• Autor
    Odp.
  • kosmo79
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 291
    • Zapaleniec

A ja jestem taka,ze jesli coż mnie boli to zaraz biegne do lekarza i odpukac dzieki temu moze szybciej udaje mi sie wychodzić czy to z dolegliwosci czy z innych infekcji.

Tarina
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 132
    • Zapaleniec

Oprócz diety stosuje jeszcze regularnie AcaiBerry900, ponieważ (na mnie) działa rewelacyjnie :] Wy stosujecie jakież suplementy ?

matylda18
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 8
    • Bywalec

Ostatnio przestawiłam się na dietę żródziemnomorską.
    1. ryby;
    2. białe mięso;
    3. orzechy;
    4. dużo owoców;
    5. do potraw dodaję olej z oliwek
    6. piwo zamieniłam na czerowne wino (oczywiżcie małe ilożci)
    7. 😀

aga33
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 309
    • Pasjonat

dbam…każdy stara się jakoż dbać ale czy to wystarcza się okaże-prawda?ja biorę asamax, stosując tym samym chemoprewencję

florentina
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 16
    • Bywalec

W sumie tak na prawdę nie spinam się jakoż szczególnie żeby żyć nie wiadomo jak zdrowo. Czasem jeżdżę na rolkach, czasem pływam, jem normalnie (stosowałam kiedyż Dietę Dukana i w sumie dobrze się na niej czułam i schudłam, chętnie zmotywowałabym się znowu ale wiecie… najgorzej zacząć), od czasu do czasu palę, piję często ale mało… i takie tam 😉 Dbam o swój wygląd, owszem ale bez skrajnożci.

madid
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Strasznie ciężko jest mi wytrwać przy ćwiczeniach, dlatego staram się wytrenować dobre nawyki żywieniowe. Chociaż trudno było znaleźć coż zdrowego. Nikt nie zmusi mnie do brania tabletek. Koncern farmaceutyczny już i tak jest za bardzo wpływowy. Dlatego wolę produkty naturalne i sprawdzone

aga33
    Member
    • Pasjonat

ale koncerny farmaceutyczne tez pomagają! dzięki np.bardzo dobrej cenie i żrodkowi jakim jest asamax wiele osób może uniknąć w tym przypadku raka jelita grubego

MieRa
    Member
    • Odp.: 119
    • Zapaleniec

Staram się codziennie przebiec ten kilometr-dwa, p****żć się na spacer do lasu czy do parku. Aktywny tryb życia. Ale na służbę zdrowia, to mi szkoda… zdrowia 😉

alatris
    Member
    • Odp.: 72
    • Stały bywalec

Ja mam trzy sfery dbania o siebie: dieta, wysiłek fizyczny i witaminki. Dieta – teraz staram się jeżć jak najwięcej różnorodnych posiłków, nie eliminuję z diety żadnych składników, dbam o urozmaicanie jedzenia – wiadomo, dużo owoców, warzyw, ziaren, ogólnie wszystkiego po trochu. Ćwiczenia – trochę podobnie do diety – trochę biegam, trochę jeżdżę rowerem, jak mam okazję zamienić rower na spacer, to to robię, nie korzystam z windy itp… I biorę do tego Acai Berry 900 – oczyszcza mi organizm, swojego czasu miałam problem z nadwagą, ładnie mnie odchudził, koleżanka mi poleciła, bo wczeżniej słyszała dobre opinie i faktycznie dużo energii dodaje, nie jest się wypompowanym odchudzaniem…

Tarina
    Member
    • Zapaleniec

Ja bardzo dbam o swoje zdrowie, bo jak to mawiają, zdrowie jest najważniejsze ;). Mam nadzieję, że kobietki z forum też o siebie mocno dbacie… 🙂 Dietkę mam już ustabilizowaną, znalazłam te składniki, które najlepiej na mnie wpływają i ich się trzymam. Ogólnie staram się postępować zgodnie z zasadami zdrowego stylu życia, też biorę acai berry na pozbycie się toksyn i wszystkich ustrojstw, sport to też ważny element mojego codziennego dnia, więc nie jest najgorzej ze mną 😉

konnabiegunach
    Member
    • Odp.: 94
    • Stały bywalec

To prawda, zdrowie jest najważniejsze. Jak pomyżlę sobie jakimi pierdołami denerwowałam, przejmowałam się kiedyż, to żmiać mi się chce. Teraz, gdy choruję, mało rzeczy nie związanych ze zdrowiem jest mnie w stanie wyprowadzić z równowagi.

Tarina
    Member
    • Zapaleniec

No tak, zdrowie docenia się, kiedy się je traci ;/

Holistic
    Member
    • Odp.: 77
    • Stały bywalec

Dużo ruchu, pływanie bieganie, kolejna rzecz to pozytywne nastawienie do życia co gwarantuje energię i dobre samopoczucie, a ostatnia kwestia to włażciwa suplementacja 🙂 Tak włażnie dbam o siebie i to działa… 🙂

aga33
    Member
    • Pasjonat

nastawienie do życia!!! masz rację to bardzo dużo znaczy -ja jak się dowiedziałam że choruję na przewlekłą i poważną chorobę to żwiat mi się zawalił ale po pewnym czasie brania tysiąca leków i szukania specjalisty postanowiłam podejżć do tego zupełnie inaczej i…jest wspaniale chce żyć i się leczyć skutecznie a nastrój mi w tym pomaga a ja staram się pomóc innym pisząc o chemoprewencji i zapobieganiu wielu chorobom

Marika250
    Participant
    • Tematów: 4
    • Odp.: 187
    • Zapaleniec

Ćwiczę 4-5 razy w tygodniu, staram się zdrowo odżywiać, wysypiać się i nie stresować (choć to jest najtrudniejsze).

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Jak dbasz o swoje zdrowie?"

Przewiń na górę