• Autor
    Odp.
  • samyk
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 115
    • Zapaleniec

haosie, mam prawo do emocji, jestem mezczyzna, kobieta niech sie kieruje wyuczoną gramatyką i zasadami zycia

faktyczna dyskryminacja to jeszcze nic w porownaniu z psychiczną , ktora to niszczy cale zdrowie organizm, to co najcenniejsze dla zycia, co z tego ze dadzą rowny wiek przechodzenia na emeryture, majac dobre samopoczucie to mozna by i 20lat dluzej pracowac jakby zycie pozwolilo

zuza22
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 143
    • Zapaleniec

Samyk,nie będę się rozpisywała jak Ty bo oczka mi się zamykają,ale powiem Ci chłopie,że masz problem…

zuza22
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

napisane nigdzie nie jest, ale nie oszukujmy się, że to raczej mężczyźni mają podrywać i być aktywni. trafią się przypadki, gdy kobieta poderwie mężczyznę. ale to są wyj
    ątki od reguły.

Więc jestem wyjątkiem
    I cieszy mnie to

mhmm
    Member
    • Odp.: 682
    • Zasłużony

to fajnie, wszyscy Ci gratulujemy :]

zuza22
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

to fajnie, wszyscy Ci gratulujemy :]

Wyczuwam tu pewien sarkazm….:/

mhmm
    Member
    • Zasłużony

po prostu nie wiem jakie ma to znaczenie, skoro i tak większożć kobiet nie jest aktywna w tej kwestii. ale to dobrze, że tak robisz.

Ogólnie dla całego żwiata typowe jest, że mężczyźni stanowią ponad 80% samobójców. Wyjątkiem jest tu Szwecja, gdzie jest ich tylko około 70%. Może to być spowodowane m.in. wyższymi wymaganiami stawianymi mężczyznom (bycie twardym, koniecznożć utrzymania rodziny, itd.), którym nie mogą sprostać bardziej delikatni przedstawiciele tej płci. Przed kobietami nie stawia się takich wymagań, nie muszą wstydzić się płaczu, czy utrzymywać rodziny, która zostanie przecież (według stereotypów) utrzymana przez mężczyznę.

[usunięto_link]

polecam lekturę.

mhmm
    Member
    • Zasłużony

kolejne fragmenty

Praktyka pokazuje, że tylko kilka procent ojców wygrywa przed polskimi sądem prawa rodzicielskie do własnych dzieci. Dzieje się tak mimo tego, że aż 96 proc. polskich sędziów rodzinnych uznaje, że później kobiety utrudniają ojcu kontakt z dzieckiem.

w Finlandii co trzeci mężczyzna padł ofiarą molestowania seksualnego w miejscu pracy; tylko 5 proc. mężczyzn skazanych za zabójstwo otrzymuje wyroki w zawieszeniu, w przypadku kobiet ten odsetek jest ponad 3-krotnie wyższy.

W żwiadomożci społecznej dyskryminacji ulegają wyłącznie kobiety, to tylko one są też molestowane czy wykorzystywane seksualnie. Kobieta jest ofiarą, mężczyzna “ oprawcą. Podział ról się dokonał. Tyle tylko, że niewiele ma on wspólnego z rzeczywistożcią¦

Opublikowane w 2004 roku badania naukowców z Uniwersytetu Minesota w USA wynika jasno “ mężczyźni są w miejscu pracy molestowani równie często, co kobiety.

[usunięto_link]

samyk
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 115
    • Zapaleniec

tyle piszemy o dyskryminacji mezczyzn, ze chcialbym sie wypowiedziec za pokrzywdzone dyskryminowane kobiety:
    „Rozumując kategoriami feminizmu można powiedzieć, że kobiety najbardziej są dyskryminowane w dziedzinie wynalazczożci, gdyż ich udział w zarejestrowanych patentach wynosi jeden procent.”
    cytat ze strony [usunięto_link]

zuza22
    Member
    • Zapaleniec

Jesteżcie wszyscy niemożliwi…. 🙄

mhmm
    Member
    • Zasłużony

widzę, że prawda niektórych boli..

zuza22
    Member
    • Zapaleniec

Niektórych może tak…

mhmm
    Member
    • Zasłużony

miałem na myżli Ciebie. napisz wreszcie jakiż post który wniesie coż do tematu.

zuza22
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

widzę, że prawda niektórych boli..

Twój wnosi naprawde dużo…

hard-man
    Member
    • Tematów: 58
    • Odp.: 2184
    • Ekspert

W ogóle nie panimaję – mówiąc z ruska – co Wy tu nadajecie w tym temacie… Jedno wiem na pewno, że ZUZA nie dyskryminuje mężczyzn – nieprawdaż, słodkie dziecię foralne? A możesz powiedzieć, czy Ty masz naprawdę 22 latka? Gdyby tak, to piękny wiek! Żyj zdrowo i kolorowo 😆

zuza22
    Member
    • Zapaleniec

Hahaha……sory,że offtopuje ale mój wiek jest w profilu…..

Gdzieżbym ja żmiała dyskryminować mężczyzn…..

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Dyskryminacja mężczyzn"

Przewiń na górę