- AutorOdp.
- 16 kwietnia 2010 at 21:24
Czy ktoż korzysta z tej formy dostępu do sieci? Słyszał opinie lub miał jakież dożwiadczenia?
Poszukuję rekomendacji o tej opcji, gdyż zastanawiamy się nad instalacją rutera.
Będę wdzięczna za opinie.
18 kwietnia 2010 at 19:32to rozwiązanie ma plusy i minusy. Plusem jest to że wszędzie masz zasięg nawet tam gdzie inni nie dają rady. Minus. Jeżli masz młodszego brata który katuje gry to sobie nie pogra.
19 kwietnia 2010 at 18:29Nam internet potrzeby jest w domu do bieżącego kontaktu ze żwiatem. Poczta, informacje, forum.
Problemem jest to, że nie ma w okolicy żadnego operatora, a bezprzewodowy internet od operatora sieci komórkowej nas nie satysfakcjonuje. Gdybyżmy mieli każdemu z domowników zakupić modem, to miesięczne koszty znacznie by podskoczyły- NIE OPŁACA SIę.19 kwietnia 2010 at 19:46ja ogólnie powtórzyłm ci to co słyszałem, nie jestem sprcjalista w tym temacie. a co znalazłaż w sieci na ten temat?
22 kwietnia 2010 at 20:41nie mart się dla mnie też :). A tak poważnie trochę ich mało. nawet niechce patrzeć jakie mają ceny. pewnie troche duże ale coż za coż 🙂
1 maja 2010 at 19:00ciekawy artykuł nie wiedziałem że TPSA wchodzi w internet satelitarny.
3 maja 2010 at 19:11mi np tp odmówiła przyłączenia do sieci. powiedzieli mi że jestem nie rentowny. brakuje miejsca w centralce. Wszyscy na około mają a ja nie mogę :(aktualnie sprawdzam orange ale to wszystko chodzi jak złów. szybciej przebiegne na około domu niz strona się odpali
5 maja 2010 at 06:22[usunięto_link] wrote:
mi np tp odmówiła przyłączenia do sieci. powiedzieli mi że jestem nie rentowny. brakuje miejsca w centralce. Wszyscy na około mają a ja nie mogę :(aktualnie sprawdzam orange ale to wszystko chodzi jak złów. szybciej przebiegne na około domu niz strona się odpali
to dzwoń na błękitną linie i rezerwuj sobie port w szafie ONU, albo wnoż o to by zmienili szafę 😉
5 maja 2010 at 20:06Dialog i te inne dziwne firmy raczej mnie nie interesują. Internet satelitarny jest dobrym rozwiązaniem, nie wiedzieć czemu w naszym kraju jedynie jest tak mało popularny. Na zachodzie Europy to na żwiecie, to powszechnie stosowana forma podłączenia do sieci.
I zapomnieć należy o stereotypie, że są kłopoty jeżli pogoda kiepska.
6 maja 2010 at 21:27ale niestety nie u nas. małe firmy czy hotelik gdzies na uboczu pewnie by na takim rozwiazaniu skorzystał ale ludzie nie wiedza ze jest taka mozliwosc
11 maja 2010 at 07:47Bierze się to z tego, że bardziej popularny jest internet od operatorów komórkowych … aktualnie tańsze w wykorzystywaniu.
11 maja 2010 at 12:23net satelitarny strasznie drogi jest, zwłaszcza jeżeli chodzi o sprzęt, czytałam o tym i wychodzi na to że głównie chodzi o wysyłanie danych z komputera do satelity – trzeba mieć dobry nadajnik – dobry znaczy niestety i drogi :/, a samo odbieranie sygnału – zwykły talerz jak to do satelity
12 maja 2010 at 09:37[usunięto_link] wrote:
Bierze się to z tego, że bardziej popularny jest internet od operatorów komórkowych … aktualnie tańsze w wykorzystywaniu.
No nie wiem czy jest to bardziej ekonomiczne rozwiązanie, w przypadku rodziny 4 osobowej, gdzie każdy chciałby mieć dostęp do netu w domu.
Są 4 komputery i co? 4 modemy? 4 abonamenty???
W przypadku zainstalowania satelitarnego płacisz jeden abonament.
Poza tym, internet mobilny był swego czasu również luksusem, na który niewiele osób mogło sobie pozwolić. Z czasem zyskał na popularnożci i moim zdaniem tak również się stanie w przypadku satelitarnego.
13 maja 2010 at 09:18Odnożnie 4oosobowej rodziny – cztery komputery, jeden abonament 😉
wystarczy stworzyć w domu serwer i z kompa rozsyłać internet dla pozostałych mieszkańców …
i nie powiesz mi, że to nie jest tańsze rozwiązanie od internetu satelitarnego ?
Troszkę wiedzy i chęci – wszystko można zrobić 🙂
14 maja 2010 at 21:24zakladaż że każdy ma dostęp do netu przez kabel albo operatora komurkowego. jest wiele miejsc w polsce gdzie jednego i drugiego nie ma. i co wtedy?
- AutorOdp.