- AutorOdp.
- 9 marca 2009 at 20:15
Szarak, powiem Ci po facetowsku: pierdzielisz, mój Drogi. jest Dzień Mężczyzn, Dzień Chłopaka, Dzień Dziadka i inne facetowskie dni w kalendarzu. Po co miaUczysz, jak c****. Jeżli użwięcisz Dzień Kobiety, Matki, Żony, Dziewczyny – nie mam najmniejszej wątpliwożci, że one przywalą do Ciebie z życzeniami i z całusami – aż się będziesz zastanawiał, czyż na to zasłużył! I będziesz miał przesyt!
Niestety faceci sami doprowadzają w życiu do sytuacji, że nie są szanowani. Rozpłakują się nad sobą, zamiast walczyć, tworzyć i wyżpiewywać swe prawdziwe uczucia kobiecie… Masz rację, Szarak, wżród takich 'gogusiów’ grozi nam dyskryminacja!
9 marca 2009 at 20:54ale on nie napisał, że w żwięceniu dnia Kobiet jest coż złego.
on napisał, że nie żwięci się żwiąt mężczyzn. gdy spytałem kilka kobiet czy wiedzą kiedy jest dzień mężczyzn, to po prostu nie wiedziały. tyle na ten temat.Rozpłakują się nad sobą, zamiast walczyć, tworzyć i wyżpiewywać swe prawdziwe uczucia kobiecie…
tak, a w zamian za te serenady, dostaniesz kobietę, która nie ma nic z księżniczki, za to ma sporo wspólnego ze zwyczajną puszczalską materialistką – bo sory stary, ale mamy inne czasy – równouprawnienie, a nie romantyzm. 😉
9 marca 2009 at 21:56[usunięto_link] wrote:
ale on nie napisał, że w żwięceniu dnia Kobiet jest coż złego.
on napisał, że nie żwięci się żwiąt mężczyzn. gdy spytałem kilka kobiet czy wiedzą kiedy jest dzień mężczyzn, to po prostu nie wiedziały. tyle na ten temat.Łojeja, no to im przypomnij! Ja tam się nie patyczkuję… A w ogóle nie narzekam – sam zapominam o takich duperelach, a one mi życzą -faaajne… 😉
[usunięto_link] wrote:
tak, a w zamian za te serenady, dostaniesz kobietę, która nie ma nic z księżniczki, za to ma sporo wspólnego ze zwyczajną puszczalską materialistką – bo sory stary, ale mamy inne czasy – równouprawnienie, a nie romantyzm. 😉
Już samo słowo 'dostaniesz’ przyprawia mnie o wymioty, Stary… Zawsze byłem 'zdobywcą’, a nie oczekiwaczem, co mi podadzą… Bądź, chłopie, mężczyzną, a nie pojękującym schematem upożledzonego faceta… 😆
10 marca 2009 at 08:30A co to jest mężczyzna według ogólnie przyjetych stereotypów?
To facet, który zapieprza po 12 godzin na dobę, by zarobić na utrzymanie rodziny, żyje o 8 lat krócej (zapewne przez to, że jego zycie jest wypełnione ciężką pracą i stressami znacvznie bardziej, niż kobiet, dla których wszędzie przyjmuje się taryfę ulgową), za to idzie na emeryturę o 5 lat póżniej niż kobiety, całuje kobiety po rękach, przepuszcza je przodem, żwiętuje Dzień Kobiet i jeszcze o ironio losu wierzy w to, co mu wtłukły żrodki musowego przykazu, że to kobiety są dyskryminowane.
Taki facet to tylko parobek kobiet i zwykły półidiota.
10 marca 2009 at 15:35Szkoda tylko,że za tą samą pracę facet dostaje o wiele wyzsze wynagrodzenie niz kobieta.
10 marca 2009 at 17:10Już samo słowo 'dostaniesz’ przyprawia mnie o wymioty, Stary… Zawsze byłem 'zdobywcą’, a nie oczekiwaczem, co mi podadzą… Bądź, chłopie, mężczyzną, a nie pojękującym schematem upożledzonego faceta…
to fajnie
myżlałem że mężczyzną jestem od urodzenia, pomyliłem się, mój błąd 😆
10 marca 2009 at 23:08Po pierwsze jesli obrazasz mezczyzne nazywajac go okresleniem facet i jesli dreczysz go psychicznie wypowiedziami ze dzien mezczyzny jest kilka razy w roku, np dzien chlopaka 30wrzesnia, dzien mezczyzny 10marca i jeszcze dzien swiatowy mezczyzny jest ktoregos a doskonale widzisz ze… lub jestes slepa i niewidzisz, to nigdy w zyciu mezczyzna ktory sie czegos dorobil, jest pracodawcą, prowadzi zaklad niebedzie dawal ci zarabiac duzo pieniedzy i w dodatku za „tą samą prace” co mezczyzną, bo „ta sama praca” w przypadku mezczyzn przewyższa 10krotnie twoją prace ponieważ jesli bedzie cos do wykonania związane z wysilkiem łatwo wyczerpującym z energii zostaniesz z tego odciążona przez osobe plci meskiej ktora ma pobiec do magazynu po lekki lub cięzki przedmiot i przyniesc go szybko i jak niewiesz to najbardziej prymitywne i zacofane pojecie takie jak sila w przypadku rąk mezczyzn oraz umysl ktory ty i twoja plec nazywa dziecinnym stworzyl wszystko co widzisz dokola od odzutowców po twoje podpaski. Niestety z powodu ze mezczyzni wykonują duzo cięższe prace są czesto mniej wynagradzani od kobiet a ich praca jest czesto upokorzeniem wobec plciowym, pani idzie z kartką papieru, pan czyli pracownik osoby plci meskiej sie troszczy aby pani miala wygodne warunki dla komfortowej pracy, bo zdrowie kobiety jest bardzo cenne. Dlatego jesli zliczyc by wszelkie badania na temat zarobkowosci plci kobiecej i meskiej, to za „tą samą prace” mezczyzna dostaje w przeważającej wiekszosci przypadkow mniejszą place. Do tego mozna doliczyc sporo wieksze wydatki plci meskiej – wiadomo juz co to jest milosci kobieca – jest to milosc do pieniedzy – do faceta ktory cos moze zaoferowac.
Zjawisko zarzucania nam przez kobiety tego w czym naprawde my jestesmy pokrzywdzeni jest juz znane, prosty przyklad dyskryminacji – kto kogo dyskryminuje? oczywiscie mezczyznji kobiety, po przeczytaniu tego dzialu oraz glebszym zastanowieniu sie nad zyciem, kto kogo dyskryminuje? kobiety psychicznie, uczuciowo, fizycznie, mezczyzn.
Tak samo przyklad kto mysli o seksie a kto o milosci, oczywiscie, co zarzucają nam kobiety – faceci mysla o seksie, a po glebszym zastanowieniu? oczywiscie cale zycie kobiet od najmlodszych lat jest skierowane w celu pozyskiwania seksu i zapewnienia sobie jak najwiekszego grona osobnikow plci meskiej w celu korzystania z ogolnych doznan erotycznych z nimi.
Po przemysleniach nad zyciem widzimy doskonale ze jestesmy oskarzani przez kobiety o to z czego one korzystają sobie najswobodniej, zyjąc kazdego dnia kosztem nas – kto to chce widziec? i wiedziec ze tak jest? nikt, kazdy woli sie oszukac , nikt niechce popadac w depresje i sobie zlikwidowac zycie majac 25lat.11 marca 2009 at 00:10Samyk, Ty chyba jesteż ************, wybacz 😀 Jęczysz i stękasz na te kobiety, zamiast wziąć je w obroty! Za nic bym nie trzymał przy sobie takiej, która by mnie chciała lub nawet zamierzała dyskryminować… Uwierz mi – jest wiele wspaniałych lasek, które rozumieją i czują facetów! Zaprzyjaźń się a takimi i nie wylewaj krokodylich łez, jeno się staranniej zakrzątnij wokół przyjemniejszych panienek, samcze!
Łał, mówię Ci – cudownie jest pohasać z damulką, która ma gdzież dominacje – a woli fascynacje! 😆 Walcz ze swoim kompleksem niższożci wobec Pani Dominantki 🙄
11 marca 2009 at 07:11Przestań pieprzyć, że nie trzymałbyż przy sobie damulki, która cię dyskryminuje. Bo i tak nawet jeżli ona cię nie dyskryminuje, to jesteż dyskryminiowany w życiu zawodowym i społecznym. Jako mężczyzna musisz pracować o 5 lat dłużej na emeryturę, nie masz z kobietami szans w sądzie, masz znacznie gorszą opiekę medyczną (dla kobiet uruchamiane są dodatkowo specjalne bezpłatne programy profilaktyczne). A jeżli twoja damulka zechce cie z domu wyrzucić “ to nic nie zrobisz. Policja i sądy dadzą wiarę jej, bo mężczyzna z góry jest traktowany jak przestępca, gwałciciel, pedofil, kobieta zaż to dla nich ofiara mężczyzn, istota biedna i w ogóle wszystko się jej należy. Ostatnio (niby w ramach programu pomocy ofiarom przemocy domowej) adwokaci przez tydzień udzielali kobietom bezpłatnie rad, jak mają wyrzucić faceta z domu i że mogą to zrobić kiedy chcą “ wystarczy ich ożwiadczenie, że je uderzył lub molestował seksualnie (to, że fałszywe nie będzie miało znaczenia).
Dyskryminacja mężczyzn ma wiele oblicz. To co napisałem to tylko niektóre przykłady. W istocie jest to już dyskryminacja totalna, lansowana przez media (to ciekawe, co za potężne lobby stoi za feministkami ?)
11 marca 2009 at 08:59A jak facet pierze babe po pysku to co wtedy…??? A ona nie bardzo ma gdzie iżć i musi siedzieć z wszechmogącym samcem…i znów dostaje i znów musi siedzieć….
Ja pracuje 10-12 godz dziennie,mój mąż 8….i wcale nie czuję się dyskryminowana..
🙄
11 marca 2009 at 12:07Samyk,jakbyż nie zauwazył to napisałam,ze sa to wypowiedzi ROZNYCH MEZCZYZN z innego portalu,takze ta która przytoczyła wszystkie 3 swieta dla mezczyzn.Oni tam wrecz sie szczycili,ze maja 3 swieta,a my jedno i ogólnie smiali sie z tego.
I w ogóle to przykre,ze ciagle patrzysz na ludzi wyłacznie pod wzgledem płci.A nie mozesz popatrzec jak na człowieka?Ludzie sa różni,wiec i męzczyźni i kobiety sa rózne.
A co powiesz na ilosc kobiet w polskim parlamencie?Tam jeszcze nie przejeły władzy,haha 😆
11 marca 2009 at 13:54w szoku czytając te wylewne teksty dotyczace problemów ze soba…no cóż, moim zdaniem nigdy nie dogodzisz wszystkim…zawsze ktos będzie się czuł dyskryminowany
[usunięto_link]11 marca 2009 at 14:21Ludzie mają taką cechę, że czasami, kiedy im coż nie wychodzi, to oskarżą wszystkich dookoła, a na samym końcu (jeżeli w ogóle) spojrzą na siebie. Nie dostałem pracy – dyskryminacja. Dostałem 2 na egzaminie – niesprawiedliwożć. Pokłóciłem się z kimż – jego wina itd.
11 marca 2009 at 15:21[usunięto_link] wrote:
Ludzie mają taką cechę, że czasami, kiedy im coż nie wychodzi, to oskarżą wszystkich dookoła, a na samym końcu (jeżeli w ogóle) spojrzą na siebie. Nie dostałem pracy – dyskryminacja. Dostałem 2 na egzaminie – niesprawiedliwożć. Pokłóciłem się z kimż – jego wina itd.
Otóż to!Bardzo mądre słowa 🙂
11 marca 2009 at 16:57tak, tak – jak facet czuje się dyskryminowany, to jest to tylko jego subiektywne odczucie i spowodowane jest kompleksami.. oczywiżcie jeżli mężczyzna wspomnie o tym problemie, to od razu jest postrzegany jak narzekająca baba.
ale jak kobieta jest dyskryminowana, to oczywiżcie jest to wina wszystkich samców i wielkie halo.
hipokryzja? 😕
- AutorOdp.