- AutorOdp.
- 5 stycznia 2012 at 06:06
powinnaż skonsultowac sie z dobrym fryzjerem który bedzie mial doswiadczenie w stylizacji i wizażu. mozesz równiez probowac jak wygladasz w innych kolorach włosów dzieki programom komputerowym. zmieniaj kolor włosów na swoich zdjeciach i popatrz czy ci sie podoba
5 stycznia 2012 at 15:49Oczywiżcie najlepiej mieć swój kolor włosów,ale jak ma się nie najładniejszy to trzeba poprawić:)Przez kilka lat farbuję włosy,ale dopiero niedawno sama natrafiłam na najlepszy.Może powiecie coż więcej na temat tych programów graficznych?
13 stycznia 2012 at 11:41Wydaje mi się, że najlepiej po prostu iżć do dobrego stylisty, który doradzi w jakim kolorze będzie Ci najlepiej. Jeżeli sama kupisz sobie farbę, to wiadomo, że kolor nie wyjdzie Ci taki, jaki jest zaprezentowany na opakowaniu, a profesjonalista od razu powie Ci, jaki odcień i jaka farba będzie dla Ciebie najlepsza.
17 stycznia 2012 at 12:13podobno młoda dziewczyna może sobie pozwolić na prawie wszystkie kolory, im starsza już nie ma tylu możliwożci 😛 generalnie jasne kolory zdecydowanie odmładzają, ciemne troszkę postarzaja. ja miałam wszystko oprócz blondu – dobrze było mi w mahoniowym, we wszelkich brązach, nawet…w czarnym. ale przez najbliższych 10 lat na pewno nie zrobie sobie blondu, choćby mi za to zapłacili. ponieważ jestem szatynką, często sobie eksperymentuję z farbami biokapu i tak sobie zmieniam kolory, na tyle na ile farba pozwala (głównie sa to brązy i ciemne rudożci 🙂
18 stycznia 2012 at 12:51A ja tak między prawdą , a Bogiem uważam,że jednak jeżli ktoż jest młody ,nie powinien sobie niszczyć włosów farbowaniem. Wiem, wiem ,nikt takich rad nie chce nawet słuchać, wiem coż o tym, ale w tym jednak przypadku to prawda.Pozdro.
15 lutego 2012 at 13:07jasne, ale nie oszukujmy się. nawet jak jest się młodą i w miarę lubi się swój kolor to prędzej czy później przychodzi moment zmiany. mamy potrzebę zmiany, bo coż tam – bo chcemy zmienić swoje życie to czemu i nie kolor 😛 mówią, że facet idzie do fryzjera żeby po prostu żciąć włosy a kobieta bo chce coż zmienić. to jest prawda (oprócz przypadków – idę do fryzjera podciąć końcówki :P). fryzjer jak psycholog często 😉 ja rozumiem to wszystko, jedynie co radzę to zacząć przygodę z farbowaniem od delikatnych, naturalnych farb, bez diametralnej zmiany koloru. od takich co nie zniszczą nam włosów 🙂
19 lutego 2012 at 11:04Witajcie. Ja swoją zabawę ze zmianą koloru,zaczęłam w wieku 15 lat- głupota i to wielka,na nic zdały się perswazje.Teraz mam troszkę więcej lat i widzę,że moje włosięta są zniszczone.Ale fryzjerka mi powiedziała,że przy ciemnej karnacji jaką mam,ładnie mi jest we wszystkich kolorach od czerwieni.Zresztą każda fryzjerka,ale dobra,doradzi odpowiedni kolorek. Teraz w każdym markecie,czy drogerii jest farb bez liku i firmowych i płukanek.:) 🙂 Pa.
22 lutego 2012 at 22:25Szukając włażciwego koloru, należy pamiętać, że karnacja, oczy i włosy nie powinny być w tym samym odcieniu.Dlatego mając zimny odcien oczu trzeba stawiać na ciepłe barwy farb do włosów.
23 lutego 2012 at 11:48ja swoją przygodę z farbowaniem rozpoczęłam późno, bo dopiero po studiach 🙂 nie miałam jeszcze siwych włosów, ale włażnie chciałam coż zmienić i trochę poprawić mój kolor, który był po prostu mysim blondem… nie chciałam jednak radykalnej zmiany i bałam się zniszczenia włosów, które zawsze były gęste i zdrowe, dlatego poszukałam, poszperałam i znalazłam wątek o naturalnych farbach, które zawierają minimum chemii. Wybrałam Biokap, ufarbowałam i spełnił moje oczekiwania w 100% więc z czystym sercem mogę tę farbę polecić 🙂
24 lutego 2012 at 09:29eksperymentować 🙂 ja juz miałam chyba wszystkie kolory na głowie
24 lutego 2012 at 14:59[usunięto_link] wrote:
Zastanawiam sie wjakim kolrze włosów byłoby mi nalepiej. Jakos nie moge odnalec tego swojego kolru:(
A jak jest u was?
jaki macie kolor włosów teraz, jakie kolory mielscie?
czy któras z was zna sie na dobieraniu koloru włosow do typu urodypolecam schodzenia do koloru stopniowo, wtedy bedziesz w stanie zobaczyc czy bedzie ciw nim dobrze i unikniesz zniszczenia wlosow tak bardzo jak przy intensywnym farbowaniu.
24 lutego 2012 at 22:51Szukając włażciwego koloru, należy pamiętać, że karnacja, oczy i włosy nie powinny być w tym samym odcieniu. Dlatego jeżli masz oczy w zimnym odcieniu (niebieskim czy szarym), postaw na ciepłe kolory farb, w przeciwnym razie włosy zleją się z oczami, a ty będziesz wyglądać niewyraźnie
25 marca 2012 at 17:57mam blond włosy i zastanawiam się aby przejsć na rudy… co sądzicie ??
Powiem, ze jeszcze nigdy nie miałam takich odcieni i mam zielone oczy 🙂27 marca 2012 at 08:44Ja w odcieniach rudożci polecam mahoniowy blond i kasztanowy blond z palety Biokapu. Moja siostra miała te kolorki i obydwa fajnie się prezentowały 🙂 Bardzo polecam!!! Jak masz zielone włosy to powinnaż bardzo fajnie w rudym wyglądać 🙂
27 marca 2012 at 12:06Nie wiem czy już o tym wspominałam…. ale najlepiej dobrać kolor włosów po prostu nie farbując ich wcale. Oto nasz idealny kolor:):):)
- AutorOdp.