej pytanie:
    co zrobić z kobietą, która jest wobec mężczyzny agresywna fizycznie? NIC nie można zrobić, użycie siły w tej sytuacji to sytuacja społecznie nieakceptowana.

a teraz pewien mit, który chciałbym rozwiać

„mężczyźni dymają panny na lewo i na prawo i nikt im za to nic nie zrobi” – nieprawda. prawdą jest, że faceci chwalą się między sobą podbojami, ale to samo robią kobiety. gdy kobieta sypiała z wieloma, to jest d****ą, albo kobietą wyzwoloną i żwiadomą swojej seksualnożci, gdy mężczyzna sypiał z wieloma to też czeka go ostracyzm ze strony kobiet – jest „żwinią”, „draniem” „męską d****ą” itd, albo z drugiej strony „maczo”.

gdzie tutaj kobiety mają gorzej od mężczyzn? mit i urojenie.

kolejny mit: kobiety zajmują się zawsze domem, zawsze piorą, zawsze gotują i jest im z tego powodu strasznie ciężko. otóż raz, że niektóre kobiety wręcz UWIELBIAJĄ gotować i lubią patrzeć jak ich mężczyzna je ze smakiem to co przygotowały, dwa – mężczyźni w wielu rodzinach również zajmują się domem, gotują, sprzątają – bo żwiat się od XIX wieku jednak trochę rozwinął i teraz nie jest tak że kobieta ma zostawać w domu i zajmować się dziećmi, a mężczyzna siłą swoich rąk zarabia na życie.. teraz społeczeństwo jest inaczej zbudowane!

szarak
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 130
    • Zapaleniec

Panowie: w jednym tylko kobiety są lepsze od nas; potrafią urodzić dzieci, a my za żadne skarby tego nie dokonamy. Szanujmy więc kobiety, ale pamiętajmy, że:
    *to my głównie tworzymy cywilizację i postęp, kobiety zaż są głównie konsumentami naszych zdolnożci i naszej pracy
    *ostatnio rodzą coraz mniej (żrednia dzietnożć w Polsce to 1,3 na kobietę) i to pomimo tego, że mają już niemal komfortowe warunki do tego; praktycznie cesarskie cięcie na żądanie, mąż obecny przy porodzie, pielęgniarka, przedłużony urlop macierzyński, zwolnienie lekarskie na każde żądanie, skrócony czas pracy na karmienie, becikowe, żwiadczenia socjalne i cała setka innych przywilejów. Dawniej, jak na Indiankę przyszedł czas porodu, to szła w krzaki i przychodziła z dzieckiem do obozu – a dzieci nie brakowało…
    *jesteżmy wyżmiewani za swoją męskożć, musimy pracować 5 lat dłużej na emeryturę, nie mamy szans w sądach rodzinnych, mamy gorszą opiekę lekarską, znacznie gorzej jesteżmy traktowani w urzędach, w więzieniu, przez policję, w żrodkach musowego przykazu….itd. itp…

Ale nie dajmy się; już sama żwiadomożć tego, że jesteżmy dyskryminowani pomoże nam przetrwać ten żwiat zdominowany przez kobiety korzystające z przywilejów o jakich facetom nawet się nie żni. I mimo to są zgorzkniałe….

Boa
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 43
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

ten żwiat zdominowany przez kobiety korzystające z przywilejów o jakich facetom nawet się nie żni. I mimo to są zgorzkniałe….

[usunięto_link]

zuza22
    Member
    • Odp.: 143
    • Zapaleniec

Kobieta może być nie wiem jak ładna to na nic jej się to przyda,gdy ma pustostan w głowie

samyk
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 115
    • Zapaleniec

po co napisalas tekst pod ktorym jest 5cm wolnego miejsca? naprawde niemoglas napisac cos inteligentnego, aby niewygladalo na to ze mezczyzna jest inteligetniejszy, albo ze posiada umysl dzieki ktoremu potrafi zlozyc jakies zdania i czy tylko mezczyzna potrafi powiedziec co pomysli glowa?? naprawde nie dotyczy to kobiet??, jezeli my pracujemy, charujemy, mamy byc twardzi i jednoczesnie wrazliwi, to wy nie mozecie używac umyslu po za praniem gotowaniem i sprzataniem?? tylko pisac o jakis uogulnieniach „Za bardzo uogólniasz..” albo „zrób sobie operacje i poczuj sie kobietą zobaczymy na co wtedy będziesz narzekał… ” MIMO TEKSTU ZE STRONY [usunięto_link] : „Norah Vincent przykleiła sobie sztuczną brodę i ukryła biust w spłaszczającym kobiece krągłożci staniku. Zapisała się do męskiej drużyny kręglarskiej, a nawet na kilka miesięcy wstąpiła do zakonu. Wszędzie traktowano ją jak mężczyznę, a ona zrozumiała, że nie jest to łatwa rola. Dlaczego? Bo – jak mówi pisarka – „męskożć podlega nieustannej ocenie: przez innych mężczyzn, kobiety, a nawet dzieci. Wszyscy wypatrują u panów słabożci lub niedoskonałożci, a z drugiej strony oczekują, że będą silni i zaradni”. Więc, podczas gdy kobiety mogą okazywać emocje, od mężczyzn oczekuje się nieprzeniknionej twarzy i niezmiennej twardożci. „Po tym dożwiadczeniu wiem, że bycie kobietą to przywilej” – ożwiadczyła Norah Vincent, podsumowując eksperyment. „

cZY UMIECIE MYSLEC TYLKO TYM CO MACIE MIEDZY NOGAMI ALBO NIEWIEM PIERSIAMI? A NIE UMYSLAMI A BY CHOC JEDNĄ SENSOWNA WYPOWIEDZ NAPISAC I MOWIC NAM ZE MYSLIMY TYLKO JEDNYM CZYLI PENISEM, A ISTNY DOWOD ZE MYSLIMY UMYSLEM JEST NA TYCH STRONACH, SKONSTRUOWALISMY WSZYSTKO CO WAS OTACZA, NAWET GLUPIA ZAROWKE, A WY NAM MOWICIE ZE MYSLIMY TYLKO JEDNYM? WIEC ILOMA RZECZYAMI WY MYSLICIE? mowicie na nas ze myslimy o seksie a wy do nas myslicie o milosci i seksie? I JAK BARDZO JESTESCIE TWORCZE,INTELIGENTNE R O MA N TY CZ N E., NIECH KTORAS OKAŻE TO TAKIE PROSTE WKONCU MY JESTESMY PROSCI I W PROOWNANIU Z WAMI NADAJEMY SIE DO NICZEGO, JAK MOZNA BYC TAK BESZCZELBNYM PARSZYWYM, JAK MOZNA BYC KOBIETA, PANOSZYCIE SIE I MOZECIE NAS NEGOWAC DO KONBCA SWIATA TAK, MIMO ZE WYLOZYMY WMAM DOWODY, BO MAMY PENISA TAK? MAMY GO NA WIERZCHU PRZEZ CO WIDAC REAKCJE SEKSUALNE I PRZEZ TO JESTESMY GORSI OD WAS I MYSLIMY TYLKO O JEDNYM A WY O MILOSCI ? Po przeczytaniu tego forum kazdy kto sie smial z pojecia dyskryminacja mezczyzn widzi jasno, ze jest to najprawdziwsze co tylko moze byc, co gorsza zauwaza absurd widzac jasne dowody na dyskryminacje mezczyzna a jednoczesnie widzac powszechne zaklamanie o dyskryminacji kobiet napewno dyskryminacja mezczyzn jest w wiekszym stopniu niz kobiet, wlasciwie to co ja pisze, NIECH MI KTOS PODA PRZYKLAD DYSKRYMINACJI KOBIETY, NO NIECH MI KTORAS KOBIETA PODA ZPRZY KLAD ZE BYLA ZDYSKRYMINOWANA Czekam na to

NIECH MI KTORAS NAPISZE ZEBYM NAUCZYL SIE ORTOTOGRAFI O NIE, NIE TAK, NIECH MI KTORAS NAPISZE ZEBYM NAUCZYL SIE ZASAD PISOWNI ORTOGRAFII . WASZE ODPOWIEDZI SA TAK IDENTYCZNE ZE WIEM ZE NIEJESTESCIE W STANIE NIC WYMYSLEC INNEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zuza22
    Member
    • Zapaleniec

Samyk,tak nawijasz o tym PENISIE,a może Ty go cholera nie masz ???
    Zapytaj admina lub moda,dlaczego tak jest,że zostaje tyle wolnego miejsca !
    Nawijasz o tej dyskryminacji bez opamiętania,w każdym Twoim pożcie jest to samo-niechęć do kobiet.To że masz kompleksy,widać gołym okiem,jeżli coż Cię przerasta,to zrób coż z tym,tylko mi nie pieprz,że tylko facet zapierdziela,jest twardy etc.Ja też zasuwam nieraz 15 godzin w zakładzie,przychodze do domu i też zasuwam,nikt za mnie tego nie zrobi-ale nie chodze i nie skomle,że żwiat jest zły,bo musze zapieprzać,by do czegoż w życiu dojżć.Ja wiem,że są kobiety,które chcą by otwierano im drzwi,które w CO nie napalą,które przy aucie nic nie zrobią….A ja robię,owszem i dobrze mi z tym ! Może Ty myżlisz tym co masz między nogami,bo ja nie-gdyby tak było,pewnie miałabym 8 dzieci,a mam jedno.
    Nie umniejszam zasług mężczyzn,wręcz przeciwnie,ale nie znaczy to,że nie ma wżród Was łotrów,którzy sobie z kobiet nic nie robią !!!
    Owszem,byłam dyskryminowana !!! Chciałam zrobić prawo jazdy na samochody ciężarowe i w dwóch miejscach odmówiono mi !!!!!!!!!!!
    Powód

„jejku,jest Pani kobietą,ma Pani dziecko,niech Pani da sobie spokój” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

P.S.Mam gdzież Twoje błędy

mhmm
    Member
    • Zasłużony

Kobieta może być nie wiem jak ładna to na nic jej się to przyda,gdy ma pustostan w głowie

a mężczyzna może być przystojny i mieć coż w głowie, ale jak nie ma okreżlonych cech takich jak np. żmiałożć, otwartożć itd. potrzebnych do znalezienia sobie partnerki, to może sobie pomarzyć, że jakaż kobieta go zauważy.

kobieta może nie mieć ani żmiałożci, ani otwartożci, może być małomówna, generalnie wolno jej dużo, nawet być oschła w łóżku, odrzucać mężczyzn, odnosić się chamsko, mieć nieciekawe życie.. generalnie wolno jej dużo…

a i tak zawsze jakiż mężczyzna zwróci na nią uwagę, bo może jest ładna i 'ma coż w głowie’.

nawet przeciętną, pod kątem tych cech które wymieniłem, kobietę, otaczają mężczyźni, podrywają, rozmawiają itd. nie musicie nic robić.

mało się mówi o tym, że wielu chłopców i mężczyzn ma problemy ze znalezieniem sobie KOGOKOLWIEK, z zagadaniem do osoby, która się podoba, z tym że sa uważani za nieciekawych, że muszą się zmieniać po to zeby być atrakcyjnymi, znosić wiele odrzuceń przez kobiety, które się podobają [zabawne, że później oczekuje się od facetów wrażliwożci, która wczeżniej została stępiona przez same kobiety]… i można by tak wyliczać.

generalnie nie mówi się o tym, bo każdy facet chce poudawać super-maczo-samca, kilku tutaj takich jest. a o swoim problemie, nawet jak któryż go ma, żaden nie powie, bo przecież to forum dla kobiet, a przed kobietami trzeba udawać wielce męskiego. tylko zastanawiam sie dlaczego powstają w różnych miastach kursy uwodzenia dla facetów, liczne fora internetowe o tej tematyce i mają wielu chętnych. ciekawe skąd takie zjawisko, skoro wszyscy faceci są takimi super-maczo. nie jest to więc margines, ułomnożć mniejszożci, pojedyncze przypadki, tylko dosyć duże zjawisko.

zuza22
    Member
    • Zapaleniec

Jeżeli spotkałabym faceta nieżmiałego,a bardzo podobałby mi się to po prostu ja zagadałabym do niego
    Żaden problem
    Nigdzie nie jest napisane,że to facet ma poderwać kobitkę

mhmm
    Member
    • Zasłużony

napisane nigdzie nie jest, ale nie oszukujmy się, że to raczej mężczyźni mają podrywać i być aktywni. trafią się przypadki, gdy kobieta poderwie mężczyznę. ale to są wyjątki od reguły.

samyk
    Member
    • Zapaleniec

Przeszkadza ci ze napisalem o penisie? o czyms tak waznym , ze przez to sie panoszycie? bo wystarczy ze sie podniecimy i bedzie po nas widac?? a wy wtedy sprytnie zarzucicie ze myslimy tylko o jednym? bo przeciesz chlopak z uwierajacym penisem nie powie w tej sytucji ze jest inaczej???? MOZE NIEWIESZ ZE Z POWODU ROZNIC W BUDOWIE CIALA MEZCZYZNY I FACETKI NA KORZYSC TEJ DRUGIEJ KOBIETY MAJA DOBRZE A MEZCZYZNJI ZYJA W UPOKORZENIU???????????????????????????????? NIEWIESZ O TYM NAPRAWDE? ZE NASZE MIESNIE ZOBOWIAZUJA DO TEGO ZE MAMY BYC TWARDZI A WY MOZECIE SOBIE zyc na luzie? i sie skarzyc wiecznie ze wasze cialo wymaga pieszczot bo jest wrazliwe i wogule zly stan ma zdrowia stad miliony kosmetykow sa dla was a nasze cialo super zdrowo wyglada

Pisac to se mozesz glupoty tak samo jak napisalas:

„Facet metroseksualny jest teraz coraz bardziej na topie.Mój mąż pracuje fizycznie,co nie znaczy,że nie dba o siebie.Robi pillingi twarzy,dba o cere,ma zadbane paznokcie i w żadnym stopniu nie postrzegam go jako geja,wręcz przeciwnie,to sama przyjemnożć iżć z takim facetem np. do łóżka.
    A co do faceta w kąpielówkach-bardzo miło się na nich patrzy”

ja odpisalem:

„hej zuza22, moge dac ci popatrzec na moje slipki przed kamerka, jesli jestes zainteresowana bo domyslam sie ze lubisz popatrzec to daj znac, mam kamerke i moge ci latwo pokazac na czacie lub komunikatorze, np tlen, skype, tylko niemow ze niemasz zadnego komunikatora, pewnie wolisz w realu? na swojego jedynego patrzec?”

po czym ty odpisalas:

„Ależ oczywiżcie,że dbanie o siebie jest na topie,a kto każe chwalić Ci się,że robisz sobie peeling?Po prostu zrób,będziesz fajnie wyglądał,a to się liczy.
    Dam Ci pewien przykład:w ogóle nie depiluje sobie nóg,bo jakoż tak mnie matka natura obdarzyła,że mam gładkie jak pupa niemowlęcia i myżlisz,że ktoż mi w to wierzy? Nikt,więc mówię ogólnie,że depiluję,a Ty zrób na odwrót-trzażnij sobie pilling,a wszystkim mów,że po prostu masz gładziutką twarz.
    A co do oglądania slipek to nie bardzo,ale całą resztę,czemu nie?”

– ze strony: [usunięto_link]

Wiec po co wciskasz nam te kity ze lubisz popatrzec na mezczyzn, w kąpielowkach slipkach, a potem wymigujesz sie ze na kapielowki raczej niechcesz patrzec, mimo ze wczesniej wyrazilas jaki masz zapal do ogladania (pewnie fotek ladnych mezczyzn w internecie) a potem juz zabardzo nie masz checi ogladac??? to po co te glupoty piszesz o zagadywaniu? a jak co do czego przychodzi to cos niezabardzo ci wychodzi? Po co zamulasz i krecisz ze niby jest rownpouprawnienie i plec kobieca tez zagaduje i nas adoruje

mhmm
    Member
    • Zasłużony

samyk, przyznam Ci szczerze, że masz talent do robienia burdelu w niektórych tematach…

trzeba odróżnić faktyczną dyskryminację, od poczucia bycia upokarzanym przez kobiety. dlatego jeżli chcesz napisać coż sensownego, to mniej się emocjonuj.

samyk
    Member
    • Zapaleniec

plci kobiecej niezalezy na milosci na dążeniu do prawdy, poniewaz zyje im sie lepiej w halosie, w konfliktach (mamy wojny) poniewaz tak naprawde cierpia na tym mezczyznji kobiet to nieobchodzi, wiec niebeda okazywac uczuc ani zrozumienia, poniewaz i tak dostaną sex, poniewaz natura tak urzadzila ze mają nas w garsci poniewaz nawet ich nienawidząc i tak je zaspokojmy i tak sie obejrzymy za nimi, a im wiecej do zycia zupelnie nic innego niepotrzeba. Wiec mimo ze wystawimy dowod 2+2=4 to nam to nic nie da, poprostu pierwszy lepszy tekst kobiecy w odpowiedzi uslyszymy, ze to matematyka a zycie to co innego. Naprawde nie wiem czy dlugosc tego dzialu forum ma jakies znaczenie i sie moze do czegos przyczynic, moze do ciut lepszego zycia (plci meskiej). Moze do tego ze odnajdziemy jakis skrawek w ktorym sie bedziemy mogli odnalezc i w nim zyc na luzie. Poprostu zeby miec swoją tożsamosc i zyc bezstresowo. Wkoncu chyba na cos zaslugujemy wiec.. jesli nie na odrobine uczuc to moze prawnie nakazane pozwolenie na zycie.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Dyskryminacja mężczyzn"

Przewiń na górę