- AutorOdp.
- 1 lutego 2011 at 20:34
te komputerowe programy nie są dobre 🙁 trzeba znaleźć dobrego stylistę, ale takiego prawdziwego z krwi i kożci mogę doradzić gdzie można znaleźć takiego w Warszawie 🙂
3 lutego 2011 at 16:40Najlepiej do Ciebie pasuje zapewne Twój naturalny kolor włosów:) Poczekaj aż odrosty znikną i będziesz miała idealny kolor:) Ja jestem zwolenniczką niefarbowania. Sama nigdy nie farbowałam włosów i póki nie osiwieje to nie planuje farbowania. Stawiam w tym temacie na naturalnożć. Mało już teraz chodzi po żwiecie dziewczyn, które nie farbują włosów. A szkoda…
4 maja 2011 at 10:14u mnie był najpier blond, potem ciemny braz pozniej rudy/czerwony/pomarańczowy czy coż w tym stylu bo przechodziłam z powrotem na blond:) i tak pozostało. JEstem blondynka bo mam jasna karnacje i ciemne wlosy jakos mi nie pasuja…
5 maja 2011 at 08:10Może mas rację barbbella,ze te programy komputerowe są niedoskonałe.Powinny mieć większą gamę kolorów i ich odcieni.
Mam od kilku lat miodowy kolor,ale dopiero po kilku próbach u różnych fryzjerów doszłam w jakim mi jest najlepiej.
Jedni wolą odważne kolory,inni tylko wyrównać swój kolor włosów.Macie rację przy farbowaniu włosów warto zainwestować w bardzo dobrego fryzjera.[usunięto_link]
10 maja 2011 at 10:51[usunięto_link] wrote:
Może mi ktoż doradzi jaki kolor włosów by do mnie pasował? Mam wyjątkowo bladą cerę (wręcz chorobliwie) niebiesko-szare oczy a naturalny kolor włosów ciemny brąz. Dożć „ciekawie” to wszystko razem wygląda i włażnie planuje małe farbowanie. Jakież pomysły?
A może spróbowałabyż jakiegoż ciepłego odcienia blondu? Albo taki rudy jak ma Katarzyna Zielińska? Wszystko trzeba dobrać do kolorów w jakich się dobrze czujesz i jaki jest twój typ urody. Skoro masz w miarę jasne oczy to powinno to jakoż ze sobą współgrać. Ja co prawda mam czarne włosy i czarne oczy, wiec nie mam pojęcia jak Ty się będziesz czuła w blondzie.
Pamiętaj że to TY musisz się dobrze czuć 🙂
26 maja 2011 at 08:13Najlepiej p****żć się do kolorystki, ona doradzi i kolor włosów i kolorów ubrań, w których wygląmy najlepiej:)
2 czerwca 2011 at 16:57Pewnie,ze nie kazdego stac na styliste,ale on jak nikt inny dobierze nam kolor do naszych wlosow,tak aby wiadomo pasowal do naszej karnacji.A i na temat samych wlosow cos nam podpowie,jaka dlugos,jak sciete itd.Ewentualnie zaprzyjazniona fryzjerka,lub dobra kolezanka,tylko szczera.
10 września 2011 at 13:48Dobry fryzjer czy stylista fryzur powinien nie tyle dobrać, co zaproponować kolor. Nie zawsze jest tak, że wymarzony przez nas kolor będzie nam pasował.
12 września 2011 at 20:26Ja bardzo dużo eksperymentuję z włosami. Zazwyczaj jest to metoda prób i błędów. Jedno wiem napewno, osoby które nie mają ładnej cery nie powinny dobierać odcieni czerwieni ani rudożci bo podkreżlają niedoskonałożci. Osoby z jasną karnacją lepiej by unikały czerni i ciemnych brązów bo będą wyglądać blado, a kolor będzie „odcinał się” od reszty 😉
25 września 2011 at 16:52Wystarczy troszkę poczytać o analizie kolorystycznej i typach urody. Ogólnie rzecz biorąc najbezpieczniejsze odcienie dla każdego, to te o dwa tony jażniejsze lub ciemniejsze od naszego naturalnego koloru. Należy zwrócić uwagę na kolor brwi, rzęs, włosków na ciele – czy mają bardziej chłodny odcień (szarawy, wpadający w czerń), czy raczej ciepły (złotawe, ciepły brąz, rude).
Podstawowy podział typów urody to wiosna, lato, jesień i zima. Można o nich znaleźć sporo informacji w internecie, choć wiadomo, nie wszystkie są jednakowo rzetelne. Najprożciej jest ocenić czy jest się chłodnym czy cieplym typem na podstawie takich wskaźników jak: kolor tęczówki oka, kolor zębów, kolor brwi i rzęs, wystepowanie piegów, a jeżli tak, to w jakim są kolorze, kolor czerwieni wargowej i ocena samej skóry.
Na przykładzie gwiazd, chłodnym typem urody są na przykład: Małgorzata Kożuchowska, Gwyneth Paltrow, Dita Von Teese.
a do ciepłych typów można zaliczyć m.i.n.: Lindsay Lohan, Penelopę Cruz czy Jennifer Aniston.Chyba nie tak trudno dostrzec różnicę w ich kolorze skórzy, oczu i włosów włażnie. Tym pierwszym pasują chłodne platynowe blondy, zimne brązy, szatyn i głęboka czerń. Natomiast ciepłe, brzoskwiniowe cery idealnie komponują się ze złocistymi refleksami blondu, miedzi i orzechowych brązów.
Mam nadzieję, że co-nie-co pomogłam;)
26 września 2011 at 00:45[usunięto_link] wrote:
Mam nadzieję, że co-nie-co pomogłam;)
bryzja, jesteż wspaniała jupi
a co z moimi włosami, Kochana? rozjażnisz, czy żciemnisz? 🙄
bryzja, w razie co daj mi odczuć woń Twojej fryzury 😯
27 września 2011 at 07:57A ja jednak uważam,że włażnie stylista jest od tego,aby kolor,który nam ewentualnie dobierze, pasował do naszej karnacji i ogólnie do naszej osoby,karnacji itd.Ja też niestety farbuję,mam ciemną karnację i nie wiem dlaczego uwzięłam się na kolory od czerwonej porzeczki,wszyscy mówią,że jest mi w tym kolorze dobrze i faktycznie tak jest,mówiąc skromnie.Raz zrobiłam burgundem,to wyglądałam jak,niech nie powiem co. :// Do usłyszenia.
19 grudnia 2011 at 14:09spróbuj do typu urody. jesieni pięknie w rudym, w czerni zimie itd.
20 grudnia 2011 at 13:38Jeżli ktoż ma jasną karnację – w blond kolorze będzie nie teges.Jeżli ktoż ma ciemną karnację – kolor może od rudawego ewentualnie od czerwieni porzeczka,malina,wiżnia.
27 grudnia 2011 at 15:11Jestem za naturalnym kolorem ale jeżli chcesz wiedzieć jaki CI pasuje to polecam programy graficzne z możliwożcią zmiany kolorów 🙂 Zawsze to możliwożć sprawdzenia czegoż niekoniecznie na sobie 🙂
- AutorOdp.